Facebook Pixel Δεν ξεχνιέται ο Ολυμπιακός...
| 2011-03-29 22:47:00

Δεν ξεχνιέται ο Ολυμπιακός...

Δεν ξεχνιέται ο Ολυμπιακός...

Ο Μανώλης Παπαμακάριος μιλάει για τη θητεία του στους «ερυθρόλευκους», την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην Εθνική Ελλάδας από τον Ηλία Ζούρο και φυσικά τον Πανελλήνιο…

Αναλυτικά η συνέντευξη στο www.superbasket.gr

Το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ήταν σημαντικό για την υπόθεση παραμονή. Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε;

"Είναι πολύ σημαντική η νίκη. Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι πιο νωρίς. Παρότι ο Ηλυσιακός μείωσε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, δείξαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία και στο τελευταίο σουτ του αγώνα, το buzzer beater, έγινε από τον πιο εύστοχο παίκτη της ομάδας τον Στιβ (σ.σ Σμιθ)".

Πώς κρίνεις συνολικά την χρονιά της ομάδας στο πρωτάθλημα και με την συμμετοχή στο Γιούροκαπ;

"Μιλάμε για μια ομάδα που χτίστηκε μέσα σε μια εβδομάδα. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη βαθμολογική θέση, αλλά ο Πανελλήνιος ήταν στις 16 καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες στην Ευρώπη στο Γιούροκαπ. Το κοινό της Λαμίας αγκάλιασε την καινούρια αυτή προσπάθεια και φαίνεται ότι η προσέλευση από αγώνα σε αγώνα αυξάνεται. Από δω και πέρα,έχουμε ένα βατό πρόγραμμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μόνο νίκες και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Από τις ομάδες που μάχονται για την σωτηρία, ποιες βλέπεις να πέφτουν;

"Απομένουν 4 παιχνίδια και όλα μπορούν να γίνουν. Σίγουρα Ηρακλής, ΑΕΚ και Ηλυσιακός είναι στην χειρότερη θέση. Δεν χωράνε προγνωστικά, κάθε ομάδα που παλεύει να παραμείνει στην Α1, δίνει τα πάντα και απαιτεί τον σεβασμό όλων".

Είχες προπονητή τον Ηλία Ζούρο.Πιστέυεις θα ανταπεξέλθει ως ομοσπονδιακός τεχνικός;

"Είμαι σίγουρος.Τον είχα 2 χρόνια προπονητή στον Πανελλήνιο και φτάσαμε σε 2 φάιναλ-φορ. Είναι πολύ συστηματικός στην δουλειά του και το λέω επειδή ξέρω πως παίζει. Ενημερώνεται συνεχώς για τις αγορές, για τους παίκτες.Όλη του η ζωή είναι το μπάσκετ και θα τα καταφέρει".

Πώς ένιωσες όταν αποχώρησες λόγω ενός προβλήματος από την προετοιμασία της Εθνικής;

"‘Ηταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου. Προσπαθούσα πολλά χρόνια να βρεθώ στην Εθνική και αυτό το πρόβλημα μου στέρησε την συμμετοχή. Ένιωσα πολύ άτυχος αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι ο αθλητισμός. Προχωράμε και συνεχίζουμε".

Υπήρχε το καλοκαίρι πρόταση από ομάδα της Ιταλίας,όπως γράφτηκε;

"Ναι, είναι αλήθεια. Υπήρξαν κάποιες επαφές, είναι πραγματικότητα".

Υπήρχαν παλαιότερα προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού; Δεν σκέφτηκες ποτέ να φύγεις εκτός Ελλάδος;

"Ναι το σκέφτηκα και το ήθελα πολύ. Υπήρχαν, στο παρελθόν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα μετά την πορεία στο Uleb με τον Μακεδονικό, υπήρχε πρόταση από ομάδα της Ισπανίας την Βαλένθια. Τότε ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού, μου ήταν αδύνατον να πω όχι. Ήταν μεγάλη τιμή να αγωνιστώ με τα χρώματα του Ολυμπιακού".

Περιστέρι, πορείες στην Ευρώπη με Μακεδονικό και Ολυμπιακό, αρχηγός στον Ολυμπιακό, χάλκινο με την Εφήβων το 1998. Ποια η καλύτερη εποχή του Παπαμακάριου; Έχεις μετανιώσει για κάποια απόφαση;

"Σίγουρα θα μπορούσα να αποφασίσω αλλιώς σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά, στην ζωή μου δεν μετανιώνω. Κάθε απόφαση περιέχει ρίσκο. Καλύτερη εποχή ήταν στο Περιστέρι που το καθιερώσαμε από μια μέτρια σε μια πολύ καλή ομάδα που διεκδικούσε κάθε χρόνο την έξοδο στη Ευρωλίγκα. Αρκετά καλές ήταν οι επιτυχίες τόσο με τον Μακεδονικό όσο και με τον Πανελλήνιο, αν αναλογιστείς το μέγεθος των ομάδων. Αν σου έλεγε κάποιος πριν από 4 χρόνια ότι ο Πανελλήνιος θα πρωταγωνιστούσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα τον περνούσες για τρελό".

Σημαντικότεροι συμπαίκτες και προπονητές;

"Σε κάθε ομάδα δένομαι με τους συμπαίκτες. Από το Περιστέρι ξεχωρίζω τον Τσαρτσαρή και τον Πελεκάνο που πέρα από τον αγωνιστικό τομέα έχω αδελφική σχέση μαζί τους. Και στον Ολυμπιακό με τον Μπουρούση και τον Σόφο και τώρα στον Πανελλήνιο με τον Καλαϊτζή. Από προπονητές προσπάθησα από τον καθένα να πάρω τα καλύτερα. Ο Πεδουλάκης με βοήθησε πολύ στα πρώτα μου βήματα, ο Καζλάουσκας με έβαλε στον Ολυμπιακό αλλά και ο Ζούρος στον Πανελλήνιο με τον οποίο είχα τα πιο ποιοτικά μπασκετικά χρόνια νομίζω".

Στα πρώτα παιχνίδια των «αιωνίων» είχαμε απώλεια πλεονεκτήματος για τους γηπεδούχους. Βλέπεις κάποιο φαβορί στα δυο ζευγάρια;

"Όσο ανοιχτά ήταν τα πρώτα δύο παιχνίδια, τόσο θα είναι και τα επόμενα. Όπως ήρθε η Σιένα και κέρδισε εδώ το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Ολυμπιακός. Αντίστοιχα και η Μπαρτσελόνα, όπως κέρδισε ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας. Είναι αμφίρροπα και τα δύο. Είναι θέμα καρδιάς, συγκέντρωσης. Είναι θέμα καλύτερης μέρας".

Όπως παλιότερα ο Μακεδονικός στην Κοζάνη, έτσι και φέτος ο Πανελλήνιος στην Λαμία. Ωφελείται το μπάσκετ με την αποκέντρωση;

"Είναι πολυ σημαντικό να εκπροσωπείται το μπάσκετ από μια επαρχιακή πόλη. Αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις απο τις δημοτικές αρχές της Λαμίας, η πόλη μπορεί να επωφεληθεί από την παρουσία της ομάδας".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags