Facebook Pixel "Για αυτό πήγα στον ΠΑΟ και όχι στον Ολυμπιακό"!
| 2013-12-28 15:00:00

"Για αυτό πήγα στον ΠΑΟ και όχι στον Ολυμπιακό"!

"Για αυτό πήγα στον ΠΑΟ και όχι στον Ολυμπιακό"!

Στην επιλογή καριέρας που έκανε το 2004 και πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και όχι στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Διαμαντίδης...

Ο άσος του Παναθηναίκού σχολίασε στο «ΑΡΤ», μεταξύ άλλων.

Για το 2004 και τις συζητήσεις που είχε τότε με τον Ολυμπιακό: «Περάσανε τόσα χρόνια. Δεν ήμουν ακριβώς πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. Είχαμε κάποιες συζητήσεις. Αλλά μόλις εμφανίστηκε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αποφάσισα. Ήταν το ιδανικό για μένα. Δόξα τω Θεώ, είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτή την επιλογή».

Για το αν θα φύγει ποτέ από τον Παναθηναϊκό: «Δεν θα φύγω ποτέ, Είναι η 2η οικογένεια μου».

Για την Εθνική και την πιθανή επιστροφή του: «Είχα την τιμή να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Οι υπερομάδες είναι στα χαρτιά, στο γήπεδο μετράει τι γίνεται (σ.σ. για την Εθνική με Σπανούλη – Διαμαντίδη). Το κεφάλαιο της ΕΘνικής έχει τελειώσει. Παιδιά έχουμε, κοιτάμε το μέλλον τώρα».

Επίσης, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην κριτική που του γίνεται, όπου τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι προσπαθεί σε κάθε ματς να παίζει καλά και να βοηθάει την ομάδα του. Aπέφυγε να βάλει κάποιο στόχο για την πορεία του «τριφυλλιού» στην φετινή Ευρωλίγκα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για την Οικογένεια Γιαννακόπουλου (Παύλο – Θανάση – Δημήτρη).

«Δεν είμαι σταρ...»

«Δεν αισθάνομαι καθόλου σταρ. Κάνω αυτό που αγαπάω, αυτό που μου αρέσει, μου έχει δώσει μεγάλες χάρες. Δεν αισθάνομαι όμως σε καμία περίπτωση ροκ σταρ ή κάτι τέτοιο», είπε στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο «3D», δείχνοντας για άλλη μια φορά το πόσο χαμηλών τόνων παραμένει παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν ζωντανό μύθο του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού λέγοντας: «Σίγουρα δεν έχουμε ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Η απόδοσή μας δεν είναι στο σημείο που θα θέλαμε να είναι. Η ομάδα προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθεί, υπήρξαν κάποια πράγματα, όπως οι τραυματισμοί, που μας πήγαν πίσω. Ακόμα έχουμε παιδιά που είναι έξω. Μακάρι να μπορούσαμε να παίζουμε καλά πάντα. Θέλουμε να παίζουμε στο 100%, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προσπαθούμε να βγάζουμε πράγματα στο παιχνίδι. Δεν είναι τόσο εύκολο, η προσπάθεια είναι μεγάλη από προπονητές και παίκτες, θα κάνουμε ότι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, θα δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε»

«Πάνω από όλα η ομάδα»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για την κριτική που έχει δεχθεί φέτος, για να προτιμήσει να μην απαντήσει σε όσους υποστηρίζουν ότι έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης επεσήμανε πως συνεχίζει να αγωνίζεται με την ίδια φιλοσοφία, βάζοντας δηλαδή την ομάδα πάνω από όλα, και αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω λέγοντας πως κάθε άποψη είναι σεβαστή.

«Μην φανταστείτε ότι είμαι ο μεγαλύτερος φαν της τεχνολογίας. Εγώ δεν προσπαθώ να κάνω κάτι λιγότερο από αυτό που έκανα. Πείτε μου έναν παίκτη που μπαίνει στο παρκέ και δεν προσπαθεί να κάνει όσα μπορεί. Το άθλημα είναι ομαδικό, παίζουν και οι άλλοι, οπότε είναι δύσκολο. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου, κάποια στιγμή μπορεί να μην βγαίνει. Πάντα όμως θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Τώρα όσοι λένε ότι δεν μου βγαίνει ή ότι κάνω λάθη, σέβομαι την άποψή τους, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου», είπε χαρακτηριστικά.
 

«Βήμα-βήμα στην Ευρωλίγκα»

Όσο για το Final Four και για το αν ο Παναθηναϊκός φέτος είναι ικανός να φτάσει σε αυτό, ο Δημήτρης Διαμαντίδης απέφυγε τα μεγάλα λόγια. Ο πολύπειρος γκαρντ επεσήμανε πως οι «πράσινοι» θέλουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό στη φετινή Ευρωλίγκα, που σημαίνει ότι η παρουσία στο Μιλάνο αποτελεί στόχο, υπογράμμισε όμως τις δυσκολίες και εξήγησε πως το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη θα κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Δεν θα απαντήσω αν θα πάμε στο Μιλάνο, είπα και πριν πως η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη, έχει πάρα πολύ καλές ομάδες. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πρέπει να μετράμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν κοιτάμε μακριά, γιατί δεν παίζουμε το μπάσκετ που θα θέλαμε και θέλουμε να βελτιωθούμε. Τώρα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση, πάντα θέλουμε να πάμε ψηλότερα αλλά δεν είναι εύκολο. Σαφώς ο στόχος μας είναι να πάμε καλά. Θέλουμε όμως δουλειά, το ξέρουμε, το καταλαβαίνουμε και κοιτάμε να προσπαθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για αυτό. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο, στις προπονήσεις και τους αγώνες. Για αυτό δουλεύουμε, για να πετύχουμε το καλύτερο», ανέφερε.

«Χαρά να υπάρχουν άνθρωποι όπως οι Γιαννακόπουλοι»

Όντας ο αρχηγός της ομάδας, ένα από τα σύμβολα του μπασκετικού Παναθηναϊκού και «σημαία» του «τριφυλλιού» τα τελευταία χρόνια, ο «Μήτσος» δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την παρουσία της οικογένειας Γιαννακόπουλου στη διοίκηση των «πράσινων». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης «είναι χαρά να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον ελληνικό αθλητισμό», κάνοντας βαθιά υπόκλιση στους διοικούντες την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Σε αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό, οι σχέσεις μου με τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση και τον κ. Δημήτρη είναι καταπληκτικές. Εξαιρετικές! Είναι πάντα δίπλα σε εμένα και σε όλους τους αθλητές. Είναι χαρά για τον αθλητισμό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι», είπε με νόημα.

Η κόρη του...

Τέλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δέχθηκε και μια προσωπική ερώτηση, εκτός μπασκετικού φάσματος. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε για την 8 μηνών κόρη του, λέγοντας πως τον έχει κάνει πραγματικά ευτυχισμένο και πως κάθε στιγμή που περνάει μαζί της είναι πραγματικά ξεχωριστή. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθε στη ζωή μου. Πραγματικά χαίρομαι την κάθε στιγμή που περνάω μαζί της», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags