Facebook Pixel Με Μπουρούση και ...γιουρούσι!
| 2011-03-18 20:52:00

Με Μπουρούση και ...γιουρούσι!

Με Μπουρούση και ...γιουρούσι!

Αγνώριστος ο Ολυμπιακός, μόλις 4 μέρες πριν το πρώτο ματς με τη Σιένα για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Παίζοντας μπάσκετ αλάνας, λίγο έλειψε να χάσει από τον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ! Τελικά νίκησε 73-70.

Το μόνο θετικό για το ...τζαζ συγκρότημα του Ίβκοβιτς που είχε το μυαλό του στην Ευρωλίγκα και κόντεψε να ρεζιλευτεί, ήταν ότι ο Μπουρούσης επέστρεψε μετά από ένα μήνα απουσίας και είχε καλή απόδοση, με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Η αντίδραση μιας ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι πριν τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας μπορεί να ποικίλλει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν στα πρώτα λεπτά ότι ήθελαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να δουν τον Ηλυσιακό σαν την… Σιένα. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά δεν δέχθηκαν ούτε πόντο, έπαιξαν συνετά στην επίθεση έχοντας στον στόχαστρο τον επανακαμφθέντα στην ομάδα, Γιάννη Μπουρούση και κατάφεραν με έξι πόντους του Καρδιτσιώτη σέντερ να προηγηθούν 6-0.

Από εκεί και μετά όμως, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να αντιδρούν διαφορετικά και αντί να βλέπουν τον Ηλυσιακό σαν την Σιένα, άρχισαν να αντιμετωπίζουν το ματς σαν… αγγαρεία. Τα κενά στην αμυντική λειτουργία ήταν πολλά και έχοντας αρκετή νωθρότητα στις κινήσεις τους στην επίθεση επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους με ηγέτη τον Χατζή να τρέξουν σερί 1-12 (7-12, 7’).

Ο Ολυμπιακός πήρε κάποιους πόντους στη συνέχεια από τους Νίλσεν και Νεστέροβιτς που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στη ρακέτα του Ηλυσιακού, αλλά έλειπε η δημιουργία από την περιφέρεια. Ο Τεόντοσιτς έμεινε εκτός δωδεκάδας λόγω ενοχλήσεων στη μέση και οι Παπαλουκάς, Σπανούλης δεν κατάφεραν να δώσουν αρκετά εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες τους.

Η «αμυντική» πεντάδα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (Παπαλουκάς, Γκόρντον, Πελεκάνος, Νίλσεν, Νεστέροβιτς) δεν κατάφερε να ευστοχήσει εντός παιδιάς για τέσσερα λεπτά και έτσι ο Ηλυσιακός βρίσκοντας αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε με +9 (19-28, 14’).

Η είσοδος του Σπανούλη και η «αφύπνιση» από τον πάγκο έφεραν μεγαλύτερη πίεση στη μπάλα με συνέπεια να ανατρέψει ο Ολυμπιακός το σκορ και να βρεθεί προηγούμενος στο ημίχρονο με 38-33.

Μετά την ανάπαυλα, οι Πειραιώτες επέστρεψαν αρκετά συγκεντρωμένοι και δεν επέτρεψαν στον Ηλυσιακό να του δημιουργήσει ζημιές. Με επιμέρους σκορ 10-3 οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (48-36, 15’), αλλά ο Παπαντωνίου κατάφερε να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα.

Ο νεαρός γκαρντ κατάφερε να πετύχει 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά κυρίως προβλημάτισε τους γκαρντ του Ολυμπιακού με το γρήγορο και συχνά άναρχο παιχνίδι του. Ο Ηλυσιακός κατάφερε με αυτό τον τρόπο να καλύψει γρήγορα τη διαφορά και έχοντας σε καλή μέρα τους Ντόουσον, Μπάξτερ και Χατζή στην επίθεση μείωσε σε 58-54 στο 32’ ανησυχώντας τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει αμυντικά κενά, να δέχεται εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να έχει λιγότερες ασίστ και περισσότερα λάθη από τον Ηλυσιακό. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν λοιπόν, εύκολα σε απόσταση αναπνοής (61-58, 34’) πιστεύοντας ότι μπορούν να… βασανίσουν τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τέλους.

Η άμυνα ζώνης προβλημάτισε τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγκομαχούσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ηλυσιακός έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στον πόντο όταν αστόχησε ο Τόντιτς στα -45’’ σε ελεύθερο τρίποντο με το σκορ στο 69-65.

Η φάση του αγώνα έγινε στα -13’’ όταν ο Μπάξτερ μείωσε σε 70-67, ο Κασελάκης έκλεψε στην επαναφορά και ο Πελεκάνος έκλεψε με τη σειρά του από τον Χατζή σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ. Ο Πελεκάνος έφυγε στον αιφνιδιασμό, κάρφωσε και ουσιαστικά έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό.


Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-35, 58-52, 73-70.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι ευστόχησαν σε μόλις 4 από τα 27 τρίποντα που επιχείρησαν (1/8 ο Σπανούλης)!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags