Facebook Pixel "Η φανέλα του είναι η αιτία"
Μπάσκετ
| 2011-03-30 07:50:00

"Η φανέλα του είναι η αιτία"

"Η φανέλα του είναι η αιτία"

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει  για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και εξηγεί την επιτυχία, τονίζοντας πως το 2-1 στη σειρά και η μαγκιά, οφείλεται στη φανέλα!

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ο Παναθηναϊκός πήγε χθες να την πατήσει όπως συνήθιζε να την πατά ο Ολυμπιακός σε προηγούμενα «αιώνια» ντέρμπι. Οταν παίζεις απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα πρέπει να ρισκάρεις, αφήνοντάς της μια - τουλάχιστον - επιλογή στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, στο παρελθόν έχει επιτρέψει στον Ουίνστον, τον Τσαρτσαρή, τον Παπανικολάου να πάρουν πολλές ξεκούραστες προσπάθειες. Ολοι τους κατάφεραν να πάρουν με τα δικά τους σουτ ισάριθμες και πολύτιμες νίκες. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επέλεξε να αφήσει άνετο έξω από το τρίποντο τον Ρίκι Ρούμπιο. Εβαλε ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Εμοιαζε η επιλογή τόσο αναγκαία για τον Παναθηναϊκό όσο και καθοριστική για την έκβαση του ματς. Με τα σουτ του πιτσιρικά η Μπαρτσελόνα επέστρεφε συνεχώς στο παιχνίδι και έσπαγε το ηθικό των πράσινων και της φλογισμένης εξέδρας.

O Ρούμπιο σούταρε, μάλιστα, με 80% (4 στα 5) από τα 6.75, ενώ στα δύο προηγούμενα ματς το ποσοστό του ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό (0 στα 6). Το λογικό, λοιπόν, είναι τα πολλά αυτά εύστοχα σουτ να βγάλουν νικητή. Γιατί δεν έγινε; Γιατί απέναντι ήταν ο Παναθηναϊκός. Μια ομάδα που δεν μπορεί να βάλει στο μυαλό της το ενδεχόμενο της υποχώρησης. Μια ομάδα που οι τεράστιες θριαμβευτικές της παραστάσεις κρατούν το ανάστημά της όρθιο ακόμα κι όταν τα πράγματα σκουραίνουν επικίνδυνα. Μια ομάδα γεμάτη παίκτες νικητές και - το σημαντικότερο - καθοριστικούς στη διαμόρφωση του τρόπου που παίζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία δέκα χρόνια. Για να γίνει σωστά η αναγωγή με αντίστοιχα ποδοσφαιρικά πρότυπα θα πρέπει να βάλουμε τον Διαμαντίδη δίπλα στον Τσάβι, τον Μπατίστ δίπλα στον Ντρογκμπά, τον Νίκολας δίπλα στον Ετό, τον Τσαρτσαρή δίπλα στον Τζέραρντ, τον Φώτση δίπλα στον Ινιέστα. Οσο πιθανό είναι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιρικοί αστέρες να γίνουν ηττοπαθείς, άλλο τόσο πιθανή είναι και η... μετάλλαξη των μπασκετικών αστέρων του Παναθηναϊκού. Μην ψάχνετε, λοιπόν, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν χάνει ακόμα και όταν ο Ρούμπιο μετατρέπεται σε Λάρι Μπερντ έξω από τα 6.75. Η απάντηση είναι ραμμένη στη φανέλα του πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης.

ΥΓ: Πλούσιο επιθετικό ταλέντο, αλλά και αλαζόνας. Εκτελεστής δεινός, φυσικός ηγέτης μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης αλλά και στα όρια του... απατεώνα. Μήπως αυτό που λέγεται Μπαρτσελόνα - έτσι, τουλάχιστον, όπως (θέλουν να) την περιγράφουν οι φίλοι της - είναι μια «κατάσταση» που δεν του ταιριάζει απόλυτα; Μήπως οι καταλανοί έχουν τον δικό τους Κριστιάνο Ρονάλντο ντυμένο στα «μπλαουγκράνα»;

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags