Facebook Pixel «Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα…»
Μπάσκετ
| 2011-03-25 01:44:00

«Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα…»

«Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα…»

Εμφανώς ικανοποιημένος, αλλά και προσγειωμένος, παρουσιάστηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής μετά το τέλος της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα.
 

Σε δηλώσεις του στο Novasports ο άσος των «πρασίνων» ανέφερε: «Το κατόρθωμά μας είναι ακόμη μεγαλύτερο κόντρα σε αυτή την ομάδα και σε αυτή την έδρα. Ο δρόμος είναι μακρύς. Απομένουν ακόμα όμως δύο νίκες. Από αύριο θα συγκεντρωθούμε και θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι της Τρίτης», ενώ αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό μέρος, είπε:«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως μπορούμε να είμαστε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην επίθεση, δεν είχαμε συνοχή και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο ημίχρονο ηρεμήσαμε και συγκεντρωθήκαμε στην τακτική που είχαμε για το ματς και παρουσιαστήκαμε ως ομάδα που ήθελε να κάνει το μπρέικ. Χτίσαμε μία διαφορά και πήραμε τη νίκη».

Όσο για το αν το ματς κρίθηκε στην τακτική ή στην άμυνα, τόνισε: «Είναι συνδυασμός μίας κορυφαίας παρτίδας σκάκι και ενός αμυντικού παιχνιδιού. Δείξαμε οτι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ που βρίσκεται χάρη στην άμυνα», ενώ σχετικά με τις καταστάσεις που οδήγησαν τους “πράσινους” να τα παίζουν όλα για όλα, με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, είπε: «Κάναμε κάποια λάθη. Έχουμε δει στο παρελθόν οτι κάποιες ομάδες που έχουν το πάνω χέρι, χάνουν κάποια παιχνίδια και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις... Ο δρόμος όμως είναι πολύ μακρύς. Τα παιχνίδια στην Αθήνα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς θα έχουμε εμείς την πίεση».

Τέλος, όταν του επισημάνθηκε πως και πέρυσι η Μπαρτσελόνα είχε χάσει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της, τόνισε: «Η Μπαρτσελόνα δεν είναι τυχαία ομάδα. Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και εμείς το 2009 κάναμε κάτι ανάλογο, κερδίζοντας μέσα στην Σιένα. Ο προπονητής μας έλεγε οτι πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να διαβάσουμε τα λάθη μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags