Facebook Pixel Αυτό δεν είναι ομορφιά, είναι διαγωνισμός βλακείας (BINTEO)
| 2011-03-20 16:37:00

Αυτό δεν είναι ομορφιά, είναι διαγωνισμός βλακείας (BINTEO)

Αυτό δεν είναι ομορφιά, είναι διαγωνισμός βλακείας (BINTEO)

Συγγνώμη, αλλά αυτό εμείς δε θα το χαρακτηρίσουμε ομορφιά του μπάσκετ. Ο,τι συνέβη στον αγώνα της τελικής φάσης του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Στη March Madness του NCAA το θέαμα πολλές φορές είναι εντυπωσιακό και οι ανατροπές συνηθισμένες. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να είσαι χαζός. Στον αγώνα του Μπάτλερ με το Πίτσμπουργκ, που ήταν στο νούμερο 1 της κατάταξης, ο Σέλβιν Μακ του Μπάτλερ και ο Νασίρ Ρόμπινσον μονομάχησαν για τον τίτλο του πιο βλάκα παίκτη της σεζόν.

Τελικά ο τίτλος απονεμήθηκε στον δεύτερο, που υποχρέωσε την ομάδα του σε ήττα αποκλεισμό με το πιο ανόητο και χαζό φάουλ που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ σε μία τόσο προχωρημένη φάση ενός πρωταθλήματος.

Αρχικά λοιπόν, το Μπάτλερ πέρασε με 70-69 ενώ απέμεναν 2.2 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Γκίλμπερτ Μπράουν του Πίτσμπουργκ πήρε την μπάλα για να κάνει το τελευταίο σουτ και ο Μακ, που είχε 30 πόντους στον αγώνα, του έκανε βλακώδες φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Μπράουν, που σούταρε μέχρι τότε με πολύ καλό ποσοστό στις βολές (78.8%), ευστόχησε στην πρώτη, αλλά αστόχησε στη δεύτερη με το ρολόι να είναι σταματημένο στα 0.9 δευτερόλεπτα. Τότε λοιπόν, ο Ρόμπινσον, διεκδικώντας (και κερδίζοντας) τον τίτλο του απόλυτου βλαξ, θέλησε να εμποδίσει τον Χάουαρντ που πήρε το ριμπάουντ να πετάξει τη μπάλα από το καλάθι στο άλλο!!! Και το έκανε με τον πιο αδιάκριτο τρόπο. Φάουλ, βολές και νίκη για το Μπάτλερ.

Ε, αυτή δεν είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Είναι η χαζομάρα που κουβαλούν κάποιοι παίκτες πάνω τους. Και μην πείτε ότι είναι μικροί, διότι κάποιοι από αυτούς θα είναι επαγγελματίες του χρόνου, στο ΝΒΑ, την Ευρώπη, ή σε κάποιο άλλο διεθνές πρωτάθλημα.

Οσο για τη διαιτησία. Να μην αναφέρουμε τίποτα περισσότερο εκτός από το γεγονός ότι αν συνέβαινε στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο. Το γήπεδο θα γκρεμιζόταν. Στις ΗΠΑ όμως, δεν υπάρχει no call. Και οι διαιτητές έχουν .ούμπαλα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags