Facebook Pixel Σ. Καβαλιεράτος: Μηδέν εις το πηλίκο
| 2013-12-21 11:20:00

Σ. Καβαλιεράτος: Μηδέν εις το πηλίκο

Σ. Καβαλιεράτος: Μηδέν εις το πηλίκο

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τον μαραθώνιο του Top 16, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα.

Δέκα νίκες πέτυχε ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση, οκτώ η Φενέρ, πέντε ο Παναθηναϊκός, τέσσερις η Εφές... Εχουν καμιά διαφορά; Από τις 2 Ιανουαρίου καμία... Αρχίζουν όλες από το μηδέν. Ο,τι έγινε δεν μεταφέρεται στο Top 16, οι καλές και οι κακές στιγμές διαγράφονται, η πραγματική Ευρωλίγκα αρχίζει μόλις μπει το 2014.

Ετσι είναι. Ο Ολυμπιακός έκανε το απόλυτο στην πρώτη φάση, το ίδιο και η Ρεάλ. Εχει σημασία για το γόητρο και το πρεστίζ, άλλωστε είναι οι δύο αήττητες ομάδες σε όλη την Ευρωλίγκα. Αυτό όμως δεν τους δίνει κανένα πλεονέκτημα. Ούτε βέβαια έχει μειονέκτημα η Παρτιζάν που πέρασε στη δεύτερη φάση, έχοντας πετύχει μόλις τρεις νίκες.

Δίκαιο ή άδικο, αυτό είναι το σύστημα της Ευρωλίγκα και το ξέρουν από πέρυσι όσοι συμμετέχουν. Ο τρόπος διεξαγωγής ελάχιστα επιβραβεύει όσους εντυπωσίασαν στην πρώτη φάση, το σημαντικό είναι να γίνει η σωστή δουλειά στο Top 16.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags