Facebook Pixel «Στοπ στον Σχορτσανίτη!»
Μπάσκετ
| 2011-03-19 11:46:00

«Στοπ στον Σχορτσανίτη!»

«Στοπ στον Σχορτσανίτη!»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι η κυριότερη «απειλή» για την Κάχα Λαμποράλ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ντέιβιντ Λόγκαν, ξεκαθαρίζοντας πως σημαντικό ρόλο για να πάρουν την πρόκριση θα παίξει η άμυνα.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:

-Πρώτα απ 'όλα, πως έχει πάει η φετινή Ευρωλίγκα για την Κάχα Λαμποράλ μέχρι τώρα;

«Λοιπόν, είχε ως τώρα αρκετά σκαμπανεβάσματα . Είχαμε μια καλή αρχή, αγωνιστήκαμε στην κανονική περίοδο και την ολοκληρώσαμε παίζοντας δυνατά. Παίξαμε καλύτερα στο Top-16, ακόμη και αν χάσαμε το πρώτο παιχνίδι στο σπίτι μας. Νομίζω ότι αισθανόμαστε πολύ καλά τώρα και είμαστε έτοιμοι για τα play off».

- πρεπε να προσαρμοστείς σε ένα διαφορετικό ρόλο αυτή τη σεζόν, μετά από δύο σεζόν στη Πρόκομ που πάντα η μπάλα περνούσε από τα χέρια σου. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;

«Ήταν δύσκολο, ακόμη κι αν ήξερα ότι θα γίνει αυτό όταν υπέγραψα με Κάχα Λαμποράλ. Νομίζω ότι παίζω καλύτερα τώρα και θα συνεχίσω να παίζω το καλύτερο που μπορώ».

- σουν στα play off με την Πρόκομ την περασμένη σεζόν και τώρα είσαι και πάλι, αυτή τη φορά με το πλεονέκτημα έδρας. Πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει;

«Προφανώς είναι καλό ότι έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει στη σειρά αγώνων με την Μακάμπι. Έχουμε παίξει δύο φορές με την Μακάμπι τη φετινή σεζόν, και οι δύο ομάδες κέρδισαν όταν έπαιζαν στην έδρα τους. Ελπίζουμε να είμαστε ισχυροί στο σπίτι μας και με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να φτάσουμε στο Final Four. Παίξαμε ο ένας με τον άλλον ήδη αλλά αν και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, ούτε εμείς ούτε η Μακάμπι είναι η ίδια ομάδα που ήταν πριν από μερικούς μήνες. Θα είναι ενδιαφέρον».

-Γνωρίζοντας την Μακάμπι λίγο λοιπόν, ποιες είναι οι κύριες δυνάμεις τους ως ομάδα;

«Οι αιφνιδιασμοί. Πραγματικά τους αρέσει να τρέχουν πάνω-κάτω και να μεταβιβάζουν γρήγορα την μπάλα . Παίζουν και επιθετικά στην άμυνα. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να βάλλουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, γι αυτό η άμυνα θα είναι το κλειδί. Το σταμάτημα του Σχορτσιανίτη θα είναι επίσης σημαντικό. Ο Στάνκο Μπάρατς έκανε καλή δουλειά εναντίον του δύο φορές και δεν κυριάρχησε (εναντίον μας), όπως έκανε κατά πολλών άλλων ομάδων».

- Θα παίξετε ενάντια σε δύο πολύ καλούς αμυντικούς, τον Τζέρεμι Πάργκο και τον Ντορόν Πέρκινς . Τι πιστεύετε γι' αυτούς;

«Είναι επιθετικοί παίκτες. Τους αρέσει να τρέχουν γρήγορα και να βρίσκουν εύκολα καλάθια για τους ίδιους και τους συμπαίκτες τους.Μπορούν να παίξουν εύκολα το ένας με έναν. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα τους δώσουμε εύκολα καλάθια και να τους υποχρεώσουμε να σουτάρουν με κακές προϋποθέσεις».

-Αυτή είναι η τρίτη σεζόν σας Ευρωλίγκα. Τι θα σημαίνει για σας να φτάσετε το πρώτο σας Final Four;

«Αυτό ήταν ο στόχος μου εξ αρχής. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ. Για να προσπαθήσω να το φτάσω στο Final Four.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags