Facebook Pixel «Καρδιά, πάθος αλλά όχι συναίσθημα»!
Μπάσκετ
| 2011-03-25 02:12:00

«Καρδιά, πάθος αλλά όχι συναίσθημα»!

«Καρδιά, πάθος αλλά όχι συναίσθημα»!

Ο Δημήτρης Ιτούδης εξήρε την καρδιά και το πάθος των παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά για το ματς του ΟΑΚΑ τόνισε ότι «δεν πρέπει να έχουμε συναίσθημα».

Αναλυτικά:

Είδαμε τέσσερα διπλά, τι σημαίνει αυτό;

"Σημαίνει ότι είμαστε στα πλέι οφ και όλα μπορούν να συμβούν. Ήμαστε πολύ προσγειωμένοι και μετά από αυτή τη νίκη. Όποιος θέλει να περάσει πρέπει να κάνει τρεις νίκες. Και εμείς αλλά και η Μπαρτσελόνα. Στη σειρά αυτή δεν χρειαζόμαστε συναισθηματισμούς αλλά προσύλωση στο πλάνο μας".

Ήταν ένα καλό παιχνίδι αλλά αρκετές φορές σκληρό από πλευράς των γηπεδούχων;

"Νομίζω ότι η ποιότητα και των δύο αντάμειψε όλους. Και τους δικούς σας θεατές και όσους ήταν στο γήπεδο. Αρκετοί θα το έχουν γράψει στο βίντεο. Ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Δεν είχε καμία σχέση το πως μπήκαμε στο παιχνίδι με το πως βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπαρτσελόνα μπήκε με μια λογική να τρέξει περισσότερο και τα κατάφερε αρχικά".

Έπαιξε ρόλο και η καρδιά που έδειξε η ομάδα;

"Καρδιά αναμφίβολα και πολύ πάθος. Η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες το απέδειξε την Τρίτη, το απέδειξε και σήμερα και θα το αποδείξει και στην Αθήνα".

Ποια ήταν τα κρυφά χαρτιά για τη νίκη;

"Τα κρυφά χαρτιά. Η αλήθεια είναι, να ξεκινήσω από εμάς, θα ήταν βλακεία να μην πατήσουμε στο πλάνο της Τρίτης με κάποια συν και πλην. Περιμέναμε ότι η Μπαρτσελόνα θα αντιδράσει στις σφιχτές μας άμυνες. Ήμασταν έτοιμοι. Δεν δώσαμε την ευκαιρία να δημιουργηθούν μις-ματς καταστάσεις. Οδηγήσαμε παίκτες που δεν είχαν συνηθίσει στην Μπαρτσελόνα να πάρουν τόσες προσπάθειες να τις πάρουν όπως ο Γκριμάου και ο Σάβα".

Σας βοήθησε και το γεγονός ότι βρέθηκαν στο γήπεδο για αρκετά λεπτά οι Ναβάρο, Λάκοβιτς;

"Αναμφίβολα ήταν αρκετά τα λεπτά που έπαιξαν οι Άντερσον, Ναβάρο και Λάκοβιτς που είναι καλοί επιθετικοί αλλά αδύναμοι στην άμυνα. Είχαμε δημιουργία και εκτέλεση. Το γεγονός ότι ο Λάκοβιτς ήταν άστοχος είναι ένα σημαντικό στοιχείο".

Τι πρέπει να γίνει στην Αθήνα;

"Δεν πρέπει να έχουμε συναίσθημα, να ξαναδούμε το βίντεο, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παίξουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Σίγουρα ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει καθώς το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο αλλά δεν θα πρέπει να νιώσουμε πίεση από τον κόσμο μας αλλά μόνο από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα".

Ποια είναι τα συμπεράσματα από αυτά τα δύο ματς;

"Είμαστε ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε ματς. Μην ξεχνάτε ότι παίζαμε στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και μπορούμε να πορευτούμε εμείς στη συνέχεια".

Πριν από το παιχνίδι πολλοί έλεγαν ότι το φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, σας επηρέασε αυτό;

"Στον ομαδικό αθλητισμό δεν είναι τίποτα δεδομένο. Δεν κερδίζεται τίποτα στα χαρτιά. Για μας λειτούργησε πολύ σωστά ως ένα κίνητρο"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags