Facebook Pixel Θ. Ασπρούλιας: Το μπάσκετ απογειώνεται...
| 2013-12-21 09:20:00

Θ. Ασπρούλιας: Το μπάσκετ απογειώνεται...

Θ. Ασπρούλιας: Το μπάσκετ απογειώνεται...

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει για τις σπουδαίες αναμετρήσεις που επιφυλάσσει ο όμιλος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Top 16, απογειώνοντας το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Συμπαθάτε με, αλλά αρνούμαι να ακολουθήσω τη μίζερη λογική της ευκολίας, ή της δυσκολίας των ομίλων που σχηματίστηκαν στο Τοπ 16. Λυπάμαι για την προσέγγιση που κάνουν οι περισσότεροι στη διαμόρφωση δύο, ομολογουμένων, άνισων γκρουπ. Αν η Ευρωλίγκα ήταν το ΝΒΑ, ο Ντέιβιντ Στερν, ίσως ο πιο πνευματώδης τύπος που εμφανίστηκε ποτέ στο χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ, πιθανώς να έστηνε και τη διοργάνωση για να εμφανιστεί ένας όμιλος σαν αυτόν. Ιδιαίτερα μετά και την δεδομένη μετακόμιση του Βαγγέλη Αγγέλου στην Εφές, οι ιδιαιτερότητες που κρύβει αυτός ο όμιλος, δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στα χρονικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε παρόμοιο χρονικό στάδιο. Δε χρειάζεται να τις αναλύσουμε. Ολοι τις γνωρίζετε. Ο Στερν θα πλήρωνε εκατομμύρια για να διασταυρώσει σε έναν όμιλο τόσες, απίστευτες ιστορίες. Αυτές τις προσωπικότητες, τις σχέσεις, τις αντιπαλότητες, τις ομοεθνείς διαφορές, αυτά τα σπουδαία ντέρμπι.

Χάνει τίποτα η Ευρωλίγκα με τον όμιλο που δημιουργήθηκε; Προσωπικά πιστεύω πως δε χάνει απολύτως τίποτα και κερδίζει πολλά. Πάρα πολλά. Αυτό βέβαια είναι πιθανό να το αντιληφθεί κάποιος ο οποίος αν αναγνωρίζει ότι το παιχνίδι είναι πάνω απ'όλα. Από ομάδες, από σύμβολα, από φανέλες και χρώματα. Για όλους τους υπόλοιπους, η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και τα αναθέματα προς τον Μπερτομέου, του αρκούν για να τον γκαντεμιάζουν και στην επόμενη ζωή του.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags