Facebook Pixel Με Τεόντοσιτς μπορεί και παραμπορεί στην Ιταλία...
Μπάσκετ
| 2011-03-25 01:54:00

Με Τεόντοσιτς μπορεί και παραμπορεί στην Ιταλία...

Με Τεόντοσιτς μπορεί και παραμπορεί στην Ιταλία...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος μέσα από το blog του σχολιάζει την ήττα του Ολυμπιακού από την Σιένα στο ΣΕΦ και εξηγεί γιατί οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πάρουν τουλάχιστον μία νίκη στην Ιταλία.

Η Σιένα έδειξε πώς ακριβώς αντιδρούν οι μεγάλες ομάδες. Χρησιμοποίησε με τον ιδανικό τρόπο το -48, μεταμορφώθηκε στον δεύτερο προημιτελικό και έπαιξε μπάσκετ για σεμινάριο. Ο Πιανιτζιάνι πήρε την προσωπική ρεβάνς, έκανε απίστευτο κοουτσάρισμα, εγκλώβισε τον Ολυμπιακό με τη ζώνη και τις συνεχείς αλλαγές στην άμυνα και πέρα από κάθε προγνωστικό, νίκησε στο ΣΕΦ.

Οχι ,με κλεφτοπόλεμο, αλλά με άνευ προηγουμένου επικράτηση μέσα σε έδρα αντιπάλου. Το εμφατικό 65-82 “πόνεσε” τους ερυθρόλευκους, που καλούνται πλέον να δείξουν αυτοί πόσο μεγάλη ομάδα είναι.

Η σειρά μεταφέρεται πλέον στην Ιταλία και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει εκεί. Μπορεί; Μπορεί και παραμπορεί, αν χρησιμοποιήσει όσα πήγαν στραβά στον δεύτερο προημιτελικό. Να μάθει από τα δικά του λάθη και να προετοιμαστεί για όλες τις άμυνες του Πιανιτζιάνι.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό το ότι ο Ολυμπιακός έπεσε με τη σειρά του στο καναβάτσο, αλλά δεν τέθηκε νοκ άουτ. Είναι στη θέση που βρισκόταν η Σιένα την Τρίτη. Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης και οι ερυθρόλευκοι έχουν δύο μάχες στην Ιταλία, που τους φτάνει να κερδίσουν έστω τη μία. Γιατί τότε θα διασφαλίσουν τουλάχιστον ότι θα επιστρέψουν στο ΣΕΦ για την πρόκριση.

Το βασικό για τον Ολυμπιακό είναι να έχει τον Τεόντοσιτς στην Ιταλία. Γιατί η απουσία του δεν φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι, όταν οι ερυθρόλευκοι καθάρισαν από την αρχή το ματς χάρη στην άμυνά τους, αλλά την Πέμπτη ο Σιένα πάτησε πάνω στον τραυματισμό του. Με τον 24χρονο πλέι μέικερ στην άκρη του πάγκου δίχως δικαίωμα συμμετοχής, η Σιένα έμεινε για πολύ ώρα στη Σιένα και θύμισε τον Ηλυσιακό της προηγούμενης Παρασκευής. Αφησε τα σουτ και ο Ολυμπιακός είχε 4/18 τρίποντα. Με τον Μίλος στο παρκέ, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην Ιταλία. Αρκεί να παίξει ο Τεόντοσιτς.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags