Facebook Pixel Δέκα... σοφές λέξεις!
| 2011-03-23 15:59:00

Δέκα... σοφές λέξεις!

Δέκα... σοφές λέξεις!

16 Αυγούστου 2010. Είναι εύκολο να καθίσεις πίσω από ένα μικρόφωνο και να υποσχεθείς. Είναι δύσκολο να δικαιώνεσαι εφτά μήνες μετά. Διαβάστε για τον δεκάλογο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και πως κατάφερε να κάνει πράξη τα λόγια του.

1. Υπομονή!

«Δεν μπορούμε να χτίσουμε μια ομάδα μόνο με λόγια, ούτε μπορούμε να δούμε αποτελέσματα μέσα σε έναν, δύο ή τρεις μήνες. Τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος». Η πρώτη του εντολή δεν ήταν προς την ομάδα που ήθελα να δημιουργήσει, ούτε προς τους παίκτες με τους οποίους θα συνεργαζόταν. Ήταν προς τον κόσμο, προς τη διοίκηση, ακόμα και προς τους δημοσιογράφους που εκείνη την ώρα απευθυνόταν. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γνώριζε πως όσο μεγάλος προπονητής κι αν είναι, χρειάζεται χρόνο. Και θα επέμενε να ζητάει χρόνο, όταν τα πράγματα δυσκόλευαν.

«Χρειάζεται να είμαστε ομάδα στα play offs. Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ούτε εγώ δεν ήθελα να χάσουμε το δεύτερο ημίχρονο με τέσσερις πόντους», θα πει μετά το νικηφόρο, πάντως, ματς στο Μαρούσι και θα στείλει το μήνυμα στους παίκτες του μετά τη δύσκολη νίκη στο ΣΕΦ επί του ΠΑΟΚ. «Πλέον έχουμε δύο καθοριστικά παιχνίδια. Όχι, για την πρώτη θέση του ομίλου, αυτό δεν με ενδιαφέρει, αλλά για να φτιάξουμε την ομάδα. Είμαστε πολύ μακριά από τη λέξη ομάδα και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα».

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags