Facebook Pixel B. Σκουντής: Το γραμμάτιο του ΚΑΟΔ και ο καημός του Μπαρτζώκα
| 2013-12-30 14:56:00

B. Σκουντής: Το γραμμάτιο του ΚΑΟΔ και ο καημός του Μπαρτζώκα

B. Σκουντής: Το γραμμάτιο του ΚΑΟΔ και ο καημός του Μπαρτζώκα

Εκεί λοιπόν που ο Ολυμπιακός τα 'χε χύμα από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, του 'ρθαν χθες και τσουβαλάτα στον χθεσινό αγώνα πρωταθλήματος με τον ΚΑΟΔ και έδεσε το γλυκό... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

Τρόπος του λέγειν γλυκό, διότι εάν η ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλό του σήμανε την απώλεια στον πρώτο στόχο της χρονιάς, το χθεσινό στραβοπάτημα στη Δράμα τον βάζει σε μια προοπτική, που (δεν) θα του είναι καθόλου ευχάριστη: να χρειαστεί νίκη στο ΟΑΚΑ για να κατακτήσει τον τίτλο!

Βεβαίως οι τελικοί είναι μια πολύ μακρινή υπόθεση, σε σχέση με την ορατή διά γυμνού οφθαλμού κρίση που καλούνται να διαχειριστούν εδώ και τώρα οι πρωταθλητές Ευρώπης, με τον ενδόμυχο φόβο -αλλά και την επίκλησή του ως σοβαρού κινήτρου- να μην τριτώσει το κακό: ο Παναθηναϊκός τον ξεπαρθένεψε στο Κύπελλο, ο (ομόχρωμος) ΚΑΟΔ τον εξανάγκασε στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα και ο πρώην αλλά δηλωμένος πιστός στο «τριφύλλι» Ομπράντοβιτς έρχεται για να του κόψει τη φόρα και στην Ευρωλίγκα!

Αυτό είναι που λένε το (μακρύ) πράσινο μίλι!

Κάθε τέτοιο (σαν το χθεσινό) αποτέλεσμα έχει πάντοτε δυο αναγνώσεις, που βεβαίως είναι εκ διαμέτρου αντίθετες: αυτήν των νικητών που πέτυχαν χθες ό,τι δεν είχαν καταφέρει -ενώ το άγγιξαν- στις 18 Νοεμβρίου του 2012 με τον Παναθηναϊκό (60-63) και χθες το δικαιούνταν για να βάλουν κιόλας το κερασάκι στην τούρτα της εξαιρετικής φετινής πορείας τους, και εκείνη των ηττημένων, για τους οποίους άλλωστε υπήρξε λακωνικός πλην σαφής ο αρχηγός των Γαλατών, Βρέννος, στις διαπραγματεύσεις του με τους Ρωμαίους.

Vae victis, που σημαίνει ουαί τοις ηττημένοις!

Χθες, όπως και στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός έκανε τον Μπαρτζώκα να αναλογιστεί πόσο δίκιο έχει να επιμένει στην από ετών αποκρυσταλλωμένη και παγιωμένη φιλοσοφία του: στη συνέντευξη που μου έδωσε την παραμονή του φάιναλ φορ στο Λονδίνο είχε πει ότι «αυτό που θέλω πάνω απ' όλα είναι να μην αφήνουμε καμιά διεκδικούμενη μπάλα στον αντίπαλο», αλλά δυο φορές μέσα σε έξι βράδια αυτό το δόγμα πήγε περίπατο και οι «πράσινοι» (του ΟΑΚΑ και της Δράμας) έκαναν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ!

Ασφαλώς ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να επικαλεσθεί την απουσία πρωτίστως του Σπανούλη και δευτερευόντως του Πέτγουεϊ, αλλά για μια ομάδα με τόσο πλούτο στο ρόστερ και τέτοια κλάση τέτοιες δικαιολογίες θα αποτελούσαν προφάσεις εν αμαρτίαις!

Τις αγωνιστικές αμαρτίες, εννοώ, που αναδείχθηκαν ως προβλήματα και χθες, καθώς ο Ολυμπιακός είχε έλλειμμα δημιουργίας (10 ασίστ), υπέπεσε σε 16 λάθη, επέτρεψε στον ΚΑΟΔ να γραπώσει 18 επιθετικά ριμπάουντ (άρα να βρει ισάριθμες δεύτερες ευκαιρίες), εγκλωβίστηκε στο σετ παιχνίδι (χωρίς τον αγαπημένο του αιφνιδιασμό) και -στο διά ταύτα, πλέον- έβαλε 15 πόντους κάτω από τον μέσο όρο του και γνώρισε μια αφύσικη, αλλά.. φυσιολογική ήττα!

ΠΟΙΟΣ... ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ!

Ηρθε κι έδεσε που λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, διότι ο Χάρης Παπαγεωργίου είχε τη διπλή τιμητική του προχθές το βράδυ στο Αλεξάνδρειο: πρώτα του απένειμε πλακέτα το Aris Golden Club και ύστερα του έκανε και μια προσωπική αφιέρωση ο Γιάννης Αθηναίου, που διέλυσε την άμυνα του Ικάρου Χαλκίδας με ατομικό ρεκόρ πόντων! Και όλα ταύτα συνέβαιναν στη σκιά της φανέλας του «μεγάλου», που κρέμεται από το ταβάνι της φερώνυμης «Nick Gallis Hall»!

Ακροβατώντας ανάμεσα σε μια λογικοφανή αντιπαραβολή και στην απόλυτη ιεροσυλία, τολμώ να γράψω ότι την τελευταία εβδομάδα (με σούμα 54 πόντους και 8/13 τρίποντα) όντως ο Αθηναίου μοιάζει βγαλμένος από τις παλιές κασέτες του «Harry Boy», που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο όλων των ομάδων στη δεκαετία του `70!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

Και τώρα καλώς τον Ομπράντοβιτς, καλώς και τον Χάκετ! Διάγοντας αντίθετους βίους την τελευταία εβδομάδα ο (θριαμβευτής του ημιτελικού του Κυπέλλου ) Παναθηναϊκός ο οποίος χθες επικράτησε άνετα του ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, που μετά τις 29 σερί νίκες γνώρισε δύο ήττες και προσγειώθηκε ανώμαλα, έχουν έναν κοινό στόχο: να ανασυνταχθούν εν όψει της πρεμιέρας του Top-16 της Ευρωλίγκα.

Οσο για την εγχώρια παραγωγή, αυτή μπορεί να περιμένει!

Δεν θα περιμένει για πολύ βεβαίως, διότι στις 20 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί εκ νέου τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά στην πρεμιέρα του Β' γύρου του πρωταθλήματος, που ήδη ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για τους πρωταθλητές Ευρώπης: μετά το χθεσινό κάζο στη Δράμα, δεν τους αρκεί να αλώσουν το ΟΑΚΑ, πρέπει να κάνει κι άλλο ένα χαρακίρι από μόνος του ο Παναθηναϊκός!

Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός που φαίνεται να βρίσκει την (πολυπόθητη εδώ και καιρό) σταθερά του θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο, της οποίας το status αναβαθμίζει εξ ορισμού ο ούτως ή άλλως διακρινόμενος για τον πλουραλισμό του παιχνιδιού του Ντάνιελ Χάκετ. Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια δύσκολη, επικίνδυνη, αλλά και πολύ ιντριγκαδόρικη αποστολή απέναντι σ' έναν πρώην παίκτη του (Λίνας Κλέιζα) και σε έναν ταξικό εχθρό του, ονόματι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που πάντοτε έβρισκε τον τρόπο να του φράζει τον δρόμο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags