Facebook Pixel “Το ελληνικό μπάσκετ αντιστέκεται”
| 2013-12-31 18:40:00

“Το ελληνικό μπάσκετ αντιστέκεται”

“Το ελληνικό μπάσκετ αντιστέκεται”

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης για την δύσκολη χρονιά που πέρασε το μπάσκετ στην Ελλάδα αλλά και τα θετικά μηνάυματα που υπάρχουν ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Χαλβατζάκης:
Για την κατάσταση που βρίσκεται το μπάσκετ:
“Παρά το γεγονός ότι βιώνουμε ως χώρα τα χειρότερα των τελευταίων ετών, το μπάσκετ αντιστέκεται σθεναρά. Όσα προβλήματα υπάρχουν αναήκουν στα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι σημερινά. Επιπλέον, υπάρχουν ομάδες από την περιφέρεια που στηρίζονται από την τοπική κοινωνία και αποπνέουν υγεία. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται εξαιρετικά από τις ΚΑΕ. Τα καλύτερα παραδείγματα είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ”.
Για το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α1: “Το μπάσκετ έχει ενδιαφέρον όλα τα χρόνια. Πάντα υπήρχαν ομάδες που ξέραμε πως θα πρωταγωνιστήσουν. Ακόμα και παλαιότερα όλοι ξέραμε πως το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε ο Άρης και θα το διεκδικούσε ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πλέον οι δύο μεγάλοι της Αθήνας, που διαφημίζουν το άθλημα στην Ευρώπη και όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Θεωρώ πως αν συνεχίσουμε έτσι σιγά-σιγά οι διαφορές θα μικραίνουν όλο και περισσότερο”.
Για τις προσπάθειες που γίνονται: “Τα βήματα που γίνονται είναι μελετημένα. Δε θέλουμε να κάνουμε ανοίγματα και κινήσεις που θα βλάψουν το άθλημα. Τα δείγματα που παίρνουμε είναι πολύ θετικά. Έχει γίνει μια έρευνα που δείχνει πως το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ είναι τεράστιο και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε”.
Για την συνεργασία με τις ΚΑΕ: “Έχουμε άψογη σχέση με όλες τις ΚΑΕ. Υπάρχουν καθημερινές επαφές και συνεννοήσεις με όλες τις ομάδες”.
Για το All star game του 2014: “Στις επόμενες 10-15 μέρες θα ανακοινωθούν όλα”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags