Facebook Pixel Ελλάδα, αλλά με 30 λεπτά καθυστέρηση...
Μπάσκετ
| 2013-09-15 00:02:00

Ελλάδα, αλλά με 30 λεπτά καθυστέρηση...

Ελλάδα, αλλά με 30 λεπτά καθυστέρηση...

Μπορεί από το -26 να έφτασε με ηρωική επιστροφή στο -6, αλλά τα πρώτα 30 τραγικά λεπτά χρέωσαν την Εθνική με ήττα 65-73 από τη Σλοβενία. Δεν είναι πια στο χέρι της η πρόκριση στους "8" του Ευρωμπάσκετ. Χτύπησε και ο Παπανικολάου...

Η Ελλάδα μετά τη νίκη της Κροατίας επί των Ιταλών κρατούσε τη τύχη στα χέρια της για την πρόκριση στην οκτάδα, όμως το όνειρο έγινε εφιάλτης όταν η διαφορά έφτασε στο -26 και παραλίγο να δούμε άλλη μία... Εθνική ανατροπή η οποία τελικά δεν ήρθε.

Μας... έκαψε ο Ντράγκιτς!

Έχοντας το κόσμο στο πλευρό τους, τον Γκόραν Ντράγκιτς... on fire και την ελληνική άμυνα σε μαύρα χάλια, οι Σλοβένοι πάτησαν από την αρχή γκάζι και εκτόξευσαν την διαφορά! Οι 11 πόντοι του γκαρντ των Φοίνξ με 1βολή και 2/2 δίποντα-τρίποντα έκαναν το 11-4 και η ομάδα του Τρινκιέρι τα είχε χαμένα.

Ο Σπανούλης προσπαθούσε μόνος του επιθετικά, αλλά ήταν άστοχος, τα ριμπάουντ έλειπαν και οι Σλοβένοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ ανεβάζοντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό μετά από 8λεπτά παιχνιδιού. Η προβληματική εικόνα της Ελλάδας συνεχίστηκε και έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε στο -13 (26-13) και την Σλοβενία να δείχνει... ανίκητη.

Η Ελλάς αγνοείται!

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με μοναδική εξαίρεση μόλις ένα μικρό σερί στα μέσα της περιόδου όπου η διαφορά έπεσε στους 12, αλλά τότε η... οικογένεια Ντράγκιτς ξαναπήρε το όπλο της.

18 πόντοι του Γκόραν και 9 του Ζόραν, σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα του Λάκοβιτς (7πόντοι) απογείωσαν τους Σλοβένους στο ημίχρονο στο 43-27 και η κατάσταση γινόταν εξαιρετικά δύσκολη για την Εθνική μας.

Προσπάθησε, αλλά...

Όταν η επίθεση είχε παρασυρθεί από την άμυνα τότε τίποτα δεν έδινε ελπίδες στην Ελλάδα. Τρίποντο ούτε για... δείγμα και οι Σλοβένοι με το τρομερό πάθος που έβγαζαν δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν το ματς, φτάνοντας μάλιστα και στο +26 (3:46 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του Παπανικολάου...Κάπου εκεί και με το σκορ να είναι στο 62-42, η Ελλάδα έψαχνε ένα θαύμα στα τελευταία 10λεπτά του ματς καθώς οι παίκτες του Τρινκιέρι θα έπρεπε να γυρίσουν μία διαφορά 16πόντων αν και είχε μικρύνει τη ψαλίδα με ένα σερί 10-0.

Τα έδωσε όλα!

Η Ελλάδα δεν τα παράτησε και ο Σπανούλης πήρε την ομάδα στις πλάτες του προσπαθώντας να κάνει την τεράστια ανατροπή. Η άμυνα έκανε τη δουλειά της σταματώντας την... εκνευριστική ευστοχία των Σλοβένων (28 πόντοι του Ντράγκιτς) και ταυτόχρονα η επίθεση κρατούσε ζωντανή την ομάδα.

5,46 από το τέλος και η διαφορά μετά από το πρώτο δεκάλεπτο ξαναέπεσε σε μονοψήφιο αριθμό (64-55) με τις βολές του Kill-Bill και το ματς παιζόταν από την αρχή! Η ψυχή της Εθνικής ξύπνησε και με τον Φώτση μειώσαμε μέχρι και τους 6, αλλά το άστοχο τρίποντο του Καϊμακόγλου και στη συνέχεια το λάθος στη νέα προσπάθεια έβαλαν τέλος στο θαύμα.

Οι Σλοβένοι πήραν τη νίκη τελικά με 73-65 και πλέον η Ελλάδα για να προκριθεί χρειάζεται νίκη την Δευτέρα επί της Κροατίας και παράλληλα οι Ιταλοί να παίξουν για την... ιστορία τους και να νικήσουν τους Ισπανούς!

Η βαθμολογία

Κροατία 3-1

Σλοβενία 3-1

Ιταλία 2-2

Ισπανία 2-2

 

Φινλανδία 1-3

Ελλάδα 1-3

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags