Facebook Pixel Λες και έβλεπες τους περυσινούς τελικούς!
| 2013-12-23 23:32:00

Λες και έβλεπες τους περυσινούς τελικούς!

Λες και έβλεπες τους περυσινούς τελικούς!

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στο ΟΑΚΑ για να προσφέρει θέαμα. Ηθελε τη νίκη και ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν ήταν απλά κερδισμένος, αλλά θριαμβευτής.

Αλήθεια, υπάρχει ακόμα θέμα αντικατάστασης του Αρτζι; Ο προπονητής των πρασίνων αχρήστευσε τον Σπανούλη βάζοντας πάνω του τον Γκιστ και τον Φώτση από την εκκίνηση του αγώνα και όλα τα άλλα πήραν το δρόμο τους.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλούς πόντους από βολές (19 από τους 67 που πέτυχε ήρθαν από τη γραμμή), αλλά κυρίως από τις δεύτερες επιθέσεις. Μάζεψε 15 επιθετικά ριμπάουντ και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Ηταν σαν μια επανάληψη των περυσινών τελικών του πρωταθλήματος το σκηνικό. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε αλλαγές στα πικ στον Σπανούλη και τον εξουδετέρωσε. Μόλις 8 πόντους είχε ο φορμαρισμένος αρχηγός του Ολυμπιακό, μόνο έναν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι σούταραν 22 δίποντα και 31 τρίποντα κι αυτό δίνει μία εξήγηση στη διαφορά στις βολές, που ήταν χαωτική. 28 σούταρε ο Παναθηναϊκός, 9 ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, οι πράσινοι επιχείρησαν 39 δίποντα και οι ερυθρόλευκοι 22. Οχι ότι έλειψαν τα σφυρίγματα έδρας (πολλά τα φάουλ που δεν ήταν σε προσπάθεια για σουτ), αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να τα βάλει με τον εαυτό του και μετά με τον Τανατζή.

Ο Παναθηναϊκός το ήθελε περισσότερο, το μάτι του γυάλιζε. Ο Μπράμος και ο Ματσιούλις ήταν οι καλύτεροί του, μαζί με τον Λάσμε που πήτε 7 επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός δεν έτρεξε, ήταν στατικός στην επίθεση και παρότι είχε 17 ασίστ, δεν είχε την κυκλοφορία της μπάλας που ήθελε. Οι περισσότερες τελικές πάσες ήταν στο τρίποντο, με τους Σλούκα, Περπέρογλου και Μάντζαρη να δίνουν λύσεις.

Αντίθετα οι... ρούκις στο ΟΑΚΑ δεν τα κατάφεραν. Ο Λοτζέσκι πέρασε και δεν ακούμπησε, ήταν η απογοήτευση του ματς. Το ίδιο και οι ψηλοί του Ολυμπιακού, ίσως να χρειαζόταν πιο πολύ ο Καββαδάς και όχι ο Κατσίβελης στη 12αδα. Ο Μπέγκιτς και ο Ντάνστον δεν υπήρχαν τα 4αρια ήταν σε κακή βραδιά. Τελικά ο Περπέρογλου ως πάουερ φόργουορντ έδωσε λύσεις, αλλά αυτό το σχήμα ήταν εναλλακτικό.

Οπως και να έχει ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει, αφού έχει ήδη το Κύπελλο στο τσεπάκι του. Θα το βάλει στην τροπαιοθήκη του και όταν κερδίσει στον τελικό τον Αρη, εκτός κι αν γίνει η μεγάλη έκπληξη στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags