Facebook Pixel Σ. Καβαλιεράτος: Δεν είναι κάθε μέρα της ανατροπής!
| 2013-12-30 11:04:00

Σ. Καβαλιεράτος: Δεν είναι κάθε μέρα της ανατροπής!

Σ. Καβαλιεράτος: Δεν είναι κάθε μέρα της ανατροπής!

Ο Ολυμπιακός μέχρι και το 38' στη Δράμα θεωρούσε πως «κάποια στιγμή θα γυρίσει το ματς». Πήρε, όμως, ένα σκληρό μάθημα που λέει πως «δεν είναι κάθε μέρα της ανατροπής». Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έμαθαν να ζουν και να αναπνέουν με τις...επιστροφές από το πουθενά.. Εδώ και δύο χρόνια, όλη η Ευρώπη μιλάει για τις απίστευτες ανατροπές που έχουν πετύχει οι Πειραιώτες με αποκορύφωμα εκείνες στους τελικούς της Ευρωλίγκας σε Πόλη και Λονδίνο.

Τα ίδια και φέτος. Ανατροπή με τη Ζιέλονα Γκόρα, ανατροπή με τη Σιένα, ανατροπή στη Μάλαγα. Όπως και άλλες λιγότερο αστραφτερές.

Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και στο Ο.Α.Κ.Α., αλλά και στη Δράμα. Δηλαδή να φέρουν και πάλι τα πάνω κάτω. Αφησαν το χρόνο να κυλά εναντίον τους, αλλά δεν γίνεται κάθε φορά να την πατάει ο αντίπαλος.

Στη Δράμα, τα τελευταία λεπτά, όμως, δεν κύλησαν όπως θα ήθελαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του. Έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν την ήττα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που τους στερεί τι δικαίωμα να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδος και μια ήττα στη Δράμα που κατά πάσα πιθανότητα τους στερεί την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο αφού με το -2 που κουβαλούν από την τιμωρία, δεν υπήρχαν περιθώρια ουσιαστικά για καμία ήττα. Ετσι, μάλιστα, όπως ήρθαν τα πράγματα, κινδυνεύουν να χάσουν και τη δικαιολογία του -2 για την απώλεια της πρωτιάς στην κανονική περίοδο... Και επιτρέπουν στον Πανιώνιο να ελπίζει ότι μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα στους αιώνιους!

Πλέον οι ερυθρόλευκου καλούνται να αλλάξουν ολοκληρωτικά την εικόνα που είχαν στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ. Και αυτό το ξέρει πρώτος από όλους και καλύτερα από όλους ο Γιώργος Μπαρτζώκας που το παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού στη Δράμα. «Με την εικόνα μας αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, με την εικόνα που είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια μπορούμε να φτάσουμε ψηλά» είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού και έχει απόλυτο δίκιο.

Όσο για τις ανατροπές, είναι εντυπωσιακές, μένουν στην ιστορία, μαρτυρούν μέταλλο, καρδιά πρωταθλητή και πνεύμα ομάδας που αρνείται να χάσει. Αλλά δεν είναι κάθε μέρα της ανατροπής. Ειδικά από εδώ και στο εξής, που αρχίζουν τα δύσκολα.

ΥΓ.: Μην πει κανείς ότι απουσίαζε ο Σπανούλης και ο Πέτγουεϊ... Δεν είναι δικαιολογία αυτή σε ματς απέναντι στον ΚΑΟΔ...

ΥΓ2: Ο Εϊσι Λο δεν έχει εμφανιστεί φέτος στα παρκέ... Απουσιάζει λόγω τραυματισμού ή "απουσιάζει" λόγω κακής εμφάνισης. Τον Ολυμπιακό, πάντως, δεν τον έχει βοηθήσει καθόλου.

ΥΓ3: Αν χαθεί και τρίτο συνεχόμενο ματς, με την Φενέρ στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα μπει σε περιπέτειες και στην Ευρωλίγκα... Και μέσα σε 10 μέρες να ανατρέψει όσα έκτισε σε τρεις μήνες.

Πηγή: Superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags