Facebook Pixel «Όχι λάθη και τον ρυθμό του TOP-16»
Μπάσκετ
| 2011-03-20 19:25:00

«Όχι λάθη και τον ρυθμό του TOP-16»

«Όχι λάθη και τον ρυθμό του TOP-16»

Για τον τρόπο που πρέπει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την Σιένα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα των Ιταλών, στην ευχάριστη πίεση που έχουν οι παίκτες του και στο… σημείο κλειδί της μέχρι τώρα πορείας των «ερυθρολεύκων».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Μετά το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ξεκινήσαμε προετοιμασία ενόψει Σιένα. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο Σαββατοκύριακο, έχουμε και στη συνέχεια προπόνηση. Ξέρουμε πως στους "8" όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Δεν έχει σημασία, μόνο, το πρώτο παιχνίδι, όπως λένε πολλοί, αλλά όλα τα ματς της σειράς. Πρέπει να ελέγξουμε την ενέργεια των παικτών μας, ειδικά, για τα δύο πρώτα παιχνίδια. Ψυχολογία και ρυθμός θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Δεν πίεσα τους παίκτες μου όλο αυτό το διάστημα, αλλά στο σημείο αυτό θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Παίζουμε με μία Σιένα που είναι μία σκληρή ομάδα, η οποία έχει πολύ καλή οργάνωση, με εμπειρία και καλούς παίκτες. Με βάση τα νούμερα, διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα, κάνει λίγα λάθη και ελέγχει πολύ καλά το παιχνίδι».

Για τους ΜακΚάλεμπ και Καουκένας ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Σε αυτά τα ματς πρέπει πρώτα να βλέπουμε τον εαυτό μας. Εγώ θα ήθελα να παίξουν και ο Μακ Κάλεμπ και ο Καουκένας. Οι Ιταλοί αναγκαστικά βρήκαν άλλον ρυθμό. Τους είδα με τη Ρεάλ και μπορεί να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά εξαιτίας της ήττας παραιτήθηκε ο Μεσίνα. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και τον κόσμο μας, που τον περιμένουμε Δεν έχουν πίεση οι Ιταλοί αυτή την στιγμή. Η ήττα εναντίον της Ούλκερ μας άνοιξε τα μάτια και εκεί γίναμε Ολυμπικακός. Ωριμάσαμε, μας βοήθησε και γίναμε καλύτεροι. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι για 40 λεπτά. Την Τρίτη πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι».

Στη συνέχει αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στους συγκεκριμένους αγώνες: «Τα πλέι-οφ είναι παιχνίδια υπό πίεση. Αυτή είναι ευχάριστη πίεση. Δουλέψαμε πολύ για να φθάσουμε σε αυτή τη κατάσταση. Μην περιμένουμε θεαματικούς αγώνες. Πρέπει να έχουμε ομαδικότητα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και θα τον έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός: «Πρέπει να συνεχίσουμε στα προημιτελικά με τον ίδιο ρυθμό όπως κάναμε στο TOP-16 και να μην κάνουμε λάθη. Όχι όπως με τον Ηλυσιακό που κάναμε 19. Να μην αφήσουμε τους Ιταλούς να πετύχουν εύκολα καλάθια. Πετυχαίνουν πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στο σετ παιχνίδι».

Τέλος, κάνοντας μία σύντομη σύγκριση των δύο ομάδων, τόνισε: «Σίγουρα έχουμε τους παίκτες. Αυτοί με Μος και Χέρστον έχουν μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά η εμπειρία είναι στο πλευρό μας. Πρέπει να έχουμε ευχάριστη πίεση κι εμείς σίγουρα έχουμε καλύτερους δημιουργούς. Αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags