Facebook Pixel «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη…»
Μπάσκετ
| 2011-03-27 19:15:00

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη…»

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη…»

Ο Μάικ Μπατίστ αναλύει μέσα από το blog του τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα, απαντάει σε όσους αμφισβήτησαν την ομάδα, ενώ προσθέτει με νόημα, πως οι Καταλανοί μπορούν να τους ντροπιάσουν στο ΟΑΚΑ.
 

Αναλυτικά:

Ακόμα έχουμε πολλά να αποδείξουμε. Όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο blog, υπήρχαν πολλοί που μας αμφισβητούσαν και επέμεναν ότι δεν είμαστε ίδια ομάδα με την τελευταία διετία. Κάτι που είναι αληθές, αλλά την ίδια ώρα είμαστε παίκτες που πιστέψαμε στον Παναθηναϊκό και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε.

Είμαστε η ομάδα που νίκησε την Μπαρτσελόνα την περασμένη εβδομάδα. Αυτό ωστόσο, στο δικό μας μυαλό δεν σημαίνει τίποτα, αφού έχουμε πολλά να αποδείξουμε. Αυτό που προέχει είναι να επικεντρωθούμε στο ματς της Τρίτης. Αυτό το παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από αυτά που δώσαμε στη Βαρκελώνη. Καταρχάς, γιατί η πίεση είναι πάνω μας και επίσης, γιατί δεν πιστεύω ότι στην έδρα μας είμαστε τόσο κυρίαρχοι όσο ήμασταν στο παρελθόν.

Είχαμε κάποιες ήττες στο ΟΑΚΑ που δεν ήταν φυσιολογικές συγκριτικά με το τι κάναμε στο παρελθόν. Όλα αυτά όμως, είναι πίσω μας. Αυτό που μας απασχολεί είναι το τι θα γίνει την Τρίτη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβήτησαν τον τρόπο που παίξαμε στη Βαρκελώνη. Έχω να πω ότι παίξαμε πολύ έξυπνα, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο έξυπνοι και δυνατοί, γιατί δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να έρθει εδώ και να πάρει τα δυο ματς.

Εγώ αν ήμουν κόουτς θα έβγαζα όποιο τρικ υπήρχε στο μυαλό μου προκειμένου να νικήσω. Όταν είσαι προπονητής και θέλεις να πετύχεις, αυτό κάνεις. Το ίδιο έκανε και ο Ζοτς. Αλλάζαμε διαρκώς στην άμυνα ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που δεν μπορείς να της δώσεις το περιθώριο να νιώσει άνετα. Πρόκειται για ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί άνετα και να σε πληγώσει. Όλα αυτά απαιτούν από όποιον θέλει να την νικήσει, το πιο εξαιρετικό παιχνίδι του.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη. Πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως στη Βαρκελώνη, θα είμαστε μια χαρά. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο διψασμένοι και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Στη Βαρκελώνη κερδίσαμε ένα παιχνίδι, αλλά και παίκτες. Αυτό που ισχύει πάντα είναι ότι όσο τον δυνατόν περισσότεροι μπορούν να βοηθήσουν, τόσο καλύτερη γίνεται η ομάδα στο σύνολο της. Για παράδειγμα, ο Σάτο που ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ματς έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και είχε ένα έξτρα κίνητρο να παίξει καλύτερα και πιο επιθετικά. Δεν ήταν καλός στο πρώτο παιχνίδι, όπου αν έβαζε ένα καλάθι ή έστω εκβίαζε μια κατάσταση, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει.

Για τον Νικ έχω να πω ότι είναι πολύ καλός αμυντικός. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες στην Ευρώπη, κατηγορία στην οποία ανήκει και ο Ναβάρο. Αντιπαραθέσαμε την ταχύτητα με την ταχύτητα και αυτό το match up ήταν ίσο και για αυτό ήταν αποτελεσματικό.

Ο Μάριτς ήταν ένα έξτρα κορμί, ακόμα και για 1-2 λεπτά που μπορούσε να είναι στο παρκέ. Εγώ ήξερα ότι μπορούσα να ξεκουραστώ, γιατί κάποιος ήταν στο παρκέ που μπορούσε να παίξει στο επίπεδο που θέλαμε.

Πολλοί σχολιάζουν το κάρφωμα στο τέλος του δεύτερου παιχνιδιού. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που νικήσαμε και δεν είχα καμία επιθυμία να κοροϊδέψω το κοινό της Μπαρτσελόνα. Η ουσία είναι ότι η σειρά αλλάξει χέρια τώρα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να κάνουμε λίγο καλύτερη δουλειά. Σκεπτόμαστε μόνο την Τρίτη, γιατί αν κάνουμε το λάθος να σκεφτούμε πιο μακριά, η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που μπορεί να μας ντροπιάσει μπροστά σε 20.000 φίλους μας και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω.

Πηγή:Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags