Facebook Pixel "Aλλο ΤΣΣΚΑ κι άλλο Ρεάλ"!
Μπάσκετ
| 2013-05-11 15:42:00

"Aλλο ΤΣΣΚΑ κι άλλο Ρεάλ"!

"Aλλο ΤΣΣΚΑ κι άλλο Ρεάλ"!

Τι δήλωσε ο Γιώργος Μπαρζτώκας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού;

«Aντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κλαμπ, με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Έχει ταχύτητα, πάει στα ριμπάουντ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε με έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι. Σημαντική εκτός από την πνευματική είναι και η σωματική προετοιμασία. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει μεγάλο παιχνίδι, νιώθω πως και οι δύο ομάδες έχουν ενθουσιασμό και μεγάλο κίνητρο και μένει να δούμε ποιος θα το κατακτήσει», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, στην συνέντευξη Τύπου του τελικού.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το πως οι παίκτες του θα αφήσουν πίσω τη μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και απάντησε: «Ένας εύκολος τρόπος να πω στους παίκτες μας να μην διαβάζουν ΜΜΕ. Ξέρουν καλά οι παίκτες τι γίνεται στη χώρα μας. Δεν υπάρχει μετριοπάθεια στη χώρα μας και υπάρχει ή μεγάλος ενθουσιασμός ή τρομερή απογοήτευση. Έτσι είμαστε οι Μεσόγειοι και ειδικότερα εμείς οι Έλληνες. Οι παίκτες μου είναι καλοί δέκτες, προετοιμάζονται σωστά και πνευματικά και σωστά. Εγώ είχα πει πως από την πρόκριση και μόνο στο Final Four το θεωρώ μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα. Έχουμε το μυαλό μέσα στο κεφάλι μας και είμαι αισιόδοξος πως θα μπούμε με τη σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι»

Για την άμυνα των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως: «Eίχαμε ένα αμυντικό πλάνο που δεν περιελάμβανε μόνο τον Τεόντοσιτς, επίσης είναι οι Γουίμς, Κριάπα, Κρσιτς, περιορίσαμε τον Τεόντοσιτς, αλλά κάναμε καλή ομαδική δουλειά και στους άλλους. Οι τρεις γκαρντ (Γιουλ, Φερνάντεθ, Ροντρίγκεζ) είναι εξαιρετικοί, αλλά δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε έναν παίκτη. Είδατε τι ματς έκαναν χθες οι Ρέγιες και Μίροτιτς. Οπότε εμείς με ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε και πάλι»

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε και για το «διάβασμα» της Ρεάλ: «Εκτός από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχαμε προετοιμάσει βίντεο και για τους δύο αντιπάλους του ημιτελικού. Έχουμε δύο μίτινγκ με τους παίκτες σήμερα για να τους δείξουμε εικόνα από τους αγώνες της Ρεάλ. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εκπλήξεις, δεν έχουμε παίξει μέσα στη σεζόν μεταξύ μας, αλλά ξέρει καλά η μια ομάδα την άλλη»

Για το γεγονός πως στον τελικό θα αναμετρηθούν δύο... ρούκι προπονητές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Δεν παίζει ο ένας προπονητής εναντίον του άλλου. Ρεάλ-Ολυμπιακός παίζουν. Δεν σημαίνει κάτι για τους άλλους προπονητές που έχασαν, ήταν απλά ένα ματς. Εμείς προετοιμάζουμε τις ομάδες μας, δεν είναι μάχη προπονητών»

Από την μεριά του ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε: «Πολλοί παίκτες της Ρεάλ έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο και μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιες καταστάσεις»

Για τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ο διεθνής φόργουορντ είπε ότι: «Όλοι ξέρουμε πως η αποφασιστικότητα, η άμυνα και η ενέργεια είναι τα κλειδιά. Ξέραμε πως εάν είχαμε καλή παρουσία στην άμυνα και τα ριμπάουντ και έτσι θα είχαμε πιθανότητες για νίκη. Αυτό το ξέραμε. Αυτό το στοιχείο κρατάω, την άμυνα και τα ριμπάουντ από όπου και προκύπτουν πολλά καλά στοιχεία της ομάδας μας, όπως το τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags