Facebook Pixel "Αυτούς μου αρέσει να μαρκάρω"!
| 2014-01-01 12:10:00

"Αυτούς μου αρέσει να μαρκάρω"!

"Αυτούς μου αρέσει να μαρκάρω"!

Για όλους και όλα μίλησε ο Τζέιμς Γκιστ σε συνέντευξη του... Μέχρι και για τους παίκτες που του αρέσει να μακράρει!

Αναλυτικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στη SportDay για: 

-τον απολογισμό του 2013: «Η προηγούμενη σεζόν, ήταν τρομερή. Πήραμε το πρωτάθλημα, κατακτήσαμε το Κύπελλο και φτάσαμε ένα βήμα πριν την πρόκριση στο Final Four. Οπότε φέτος θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, αλλά θέλει δουλειά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας». 

-τη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό«Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του Top-16 με τα τόσα παιχνίδια. Ωστόσο κρατάμε ότι πήραμε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τα θετικά και τα αρνητικά των εμφανίσεών μας. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα, βήμα και να βελτιωνόμαστε. Να παίρνουμε τις νίκες που είναι πάντα σημαντικές και καθορίζουν την πορεία μας. Εύχομαι μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες, χωρίς άλλους τραυματισμούς». 

-το ματς με την Αρμάνι: «Είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι το επόμενο παιχνίδι μας και φυσικά είναι η πρεμιέρα του Top-16. Το Μιλάνο είναι εξαιρετική ομάδα, δυνατή με πλούσιο ταλέντο και πολύ καλούς γκαρντ, ενώ έχουν παίκτες που έχουν μέσα τους το ένστικτο του σκόρερ. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και δεν πρέπει να χάσουμε ενώ θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

<a href="http://gazzetta.adman.gr/click?webspace=284&id=680193" target="_top" rel="nofollow"><img alt="" src="http://gazzetta.adman.gr/banner?webspace=284&id=680193&js=yes&sc=1536x864x24&ref=undefined&p1=&p2=&p3=&p4=&p5=&p6=&p7=&p8=&kw=" border="0" width="426" height="120" /></a><br />

-το αν διακρίνει βελτίωση στην ομάδα του: «Κάθε μέρα το νιώθω. Μετά από κάθε προπόνηση, μετά από κάθε αγώνα. Κάθε μέρα μπαίνουμε όλο και περισσότερο στη φιλοσοφία της χημείας και αποτυπώνουμε καλύτερα τους ρόλους μας στο παρκέ. Καταλαβαίνουμε περισσότερο τους συμπαίκτες μας διότι έχουμε και νέους παίκτες στην ομάδα. Ξέρουμε τις ικανότητές μας ατομικά και ως σύνολο, αλλά μέσω της δουλειάς και μόνο μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε». 

-το αν νιώθουν πιο άνετα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Όχι, όχι. Ναι μεν τους νικήσαμε σε ένα ματς νοκ άουτ και είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους, αλλά θα παίξουμε αντίπαλοι στο πρωτάθλημα, ενώ έχουμε και τις αναμετρήσεις στο Top-16. Δεν υπάρχει χρόνος για να επαναπαυόμαστε ή να χαλαρώνουμε για κάτι. Αυτό θα γίνει μόνο όταν έρθει το... καλοκαίρι. Έχουμε πολλά παιχνίδια και θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά να βελτιωνόμαστε μέσα από κάθε παιχνίδι, να είμαστε υγιείς γιατί φέτος σε αυτό το κομμάτι έχουμε ως αντίπαλο και τους τραυματισμούς και επόμενος στόχος είναι να περάσουμε στα προημιτελικά». 

-την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΚΑΟΔ: «Δεν πρέπει να κοιτάζουμε τι κάνει ο Ολυμπιακός, αλλά τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Σίγουρα όταν χάνει ο βασικός σου αντίπαλος είναι καλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μόνο ότι πρέπει και εμείς να προσέξουμε. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και έξυπνοι γιατί το αβαντάζ της έδρας είναι πολύ σημαντικό». 

-το γεγονός ότι καλείται πλέον συχνά να μαρκάρει… γκαρντ: «Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Να βγάλω ενέργεια μέσω της άμυνας, να σταματάω τους αντιπάλους. Μου αρέσει αυτός ο ρόλος να κάνω άμυνα στα αντίπαλα γκαρντ. Είναι κάτι που ζητεί ο προπονητής μου. Είναι πρόκληση για εμένα να τους μαρκάρω γιατί είναι πιο γρήγοροι, αλλά μαθαίνω και πιστεύω πως τα πάω καλά. Σίγουρα η άμυνα πάνω στους πιο ψηλούς είναι μεγαλύτερο αβαντάζ διότι την ξέρω τη δουλειά καλύτερα. Πάντως απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν ήταν εύκολα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια μου είπε ο κόουτς να μαρκάρω τον Κούπερ. Μου αρέσει, την αγαπώ αυτή την αποστολή. Να βγαίνω ψηλά και να πιέζω να μην περάσει η μπάλα μέσα στο καλάθι ή να κόψω τη διάθεση από τα γκαρντ για να γίνει». 

-το πώς περνά τις γιορτές: «Δεν έχω παράπονο. Είμαι χαρούμενος. Ήρθαν και οι γονείς μου για να περάσουμε αυτές τις μέρες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags