Facebook Pixel "Δεν νιώθω βασιλιάς της Ευρώπης"
| 2011-04-02 08:53:00

"Δεν νιώθω βασιλιάς της Ευρώπης"

"Δεν νιώθω βασιλιάς της Ευρώπης"

Προσγειωμένος όσο ποτέ ο Ομπράντοβιτς μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα. "Είμαι ένας νορμάλ προπονητής" και "η δόξα ανήκει στους παίκτες μου".

Aναλυτικά η συνέντευξή του στην "sportday":

«Κάνω αυτό που μου αρέσει»

«Δεν νιώθω βασιλιάς της Ευρώπης. Είμαι ένας νορμάλ προπονητής. Και κυρίως είμαι ευτυχισμένος, γιατί συνεχίζω να κάνω αυτό που μου αρέσει. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο και όχι μόνο για το επάγγελμα του προπονητή».

«Είπαμε ότι μπορούμε και τα καταφέραμε»

«Όχι τώρα τελευταία, αλλά από το ξεκίνημα της χρονιάς όλοι ή, εν πάση περιπτώσει, οι περισσότεροι έλεγαν ότι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί όχι μόνο για να πάει στο φάιναλ φορ, αλλά και για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Δεν ήταν αδικαιολόγητο αυτό. Είχε βάση υπό την έννοια ότι μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρυσι. Η μοναδική προσθήκη στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν ο Πέροβιτς, ενώ από κει και πέρα, που προέκυψαν προβλήματα με τραυματισμούς, τα κενά καλύφθηκαν.

Τις θέσεις των Μάικλ και Μπαζίλε πήραν ο Άντερσον και ο Ινγκλς. Μετά το ματς με τη Λιέτουβος και την ουσιαστική απώλεια της πρώτης θέσης στον όμιλο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μας είχαν χαμένους. Θυμίζω, όμως, για μία ακόμη φορά πως παλέψαμε σε όλα τα ματς. Η μεγαλύτερή μας ήττα ήταν από την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια, όταν είχαμε ηττηθεί με 7 πόντους. Δεν ήταν ακριβώς, λοιπόν, τόσο άσχημα τα πράγματα. Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο ότι οι πολλοί μάς είχαν χαμένους, έπρεπε να ετοιμάσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι που να μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά.

Αρχικά μιλήσαμε με τους παίκτες. Μιλήσαμε πολύ πριν από τα παιχνίδια με τους Ισπανούς. Τους εξηγήσαμε ότι έχουν πιθανότητες να τα καταφέρουν. Ότι δεν είμαστε χαμένοι. Το πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη ήταν οδηγός για εμάς. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, αλλά μας βοήθησε πολύ για τη συνέχεια. Δείξαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Και εν τέλει τα καταφέραμε».

«Δεν ήταν μόνο ο Ναβάρο»

«Αυτή η άμυνα που βάλαμε και χρησιμοποιήσαμε για μεγάλο διάστημα είχε σκοπό να αποσυντονίσει γενικώς την Μπαρτσελόνα και επ' ουδενί φτιάχτηκε μόνο για τον Ναβάρο. Δεν το συζητάμε καν, ο Ναβάρο είναι σπουδαίος παίκτης. Ο σπουδαιότερος ίσως της Μπαρτσελόνα. Αλλά Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνο ο Ναβάρο. Το σχέδιό μας, λοιπόν, ετοιμάστηκε για όλη την ισπανική ομάδα, που έχει μεγάλη ποιότητα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ακόμα η πρωταθλήτρια Ευρώπης».

«Διαφήμιση του μπάσκετ»

«Η σειρά μας ήταν συγκλονιστική, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, παιχνίδι με παιχνίδι η αγωνία ανέβαινε. Ο Τσάβι (σ.σ.: Πασκουάλ) όπως ήταν επόμενο είχε τα δικά του πλάνα για να απαντήσει στις δικές μας κινήσεις. Ήταν από τα παιχνίδια που διαφημίζουν το άθλημα. Όπως διαφήμιση ήταν και η παρουσία του κόσμου μας. Οι φίλαθλοί μας ήταν εντυπωσιακοί».

«Η δόξα στους παίκτες μου»

«Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και δεν χωρά αμφιβολία ότι η δόξα ανήκει σε αυτούς. Τα φώτα πρέπει να πέσουν πάνω τους, σε αυτούς ανήκει η επιτυχία. Μετά το τέταρτο ματς και την πρόκριση μίλησα στη συνέντευξη Τύπου για τον Καλάθη και τον Βουγιούκα, που ήταν εξαιρετικοί. Αλλά και για τον Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος της σειράς. Δεν μπορείς, όμως, να μην αναφερθείς και στα άλλα παιδιά: στον Φώτση, τον Τσαρτσαρή, τον Μάικ, τον Ντρου, τον Σάτο. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έκαναν αυτό που έπρεπε».

«Δύσκολος ο ημιτελικός με Σιένα»

«Ο ημιτελικός με τη Σιένα θα είναι δύσκολος. Δεν είδα καθόλου τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, διότι ήμουν προσηλωμένος στα δικά μας ματς με την Μπαρτσελόνα. Γενικώς, όμως, τη γνωρίζουμε ως ομάδα και οι ικανότητες δεν της λείπουν. Κάθε πράγμα είναι στον καιρό του. Για το φάιναλ φορ είναι ακόμα νωρίς να σκεφτόμαστε. Μεσολαβούν κοντά στις 35 μέρες. Είναι εύκολο να πεις ότι θα πάμε για να πάρουμε το έκτο τρόπαιο. Όταν πλησιάσει η ώρα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Εκτός των άλλων, θα είναι σε πιο καλή κατάσταση και ο Μάριτς, ο οποίος λόγω τραυματισμού μάς έλειψε για μεγάλο διάστημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags