Facebook Pixel ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
| 2013-12-24 14:30:00

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Τελικά είχε δίκιο ο Γιώργος Μπαρτζώκας που έχρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό για τον ημιτελικό κυπέλλου. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης. 

Όχι γι αυτό που εννοούσε, το ΟΑΚΑ και τους διαιτητές δηλαδή. Ήταν φαβορί για τον λόγο που έχουμε γράψει κι έχουμε πει και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις (η τελευταία χθες βράδυ στην τηλεόραση): Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι καλύτερος προπονητής στη διαχείριση ενός αγώνα. Ούτε κατάλαβε ο πρώτος έλληνας προπονητής που κατέκτησε Ευρωλίγκα απο που του ´ρθε.

Ο Πεδουλάκης γνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος κράτησε χαμηλά το ρυθμό και το σκορ του αγώνα. Έπαιξε γρανιτένια άμυνα (όχι βρώμικη) εξαφάνισε τον Σπανούλη και εγκλώβισε τα τεσσαρο-πεντάρια του Ολυμπιακού. Επιθετικα δοκίμασε τα πάντα, λούστηκε ακόμα και με ultrex κι ο αντίπαλος δεν κατάλαβε τίποτα. Τι side pick and roll έπαιξε, τι τον Διαμαντίδη στο "4" έστελνε. Αντίδραση μηδέν στην αντίπερα όχθη. Φυσικά, έπαιξε με τέτοια σχήματα που σάρωσε τα ριμπάουντ και πήρε πολλές επιθέσεις δεύτερης ευκαιρίας , απενεργοποιώντας το εγγενές πλεονέκτημα των ερυθρόλευκων.

Σημειώστε επίσης ότι στο κρίσιμο τελευταίο πεντάλεπτο που κρίθηκε ο ημιτελικός ο Μπαρτζώκας έπαιζε πάντα με σχήματα που έδιναν υψομετρικό πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό. Στοιχείο που διάβασε άρτια ο Πεδουλάκης και καθάρισε το ματσάκι. Απλά πράγματα.

Καμία διατησία λοιπόν. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδεσε κόμπο έναν καλύτερο αντίπαλο , χρησιμοποιώντας τέλεια όλο το λαβωμένο (έστω και "ψευτολαβωμένο", αλλά κι η επικοινωνία μέρος του παιχνιδιού είναι) ρόστερ του. Παρεμπιπτόντως, τι ιατρικό θαύμα συνετελεσθη με τον Παππά που ήταν καταπληκτικός για ακόμα μια φορά...; Ας πρόσεχαν όσοι παραμυθιάστηκαν.

Και τώρα ποιος κουνάει τον Άρτζι;

Ας περιμένουν στο ακουστικό τους μια άλλη ομάδα ο Γκέρσον ή ο Κατσικάρης που εν αγνοία του ενδεχομένως είχε μπει σε stand by mode.

Το έπαιξαν άψογα το παιχνίδι σε όλα του τα επίπεδα και μπράβο τους. Μια ομάδα ποιοτικότερη κατάφερε να μην παίξει τίποτα και να χάσει γιατί εγκλωβίστηκε στις μη επιλογές του πάγκου του.

Πότε θα κερδίσει ο Μπαρτζώκας τον Πεδουλάκη; Έλα ντε...

Υ.Γ: Δεν χρειάζεται να κόβεις τα πόδια του αντιπάλου με κροτίδες στον πάγκο λιγο πριν το τζάμπωλ και μετά να το παίζεις αρσακειας...

Υ.Γ: και τώρα ΠΑΟ-Αρης στο Ηράκλειο , όπως το 2005. Στο ριμέικ μιας μυθικής κλοπής είσαι βάρος του Άρη που ψάχνει προπονητή. Λέτε να γυρίσει ο Γιαννάκης; Ακριβές απαιτήσεις και η ατάκα "Ούτε ευρώ στην Ευγενία-Τράπεζα", ίσως φρενάρουν μια απο τις ιστορικότερες επιστροφές του ελληνικού μπάσκετ. Αλλα αυτά θα έχουμε χρόνο να τα λέμε...

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags