Facebook Pixel «Με βοήθησαν πολύ οι Αγγελόπουλοι»
Μπάσκετ
| 2011-04-06 10:55:00

«Με βοήθησαν πολύ οι Αγγελόπουλοι»

«Με βοήθησαν πολύ οι Αγγελόπουλοι»

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έχει μεταμορφωθεί αγωνιστικά στην Μακάμπι, τονίζοντας πως η αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι ήταν η αφορμή για να σοβαρευτεί και να παίξει καλό μπάσκετ…

Παρόλα αυτά, ο «Big Sofo» έριξε και τα «καρφιά του»: «Στην Μακάμπι με έκαναν να πιστέψω ότι είμαι ένας από τους 12, ότι δεν χρειάζομαι ιδιαίτερη μεταχείριση…», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή…

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον «Sentra 103.3»:

Για το αν θα παίξει η Μακάμπι στο φάιναλ φορ:
«Ακόμα περιμένουμε την απόφαση της Ευρωλίγκα, πάντως στην ομάδα είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν αν δεν αλλάξει κάτι. Εκείνη η μέρα είναι πολύ σημαντική για το Ισραήλ. Ειναι λίγο περίεργη η κατάσταση...».

Για το πως βιώνει τη ζωή στο Ισραήλ:
«Ο κόσμος λατρεύει το μπάσκετ και την ομάδα. Είναι η ομάδα που εκπροσωπεί το Ισραήλ και τον κόσμο στην Ευρώπη. Αυτό το διάστημα που βρίσκομαι εδώ έχω καταλάβει γιατί την λένε "ομάδα του λαού". Γίνονται συνέχεια εκδηλώσεις που ούτε στον Ολυμπιακό δεν είδα να συμβαίνουν. Ο κόσμος αγαπάει διοίκηση, ομάδα και παίκτες. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος αγκαλιάζει τους παίκτες. Δεν περιμένει να δείξεις κάτι στο γήπεδο, αλλά σε βοηθάει να προσαρμοστείς εύκολα. Είναι μπασκετική ομάδα με μπασκετικό κόσμο».

Για το αν είναι στην καλύτερη φάση της καριέρα του:
«Νιώθω πολύ καλά, είμαι σε καλή κατάσταση και κάνω καλή προπόνηση. Γενικά είναι πιο εύκολο εδώ γιατί δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω. Με βοηθάει στο να είμαι συγκεντρωμένος στο στόχο μου. Με βοήθησε και ο προπονητής που με πλησίασε με έναν τρόπο που δεν έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου.

Ο τρόπος που σου συμπεριφέρεται, που σου μιλάει μέσα και έξω από το γήπεδο είναι διαφορετικός απ ότι περίμενα και έχω συνηθίσει. Μου εξήγησε ποια είναι η κατάσταση, μου εξήγησε πως έπρεπε να αποδείξω ορισμένα πράγματα. Ήταν ξεκάθαρος μαζί μου. Με τα λόγια του με έκανε να είμαι συνεπής και να φτάσω εδώ που έφτασα. Όλα έπαιξαν όμως το ρόλο τους, το κλίμα, οι συμπαίκτες, όλα».

Για τα όσα ακούγονταν στην Ελλάδα για τα κιλά του και τη ζωή του:
«Εντάξει υπάρχει μία ηρεμία εδώ. Στο Ισραήλ δεν μπορώ να καταλάβω τι λένε, δεν έχω ιδέα γιατί δεν ξέρω τη γλώσσα, οπότε σε βοηθάει αυτό. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα. Ότι και να λένε όμως είμαστε επαγγελματίες και πληρώνουμε τα λάθη μας και κερδίζουμε για τις υπηρεσίες μας».

Για το φάιναλ φορ και την εμπειρία του:
«Όλα μπορούν να συμβούν. Μιλάμε για ένα ματς που οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να περάσει. Δεν παίζει ρόλο τι έχεις κάνει μέσα στη χρονιά, αλλά τι θα γίνει μέσα σε αυτά τα 40 λεπτά. Όπως λέει και ο Μπλατ ‘να δίνεις τα πάντα, να παίζεις όσο πιο δυνατά και σκληρά μπορείς. Έτσι όταν αισθάνεσαι ότι έχεις κουραστεί, να δώσεις το κάτι παραπάνω’. Όποιος δουλέψει λοιπόν περισσότερο θα κερδίσει».

Για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού:
«Για τον Παναθηναϊκό μετά το πρώτο ματς του Διαμαντίδη πίστεψα πως αν συνέχιζε έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να μην περάσει ο Παναθηναϊκός. Με τέτοιο Διαμαντίδη δεν γίνεται να μην περάσεις. Μπορεί να σε ανεβάσει ένα επίπεδο πάνω σε αυτή την κατάσταση. Το πίστευα πως θα περάσει. Για τον Ολυμπιακό η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να έχει τέτοια κατάληξη. Μετά το πρώτο παιχνίδι δεν το περίμενα. Δεν πίστευα ότι θα έκαναν μπρέικ μέσα στην Ελλάδα. Ήταν σοκ μετά το πρώτο τρομερό παιχνίδι».

Για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι και τις φήμες για τον Παναθηναϊκό:
«Μου έδωσε ένα κίνητρο. Να σοβαρευτώ και να κάνω πιο σωστά τη δουλειά μου. Μόνο καλό μου έκανε. Για τον Ολυμπιακό όμως έχω να πω μόνο καλά λόγια. Ειδικά για την διοίκηση έχω να πω πως με βοήθησε πολύ, ειδικά οι κύριοι Αγγελόπουλοι. Για την πρόταση του Παναθηναϊκού που λέτε, δεν είχα μπει καν σε συζητήσεις. Ήμουν στην Αμερική εκείνη την περίοδο και δεν είχα έρθει σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο. Με την Μακάμπι έχω δυο χρόνια συμβόλαιο».

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα:
«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αυτό που γίνεται δεν το περίμενα. Το πρωτάθλημα είναι σε περίεργη φάση, δεν την περίμενα. Δεν είμαι απόλυτος πως δεν θα γυρνούσα, όχι όμως με αυτή την κατάσταση. Το καλύτερο που μου έκαναν στην Μακάμπι εξάλλου, είναι ότι με έκαναν να πιστέψω ότι είμαι ένας από τους 12, ότι δεν χρειάζομαι ιδιαίτερη μεταχείριση».

Για την Εθνική:
«Ο σκοπός μου είναι να επιστρέψω. Νέος προπονητής, καινούργια κατάσταση. Περιμένω να τελειώσει η χρονιά και να κοιτάξω τι θα γίνει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags