Facebook Pixel Τ. Κοτζιάς: Ο Πεδουλάκης, που δεν έχει συστήματα στην επίθεση...
| 2013-12-27 09:40:00

Τ. Κοτζιάς: Ο Πεδουλάκης, που δεν έχει συστήματα στην επίθεση...

Τ. Κοτζιάς: Ο Πεδουλάκης, που δεν έχει συστήματα στην επίθεση...

Να κάνουμε μία απαραίτητη αναδρομή... Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς... 

Οταν έφυγε ο Ομπράντοβιτς και μαζί του πολλοί παικταράδες από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012, πολλοί έφεραν τη καταστροφή για τους "πράσινους". Επειδή μας αρέσει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έδινα και πολύ άδικο σε αυτούς, που έλεγαν ό, τι έλεγαν. Μόνο, που δεν συμφωνούσα με τη λέξη καταστροφή. Θεωρούσα ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι αρκετά διαφορετικός (προς το αρνητικό) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχοντας αναλάβει τα ηνία της ΚΑΕ, είχε "βουνό" μπροστά του. Είχε και την δυσπιστία του κόσμου της ομάδας, οι οποίοι θεωρούσαν ότι δεν είναι ικανός διάδοχος του πατέρα του και του θείου του (τώρα βεβαίως πίνουν νερό στο όνομά του, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης). Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ουδόλως ασχολήθηκε με τα όσα ακούγονταν γύρω γύρω, άρχισε το χτίσιμο της ομάδας και ανέθεσε την τεχνική ηγεσία (αφού είχε μιλήσει με Γιασικεβίτσιους και όχι μόνο) στον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Περιστεριώτης προπονητής, αυτός και αν αντιμετώπισε την δυσπιστία του κόσμου. Και σε αυτή την θέση δεν έλεγα όχι (παρότι γνωρίζω τον Πεδουλάκη από τη πρώτη μέρα της προπονητικής του πορείας και ξέρω τι προπονητής είναι, αφήστε τις ατελείωτες συζητήσεις, που έχουμε κάνει, στο πλαίσιο και των εκπομπών, που κάναμε στον NovaSport-fm 94.6) και οι λόγοι ήταν οι εξής:

α) Το βάρος της διαδοχής του Ομπράντοβιτς ήταν τεράστιο και το όνομα του Πεδουλάκη (προσοχή, μόνο το όνομα) δεν έμοιαζε ικανό να το αντέξει.

β) Ο Πεδουλάκης γενικώς έχει μεγάλη εμπειρία στους πάγκους, αλλά όχι στην Ευρωλίγκα. Ευρωλίγκα, που είναι ο "αιώνιος" και πολύ μεγάλος στόχος των Παναθηναϊκών.

Συμμεριζόμουνα, λοιπόν, τις αμφιβολίες των Παναθηναϊκών, αλλά δεν πήγαινα στα άκρα. Του ισοπεδωτισμού. Πότε δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα άκρα. Ο κίνδυνος να εκτεθούμε είναι τεράστιος, ειδικά σε ένα άθλημα, που πολλά πράγματα είναι ρευστά, και πάνω από όλα μιλάμε για μία δουλειά, που εμείς δεν την γνωρίζουμε τόσο καλά, όσο οι ίδιοι, που ασχολούνται με το άθλημα (πόσω μάλλον με την ομάδα τους ειδικότερα).

Την συνέχεια την γνωρίζετε. Παρά τις δυσκολίες, παρά τις πολλές αλλαγές παικτών, ο Παναθηναϊκός με τον Πεδουλάκη στον πάγκο του πήρε το νταμπλ (που δεν είχε πάρει τη προηγούμενη σεζόν με τον Ομπράντοβιτς) και στην Ευρωλίγκα έπεσε πάνω στο "βουνό" της Μπαρτσελόνα με όχι λίγους Παναθηναϊκούς να τα βάζουν με την διαιτησία για τον αποκλεισμό. Αρα η χρονιά για το "τριφύλλι" ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, που αντιμετώπισε τόσο μεγάλη αρνητική κριτική, έκανε κάτι, που δεν το είχε ξανακάνει στη 16χρονη πλέον καριέρα του (νταμπλ).

Και πάμε στην τρέχουσα χρονιά. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να μείνει εκτός Ευρωλίγκας. Τελικώς τα κατάφερε, πέρασε στο TOP-16, αλλά η γκρίνια για τον Πεδουλάκη ήταν πιο μεγάλη από πέρυσι. "Εχει ομάδα έτοιμη από πέρυσι. Οκ, οι τραυματισμοί παίζουν τον ρόλο τους, αλλά δεν επιτρέπεται τέτοια παρουσία" έλεγαν οι "φωνές", που ήθελαν άμεση βελτίωση ή αλλιώς αλλαγή προπονητή.

Το ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είχε ορισθεί ως το "παιχνίδι της χρονιάς" (μέχρι το επόμενο....). Το ρεπορτάζ έλεγε ότι αν ο Παναθηναϊκός έχανε, ο Πεδουλάκης θα αποτελούσε παρελθόν. 'Η κάπως έτσι. Εν πάσει περιπτώσει, θα κινδύνευε πολύ η θέση του. Τελικώς ο άνθρωπος έκανε Χριστούγεννα ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Κατάφερε να νικήσει για μία ακόμη φορά τον παντοδύναμο Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ευρώπης, και να είναι αγκαλιά με τον πρώτο από τους τρεις τίτλους της σεζόν. "Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά κερδίσαμε. Δεν έχει συστήματα στην επίθεση ο Παναθηναϊκός" είπαν ορισμένοι γκρινιάρηδες, που δεν λείπουν ποτέ από οποιαδήποτε ομάδα. Τι συστήματα; Ηχοσυστήματα ή συστήματα ασφαλείας; Αυτά για τα συστήματα, ούτε στα καφενεία δεν λέγονται παιδιά. Ακόμη και το ποδόσφαιρο, που τακτικά είναι πιο απλό από το μπάσκετ, τα πράγματα δεν είναι, όπως φαίνονται. Αγαπάμε τις ομάδες μας, θέλουμε να κερδίζουν, αλλά να βάζουμε το μυαλουδάκι μας να δουλεύει ορισμένες φορές πριν πούμε κάτι. Κάνει καλό. Ακου συστήματα....Καλά, και με τι πήρε το νταμπλ ο Παναθηναϊκός; 'Η πώς κέρδισε την Δευτέρα τον Ολυμπιακό; Με...ποικιλλίες; Το μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο, είναι καλό να ενημερωνόμαστε και να μαθαίνουμε όλοι (και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι) κάθε μέρα κάτι περισσότερο, και τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνουμε καλύτεροι κριτές. Θα διαβάζουμε καλύτερα τα πράγματα.

Καλές γιορτές να έχουμε και υγεία σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags