Facebook Pixel «Ποιος τα γράφει αυτά;»
Μπάσκετ
| 2011-03-28 19:07:00

«Ποιος τα γράφει αυτά;»

«Ποιος τα γράφει αυτά;»

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα ισπανικά ΜΜΕ ενόψει των αγώνων με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έκανε αναφορά μεταξύ άλλων ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Ποιος τα γράφει αυτά; Πρέπει να ξυπνήσει και να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Το πιο δύσκολο είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

«Πριν αρχίζω να μιλάω για το αυριανό ματς, να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο. Θα ήθελα να στείλω ένα μύνημα στον κόσμο: να βοηθήσει την ομάδα με τον σωστό τρόπο για όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ και να δείξουν σε όλη την Ευρώπη ότι εδώ αγαπάμε να παίζουμε μπάσκετ. Να είναι σωστή η ατμόσφαιρα ώστε να γίνονται όλα σωστά», είπε αρχικά ο «Ζοτς».

«Μιλώντας για τη Μπαρτσελόνα, γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αγωνιστούμε εναντίον τους. Είδα το ματς που έκανε την Κυριακή στη Μανρέσα. Έχουν κάποια καινούρια πράγματα στο παιχνίδι τους. Όλα αυτά τα είδαμε χθες. Είναι φυσιολογικό κι αναμενόμενο να έχουν καινούρια πράγματα αμυντικά κι επιθετικά. Χθες προσπάθησε να παίξει δύο νέα συστήματα, το ένα το δοκίμασαν κι απέναντί μας στο δεύτερο ματς δύο φορές. Αν κι ήταν σημαντικό παιχνίδι γι' αυτούς, ο Ναβάρο δεν έπαιξε καθόλου, ενώ ο Άντερσον δε χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο».

«Γνωρίζουμε αυτά που πρέπει. Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι. Να προετοιμαστούμε όπως κάναμε κι εκεί. Θα πρέπει, όμως, να παίξουμε καλύτερα. Ο Φώτσης, που δεν έκανε χθες προπόνηση, έχει πρόβλημα στο στομάχι, κάτι σαν ιό. Ελπίζουμε να είναι εδώ σήμερα».

Για τα όσα λέει τις τελευταίες ημέρες η Μπαρτσελόνα περί διαιτησίας κι αμφισβήτησης της νίκης της ομάδος του: «Γνωρίζω ότι είπαν για τη διαιτησία μετά το δεύτερο ματς. Και μία εφημερίδα στην Ισπανία έγραψε πως το σχολίασα. Δεν είναι αλήθεια. Τώρα θα το κάνω για πρώτη φορά. Πιστεύω πως η Ευρωλίγκα είναι ένας σοβαρός οργανισμός και θα ήθελα να προσκαλέσω όλους να δουν αυτά τα δύο ματς και να δουν τι συνέβη. Εύχομαι οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας να τα δουν και να καταλάβουν πραγματικά πώς ήταν η διαιτησία. Γνωρίζω πολύ καλά τι λένε, είμαι 20 χρόνια προπονητής. Αυτό είναι... προετοιμασία εδάφους για το επόμενο παιχνίδι. Δεν ισχύει τίποτα απ' όλα όσα ειπώθηκαν. Όπως σε κάθε ματς, κάναμε ανάλυση της Μπαρτσελόνα. Όλοι όσοι θέλουν να δουν τα ματς, κατάσταση προς κατάσταση, θα καταλάβουν αμέσως πώς ήταν. Προσωπικά δε θέλω να αναλώσω την ενέργειά μου επ' αυτού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Η εμπειρία μου μου λέει πως ό,τι μπορεί να είναι προς όφελος, το δοκιμάζεις. Αλλά πιστεύω αυτό που μετράει είναι να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Η αλήθεια είναι τόσο απλή, έχω μηνύματα από τόσο κόσμο στη Βαρκελώνη και μετά το πρώτο ματς και μετά το δεύτερο μου έστειλαν συγχαρητήρια κι ότι κάναμε δύο καλά ματς. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ξαναλέω, η Μπαρτσελόνα είναι σοβαρή ομάδα με ποιότητα, τη σεβόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε».

Για τα τεχνάσματα του ισπανικού Τύπου να χρησιμοποιήσει άσχετα πράγματα με το μπάσκετ και να προσπαθήσει να μειώσει τη νίκη των «πράσινων»: «Είναι κάτι έξτρα. Δεν έχει να κάνει με τα παιχνίδια. Ποιος τα γράφει αυτά; Πρέπει να ξυπνήσει και να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Το πιο δύσκολο είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Ο κόσμος γράφει πράγματα, αλλά το πρωί που θα πάνε να ξυριστούν, θα χαμηλώσουν τα μάτια λόγω ντροπής. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε θα είναι η τελευταία που κάποιος θα χρησιμοποιήσει άλλα πράγματα για να μειώσει το μπάσκετ. Έχω πολλούς φίλους στη Βαρκελώνη. Νιώθω πολύ περήφανος γι' αυτό. Προτείνω στον κόσμο να πάρει την εφημερίδα να διαβάσει τι έγραφαν μετά το Βερολίνο για εμάς και τι τώρα, τα ίδια άτομα. Έχω καλή μνήμη και καλούς φίλους που με ενημερώνουν για τα πάντα».

Για το πώς βλέπει το αυριανό ματς και τις πιθανότητες νίκης: «Είμαστε καλά, χθες είχε κάποιο πρόβλημα ο Φώτσης, αλλά είμαστε εντάξει. Όπως είπαν και πριν, είναι δύσκολο ματς, διαφορετικό. Είδαμε το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Μανρέσα και προετοιμαζόμαστε για όλα όσα δοκίμασαν».

Για το αν είναι θυμωμένος με τα όσα έχουν γραφτεί στην Ισπανία: «Δεν είμαι θυμωμένος γι' αυτό και κρατάω την ομάδα μακριά απ' αυτά. Καλώ τον κόσμο να δει τα πρώτα ματς και τι σφυρίχτηκαν σε αυτά. Δεν έχω πρόβλημα να πω σε κανέναν το ίδιο. Όταν μιλάω, λέω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι. Εμείς δε μιλήσαμε καθόλου για τη διαιτησία. Τι λέει η Μπαρτσελόνα είναι δικό της θέμα».

Πηγή:gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags