Facebook Pixel «Δύο 40λεπτα όσο μία ζωή…»
Μπάσκετ
| 2011-03-27 23:56:00

«Δύο 40λεπτα όσο μία ζωή…»

«Δύο 40λεπτα όσο μία ζωή…»

Ο Θανάσης Ασπρούλιας μέσα από το blog του αναλύει τις δύο επόμενες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα και εξηγεί γιατί ο Πασκουάλ δεν είναι και τόσο άχρηστος…

Όλη η Ελλάδα ζει στο ρυθμό του μπάσκετ και για κάποιον άνθρωπο που έχει μεγαλώσει παίζοντας με την πορτοκαλί μπάλα πρωί βράδυ, αυτή είναι η απόλυτη ηδονή. Το γεγονός ότι ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο άθλημα και το αγάπησα, ίσως να με κάνει να είμαι και λιγότερο ενθουσιώδης.

Το προτιμώ... Λοιπόν, έμειναν λίγες ώρες ακόμα... Για το κρισιμότερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν... Αν την Τρίτη οι πράσινοι κάνουν το 2-1, τότε, αφενός πιστεύω ότι την Πέμπτη θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει, διότι θα αναστηθούν ακόμα και όλα τα νεκρά κύτταρα των ομολογουμένως κατάκοπων παικτών για να βγάλουν όση ενέργεια δεν έχουν βγάλει σε κανένα άλλο ματς της ζωής τους, αφετέρου, με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, προσωπικά (και το εννοώ) δε θα με ενδιαφέρει τι θα γίνει στην εξέλιξη της σεζόν.

Βλέποντας και ξαναβλέποντας πάντως τα δύο πρώτα ματς, από που έρχεται στο μυαλό είναι ότι τόσο την Τρίτη, όσο και την Πέμπτη, τα δύο 40λεπτα θα διαρκέσουν όσο μία ολόκληρη ζωή. Και χρειάζεται πολλή υπομονή και ψυχραιμία.

Ο Παναθηναϊκός έκανε κάτι απίστευτο στη Βαρκελώνη, παίζοντας στον ίδιο ρυθμό επί 80 λεπτά και με απίστευτη ενέργεια, όμως, ουδείς έχει το δικαίωμα να υποτιμά την Μπαρτσελόνα. Είναι μία πραγματικά μεγάλη σπουδαία ομάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης (αρα ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή) και έχει στον πάγκο της έναν εξαιρετικότατο κόουτς. Δεν έχει καμία σημασία αν του πήρε το σκαλπ ο Ομπράντοβιτς στα δύο πρώτα ματς. Ο Πασκουάλ δεν είναι τόσο άχρηστος όσο θέλησαν να τον παρουσιάσουν κάποιοι, ούτε τόσο αδύναμος, όσο φάνηκε στα πρώτα ματς. Πρόκειται για έναν κόουτς που έχει βάλει τα δικά του στοιχεία στην Μπαρτσελόνα, η οποία φέρει τη δική του ταυτότητα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι στη Βαρκελώνη ο Καταλανός παρασύρθηκε από τον εγωισμό του. Ισως και να σκέφτηκε αλαζονικά, αλλά ακόμα κι έτσι να έγινε, χρίζει σεβασμού. Προσπάθησε να κερδίσει με τον δικό του τρόπο κι όχι ακολουθώντας τις κινήσεις του Ζοτς. Το πλήρωσε βέβαια, διότι είναι μικρός ακόμα για να φτάσει τον Ομπράντοβιτς σε μία προπονητική μάχη ...δρόμου, όπου κανόνες δεν υπάρχουν.

Να είστε σίγουροι όμως, ο Πασκουάλ θα αντιδράσει... Δε θα αφήσει τις μάχες της Αθήνας στην τύχη τους. Μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκός βεβαίως, αλλά μην ξεχνάτε ότι η Μπάρτα είναι μία ομάδα με σπουδαίο ταλέντο. Την προηγούμενη εβδομάδα αυτό χάθηκε στη επιμονή του Πασκουάλ να μην αλλάξει το σκεπτικό του, παρά μόνο ελάχιστα. Αυτή την εβδομάδα όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Δικαίως θα αναρωτηθείτε... Μα καλά, μήπως υποτιμάς τον Παναθηναϊκό με αυτόν τον τρόπο; Η απάντηση είναι όχι! Δεν έχω καμία τέτοια διάθεση, ούτε φυσικά το δικαίωμα. Ο,τι κι αν κάνει ο Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός θα είναι άρτια προετοιμασμένος. Υστερεί σε ταλέντο, αλλά υπερτερεί σε άλλα στοιχεία και κυρίως στον πάγκο τους, όπου ο Ομπράντοβιτς αρνείται να χάσει και παλεύει κάθε ματς μέχρι τελικής πτώσεως.

Αναφέρω όλα τούτα όμως, για να μην πιστέψει κανείς ότι η πρόκριση είναι πλέον δεδομένη, ή ότι η Μπάρτσα θα στηριχθεί στους αστέρες της, χωρίς να έχει βοήθεια από τον πάγκο της... Λάθος κάνετε... Ο Πασκουάλ δεν είναι ούτε άχρηστος, ούτε τυχαίος...

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει η Μπάρτσα και που μπορεί να πετύχουν, η διαφορά όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του την πετυχημένη συνταγή. Κρατάει τα συστατικά, αλλάζει τη σύνθεση και πετυχαίνει. Ενώ οι Καταλανοί πρέπει να βρουν τα συστατικά. Οπως και να'χει είναι ένα βήμα πίσω.  

Πηγή: Leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags