Facebook Pixel "Να γιατί ευνοήθηκε η Μπαρτσελόνα"
Μπάσκετ
| 2011-03-24 13:15:00

"Να γιατί ευνοήθηκε η Μπαρτσελόνα"

"Να γιατί ευνοήθηκε η Μπαρτσελόνα"

O Κώστας Καίσαρης εξηγεί την εύνοια της διαιτησίας στην Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το άρθρο του:

O Γκάρι Λίνεκερ ήταν που είχε πει ότι «στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Αν το πάμε στο μπάσκετ, μπορούμε να πούμε ότι παίζουν πέντε εναντίον πέντε κι αν πρόκειται για ισοδύναμες ομάδες, στο τέλος κερδίζει αυτή που θέλουν οι διαιτητές.

Αυτό έγινε στο πρώτο ματς Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός. Οταν ένα ματς φτάνει στο τέλος και είναι στον πόντο, ένα-δύο σφυρίγματα των διαιτητών κάνουνε τη διαφορά. Σαν το αντιαθλητικό φάουλ που δώσανε εις βάρος του Φώτση. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο μπάσκετ.

Και σε τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχουνε γίνει αυτά και σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε τελικούς φάιναλ φορ. Στο μπάσκετ αυτά θεωρούνται σαν αναμενόμενα και φυσιολογικά. Δεν συνιστούν έκπληξη ειδικά στους επαΐοντες: «Μπαρτσελόνα είναι αυτή, στη Βαρκελώνη γίνεται το φάιναλ φορ, θα πάρει τα σφυρίγματά της».

Και δεν λέμε ότι στο ποδόσφαιρο είναι όλα καλά και άγια. Εχουνε γίνει σφαγές σε διεθνές επίπεδο, αλλά όχι σε τέτοια έκταση. Είναι η δυναμική του ποδοσφαίρου τέτοια που δεν έχει ανάγκη την παρέμβαση της διαιτησίας. Στο «Γουέμπλεϊ» γίνεται φέτος ο τελικός του Tσάμπιονς Λιγκ.

Τρεις είναι οι εγγλέζικες ομάδες που έχουνε φτάσει στους οκτώ: Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Τότεναμ. Και δεν φτάνει στον τελικό καμία. Και τι έγινε; Τίποτα. Δεν θα είναι γεμάτο το γήπεδο; Φίσκα θα είναι, όπως κάθε χρόνο. Κι όποιος θέλει να βρει εισιτήριο θα πρέπει να φιλήσει κατουρημένες ποδιές. Και θα το πληρώσει 380 γιούρο το κομμάτι λόγω εγγλέζικης λίρας.

Στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, αν δεν πάει η Μπαρτσελόνα, πώς θα γεμίσει το γήπεδο; Στο μπάσκετ, άλλωστε, σε ό,τι έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τηρείται μια άτυπη σειρά προτεραιότητας. Και πρέπει να είσαι πολύ μεγάλη ομάδα για να καταφέρεις να τη σπάσεις. Οπως ο Παναθηναϊκός πρόπερσι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο. Ας ξεφύγουμε όμως από τα πεζά και τα τετριμμένα.

Αύριο Παρασκευή είναι 25η Μαρτίου. Η μεγάλη γιορτή του έθνους. Η ιστορική ημέρα της επανάστασης του 1821. Τότε που η Ελλάδα κατέκτησε την ελευθερία της. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρακτικό πρόβλημα: πώς θα πάνε οι πολιτικοί στις παρελάσεις;

Με ομπρέλες για τα γιαούρτια και τα ΜΑΤ γύρω γύρω από την εξέδρα των επισήμων για παν ενδεχόμενο; Η κατάσταση έχει αγριέψει και πολύ μάλιστα. 

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags