Facebook Pixel «Περήφανος με την ελληνική σημαία στα ντραφτ»
| 2013-06-29 18:22:00

«Περήφανος με την ελληνική σημαία στα ντραφτ»

«Περήφανος με την ελληνική σημαία στα ντραφτ»

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο μίλησε για το πώς έφτασε από τα cd που πούλαγε... στο NBA και για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Με ποιον NBAer του είπαν πως μοιάζει; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο νεαρός άσος που επελέγη στο No15 του ντραφτ μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» για την διαδρομή του από τα δύσκολα παιδικά χρόνια μέχρι το NBA.

Αφού ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει αν ενδιαφέρθηκε κάποια ελληνική ομάδα να τον αποκτήσει πριν τη Σαραγόσα, ανέφερε: «Είμαι 18 χρόνια στην Ελλάδα, δεν είχα βγει ποτέ από την χώρα. Πριν τρεις εβδομάδες πήγαν στην Ιταλία, μετά στην Γαλλία και τώρα στην Αμερική.

Τι έγινε με το διαβατήριο; «Βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι και τους είμαι ευγνώμων, καθώς μου φτιάξανε τα χαρτιά. Τους ευχαριστώ πολύ»

Για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε αυτός και οι γονείς του στην Ελλάδα: «Η ζωή ήταν λίγο δύσκολη στην αρχή. Οι γονείς μου είχαν υπομονή και πείσμα όταν ήρθαν από τη Νιγηρία. Είναι 24 χρόνια εδώ. Παίζω μπάσκετ από 12 ετών. Ισχύει πως πούλαγα CD μαζί με τον πατέρα μου. Σίγουρα τώρα όμως θα τους πάρω όλους μαζί και τους γονείς μου και τα αδέρφια μου στην Αμερική.

Για τους γονείς μου είμαι τρομερά περήφανος. Τους χρωστάω πολλά. Αν δεν είχαν αυτή την υπομονή να με βάλουν στο σχολείο, να με πάνε στο μπάσκετ, δεν ξέρω που θα ήμουν...


Για τα πολλά χρήματα που θα βγάλει τώρα από το μπάσκετ: «Δεν αλλάζει κάτι με τα λεφτά. Ο ίδιος άνθρωπος θα προσπαθήσω να παραμείνω. Με λεφτά ή χωρίς θέλω να είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Σίγουρα η ζωή θα είναι πιο εύκολη. Θέλω να βοηθήσω τα πέντε αδέρφια μου να πάνε σε καλύτερο σχολείο και να ζήσουμε με καλύτερες συνθήκες».

Για την ελληνική σημαία που σήκωσαν: «Αισθανόμουν υπερήφανος που εκπροσωπούσα την πατρίδα μου στα ντραφτ και που πήρα την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Έλληνας».

Για το αν θα παίζει στην Εθνική Ελλάδας: «Σίγουρα θα έρχομαι στην Εθνική, κάθε χρόνο».

Για το αν φοβάται το NBA: «Δεν τρομάζω με το NBA. Θα πάω και θα δουλέψω όσο πιο πολύ μπορώ. Θα δουλεύω περισσότερο από ό,τι δουλεύουν οι άλλοι και μόλις με ζητήσουν να παίξω, εγώ θα είμαι εκεί».

Για το ύψος του: «Είμαι 2.06 χωρίς παπούτσια και 2.08 με παπούτσια. Μπορώ να παίξω από την θέση 1 εώς 4».

Τέλος όταν του είπαν πως μοιάζει με τον Τζόρνταν ανέφερε: «Όχι με τον Τζόρνταν, μου είπαν ότι μοιάζω με τον Ντουράντ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags