Facebook Pixel "Με την υπογραφή Ζοτς!"
Μπάσκετ
| 2011-03-25 17:10:00

"Με την υπογραφή Ζοτς!"

"Με την υπογραφή Ζοτς!"

O Mάνος Μανουσέλης γράφει για την θριαμβευτική νίκη του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη που είχε την υπογραφή Ομπράντοβιτς, αλλά και τι έφταιξε στον Ολυμπιακό και έχασε!

Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη έχει μια μεγάλη υπογραφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην βάση της.

Η κίνηση που άλλαξε την εικόνα των πρασίνων έγινε με την χρησιμοποίηση του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ρόλο του …Βασίλη Σπανούλη και την …βάπτιση του Νίκ Καλάθη σε … Δημήτρη Διαμαντίδη.

Με άλλα λόγια ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν άμεσα μια μεταγραφή στους γκαρντ και τελικά έκανε δύο! Το νέο σενάριο στον τρόπο λειτουργίας του τριφυλλιού επέβαλε την αξιοποίηση του ελληνοαμερικανού γκαρντ στο κατέβασμα της μπάλας και στην πιεστική άμυνα, για να μπορέσει να απελευθερωθεί ο Διαμαντίδης και να πάρει ένα πιο εκτελεστικό ρόλο.

Αυτή η κίνηση δεν έσωσε μόνο την παρτίδα στην Βαρκελώνη, ούτε απλά έδωσε ρόλο σε ένα νέο παίκτη σαν τον Καλάθη, ο οποίος έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα οικοδόμησης της (μπασκετικής) ταυτότητας του. Εκανε κάτι περισσότερο! Εσωσε και τον Σάτο που το βράδυ της Πέμπτης στην Βαρκελώνη έμοιαζε με μελλοθάνατο που περιμένει να εκτελεστεί τα ξημερώματα.

Οι 18 πόντοι του Ρομέϊν, οι περισσότεροι από τους οποίους μπήκαν στα πιο καθοριστικά σημεία του αγώνα (όταν οι πράσινοι έχαναν 28-12 και 57 – 46) ήρθαν το βράδυ που ο Ομπράντοβιτς τον έβαλε να παίξει και πάλι στην φυσική του θέση, στο τρία. Τέρμα το pick n’ roll και οι απεγνωσμένες προσπάθειες να κάνει τον πλέι μέικερ.

Πλάγιος που σουτάρει τα ανοικτά σουτ και μπορεί να έχει καλές επιλογές σε καταστάσεις close out, όταν δηλαδή η αντίπαλη άμυνα πρέπει να τρέξει από μέσα προς τα έξω στις περιστροφές για να καλύψει την αδύνατη πλευρά. Αυτή είναι η αγωνιστική ταυτότητα ου Σάτο και κάπως έτσι ξαναβρήκε τα πατήματα του, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη νίκη μέσα στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags