Facebook Pixel Ήταν αστέρι, αλλά είχαν νυστέρι...
Μπάσκετ
| 2011-03-23 00:50:00

Ήταν αστέρι, αλλά είχαν νυστέρι...

Ήταν αστέρι, αλλά είχαν νυστέρι...

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός άγγιξε το θαύμα στη Βαρκελώνη, αλλά οι διαιτητές δεν τον άφησαν. Η Μπαρτσελόνα τον λύγισε 83-82 με τη βοήθειά τους στο 1ο ματς των πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι είχε ένα απίθανο φινάλε, καθώς η «Μπάρτσα» προηγήθηκε δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 83-77, όμως ο ΠΑΟ με πέντε πόντους του Διαμαντίδη μείωσε σε 83-82 και έχασε το ματς στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν μακρινό τρίποντο του «Μήτσου» ήταν άστοχο.

Εκπληκτικό παιχνίδι για τους «πράσινους» έκανε ο Διαμαντίδης, που πέτυχε 26 πόντους, ενώ εξίσου καλοί ήταν και οι Μπατίστ με 15 και ο Νίκολας με 16. Θετικότατη ήταν και η παρουσία του Καλάθη.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να κοντρολάρει το παιχνίδι. Η «Μπάρτσα» δεν μπορούσε να τρέξει στο ματς, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έβαζαν τη μπάλα στο καλάθι και πετύχαιναν, έστω και δύσκολα, πόντους. Μάλιστα, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με καλάθι του Διαμαντίδη και τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 14-14.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για το «τριφύλλι», καθώς με τέσσερις πόντους του Διαμαντίδη πέρασε μπροστά στο σκορ με 18-14. Στο σημείο όμως αυτό ήρθε η αντίδραση των Καταλανών, οι οποίοι με έναν εξαιρετικό Λάκοβις γύρισαν το παιχνίδι και ξέφυγαν με 5 πόντους (26-21) περίπου 6' πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ωστόσο, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έμειναν ψύχραιμοι και προσηλωμένοι στο πλάνο τους, κατάφεραν να μειώσουν και πάλι στο σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε με την «Μπάρτσα» να προηγείται 37-35, αλλά τον Παναθηναϊκό να δείχνει ικανός για τη μεγάλη νίκη. Οι «πράσινοι» είχαν στο ημίχρονο περισσότερα ριμπάουντ από τους Ισπανούς (12-15) και 2/2 τρίποντα.

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Διαμαντίδη και Μπατίστ, όχι μόνο «κοντρόλαρε» την Μπαρτσελόνα, αλλά ήταν και συνεχώς μπροστά στο σκορ. Σημαντική όμως ήταν και η βοήθεια του Καλάθη, ο οποίος δεν σκόραρε, αλλά έκανε φοβερή δουλειά μέσα στο γήπεδο, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Μάριτς, ο οποίος μπορεί να αγωνίστηκε μόλις δύο λεπτά, όμως πέτυχε πέντε σημαντικούς πόνους με βολές. Έτσι λοιπόν, το δεκάλεπτο έκλεισε με τους «πράσινους» να προηγούνται 60-57.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά, αφού προηγήθηκε 62-57, όμως η Μπαρτσελόνα «απάντησε» γρήγορα. Οι Καταλανοί ανέβασαν ρυθμούς και πετυχαίνοντας σημαντικούς πόντους κυρίως με τον Ναβάρο, ξέφυγαν στο 70-64. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επιστρέψουν και με πέντε πόντους του Νίκολας, δύο του Περπόρογλου και πολλές χαμένες επιθέσεις των γηπεδούχων, μείωσαν σε 76-75, 1:10’ πριν το φινάλε.

Σε αυτό τον χρόνο η Μπαρτσελόνα με δύο βολές προηγήθηκε 78-75, όμως το «τριφύλλι» με τον Περπέρογλου μείωσε σε 78-77. Σε εκείνο το σημείο και ενώ έμεναν 24 δευτερόλεπτα, οι διαιτητές έδωσαν ένα… απίθανο φάουλ στον Βάσκεθ, ο οποίος με δύο βολές «έσωσε» την επίθεση των Καταλανών και έκανε το 80-77. Ο Νίκολας στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού πήγε μόνος του στο λέι απ, αστόχησε και η «Μπάρτσα» με άλλες δύο βολές αύξησε την διαφορά στο +5. Κάπου εκεί μίλησε και πάλι ο Διαμαντίδης, ο οποίος με ένα απίθανο τρίποντο έδωσε και πάλι ελπίδες στο «τριφύλλι».

Στην επίθεση ο Ναβάρο κέρδισε βολές, όμως έβαλε μόνο μία και έκανε το 83-80. Ο ΠΑΟ έκανε γρήγορα την επίθεση, οι Ισπανοί δεν αμύνθηκαν σωστά και έκαναν αντιαθλητικό στον Διαμαντίδη. Ο άσος του «τριφυλλιού» έβαλε και τις δύο βολές και πήρε και την επίθεση στο 1.7’. Επιχείρησε το τρίποντο από μακριά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και η Μπαρτσελόνα νίκησε 83-82…

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει την Πέμπτη (22.15) και πάλι στην Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 37-35, 57-60, 83-82

Μπαρτσελόνα: Σάντα 2, Ρούμπιο 4, Λάκοβιτς 12(2), Ναβάρο 13(2), Πέροβιτς 6, Βάσκεζ 4, Ντονγκ 8, Μόρις 5 (1), Λόρμπεκ 12(1), Άντερσον 10(3), Γκριμάου 7

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 15, Φώτσης 2, Σάτο, Νίκολας 16(2), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 26(4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5 (1), Καϊμακόγλου 1

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags