Facebook Pixel Ο Τρινκιέρι έχει δει ομάδα του Καζλάουσκας;;;
| 2013-09-20 12:12:00

Ο Τρινκιέρι έχει δει ομάδα του Καζλάουσκας;;;

Ο Τρινκιέρι έχει δει ομάδα του Καζλάουσκας;;;

Τρία στοιχεία μπορεί κανείς να υπογραμμίσει μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών του Ευρωμπάσκετ. Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης. 
 

Καταρχάς το γεγονός ότι από τον όμιλο του Κόπερ, που μετείχε και η εθνική μας... καμία ομάδα δεν πέρασε στην 4άδα!!!

Οι κατ ευφημισμόν «πανίσχυροι» Τούρκοι.... κάνουν διακοπές, οι ελλειπείς Ρώσοι αναζητούν τα αίτια της αποτυχίας... ακόμα εκτός της χώρας τους, οι δικοί μας βρίσκονται μεταξύ... τριημέρου και... εξαφάνισης από τα ΜΜΕ, οι Φινλανδοί πίνουν ακόμα τα νέκταρ των νικών επι της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Σλοβενίας, αλλά... στην πατρίδα τους και οι Ιταλοί υποτάχθηκαν σήμερα φυσιολογικά στην ανώτερη Λιθουανία, η οποία πέρασε στην 4άδα μάλλον με άνεση.

Τι κατάλαβα απ όλα αυτά? Ότι συνολικά, ο όμιλος του Κόπερ ήταν ένα... μπάζο και ουδείς επρόκειτο να διακριθεί σ αυτή τη διοργάνωση... ότι και να γινόταν! Όλες οι ομάδες έπαιζαν μπάσκετ διαφορετικό από αυτό που... κερδίζει, και κυρίως στηρίχθηκαν στον «μύθο» τους και όχι στην πραγματική αξία τους. Επιπλέον δε όλες έχουν χρεοκωπήσει αγωνιστικά, ακόμα και η «κοντή» κι ελλειπής Ιταλία, η οποία απλά είχε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση και ομαδικότητα και γι αυτό «επέζησε» ως την 8άδα.

Α, και κάτι ακόμα: μην ξανακούσω τις γνωστές παπαριές για την αξία του Πιανιτζάνι, επειδή απέτυχε στην Τουρκία με τις χιλιάδες ιδιαιτερότητες και τους αισχρούς τοπικισμούς. Απέδειξε στη Σλοβενία ότι είναι προπονητής με Π κεφαλαίο!!!

Δεύτερον: είμαστε σίγουροι πια ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας, που τον διώξαμε από την εθνική μας, παρά το μετάλλιο στο Κατοβίτσε,δεν μας κάνει για την εθνικη;

Γιατί εγώ βλέπω εδώ μια Λιθουανία που δεν είναι μόνον ομαδάρα, αλλά μια ομάδα που έχει ροτέισον 9 παικτών, παίζει... αμέτρητες τακτικές, έχει εκπληκτικό κλίμα και ο πάγκος της είναι παράδειγμα προς όλους, που ακόμα και οι «ανώμαλοι» Λαβρίνοβιτς φέρονται στους συμπαίκτες τους με τον πιο συνθετικό και αδελφικό τρόπο. Και που δίπλα στον πάγκο βρίσκεται, με την στολή της εθνικής, ο Άρβιντας Σαμπόνις, ο οποίος συμπεριφέρεται με τρόπο πραγματικά ανεπανάληπτο...

Οι Λιθουανοί μπήκαν ήδη στον ημιτελικό, προσωπικά θα θεωρήσω ως «θαύμα» να ηττηθούν από τους Κροάτες στον ημιτελικό -μόνον η κούραση μπορεί να τους «προδώσει»- και η άποψή μου είναι πως αυτή η ομάδα θα παίξει «στα ίσια» όποιον αντίπαλο κι αν έχει στη Λιουμπλιάνα.

(Μη βιαστείτε να μου πείτε για τον τελικό στην Πόλη, άλλο ομάδα, άλλο εθνική...)

Τρίτον, μήπως προσέξατε ποιοι πέρασαν στην 4άδα? Οι 4 ομάδες που έχουν προπονητές «έξπερτς» σε εθνικές ομάδες και ολιγότερο σε συλλόγους! Ο Κολέ είναι σχεδόν 5 χρόνια στη Γαλλία κι έχει ένα ασημένιο μετάλλιο, ολυμπιακούς στο Λονδίνο (6η θέση) και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Καζλάουσκας ποολυετή θητεία και μεγάλες διοργανώσεις σε εθνικές (Λιθουανία, Ελλάδα, Κίνα), ο Ρέπεσα βρίσκεται στην Κροατία από το 2009, για 2η θητεία, και έφερε την ομάδα μέσα σε 3 χρόνια στους ολυμπιακούς μετά 12 χρόνια, στο παγκόσμιο μετά 8 χρόνια και στους 4 της Ευρώπης μετά 18 χρόνια!!!

Εμείς, ρε παιδιά, που πηγαίναμε με αυτόν τον τύπο που απλώς...μασούσε η διαπίστευση την ώρα του ματς, άκουγε από κάποιους άλλους ποιόν πρέπει να επιλέξει και ποιόν να αποκλείσει, που έπαιζε με «νάνους» κι είχε τον Μπουρούση και τον Φώτση στον πάγκο, και -στην τελική- πριν 4 χρόνια εργαζόταν στην Α2 της πατρίδας του?

Μα ο τεράστιος Μεσίνα περίμενε, έχοντας παίξει σε 4 φάιναλ φορ της ευρωλίγκα, 9 χρόνια για να γίνει χεντ κόουτς στην Ιταλία!!!

Να σας πω την αλήθεια, προσπάθησα μέρες τώρα να μην γράψω για τον Τρινκιέρι, ούτε να ξαναβγάλω προς τα έξω όσα βίωσα στο Κόπερ και τη Λιουμπλιάνα, αλλά η σημερινή συνέντευξή του στη Ρωσία «με έβγαλε από τα ρούχα μου»!

Είναι προφανές πως όσα δηλώνει πρέπει άμεσα να αποτελέσουν τον λόγο αποπομπής του από την εθνική μας. Ας μείνει στο καζάν, ή ας επιστρέψει στο Καντού... Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί απ ότι καταλαβαίνω το γενικότερο κλίμα είναι πως... σύντομα μας τελειώνει!!!

(Σ.Σ. Επειδή έχω αρθρογραφήσει επανειλημμένως υπέρ της πρόσληψης Έλληνα προπονητή, ξαναλέω ότι μετά από αυτό το «ναυάγιο» στην Σλοβενία, η συλλογιστική αυτή καθίσταται πλέον επικατκτική ανάγκη.)

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags