Facebook Pixel Σ. Καβαλιεράτος για VSpan: Νίκησε τον Ομπράντοβιτς, όχι τη Φενέρ!
| 2014-01-04 14:10:00

Σ. Καβαλιεράτος για VSpan: Νίκησε τον Ομπράντοβιτς, όχι τη Φενέρ!

Σ. Καβαλιεράτος για VSpan: Νίκησε τον Ομπράντοβιτς, όχι τη Φενέρ!

Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε να αρχίσει με το δεξί ο Ολυμπιακός το ΤΟP-16 της Ευρωλίγκας. Και αν όλοι οι άλλοι το επιθυμούσαν για τους προφανείς λόγους, ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης το ήθελε και για έναν λόγο παραπάνω… Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο V-Span αποφάσισε το καλοκαίρι του 2010 να αλλάξει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τα όσα ακολούθησαν έχουν γραφτεί, έχουν ειπωθεί εκατοντάδες φορές και έχουν γίνει γνωστές όλες οι εκδοχές του «διαζυγίου», οπότε δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Πλέον τον καθένα θα τον κρίνει η ιστορία. Και η ιστορία γράφεται από τους πραγματικά μεγάλους. Όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έφυγε με δύο κούπες αγκαλιά και χαμογελαστός από το παρκέ στο τελευταίο παιχνίδι του Σέρβου τεχνικού στην Ελλάδα, ο Σπανούλης είναι αυτός που κέρδισε και στην πρώτη τους «μάχη» με τον «Ζοτς» στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Όχι, ο Λαρισαίος γκαρντ δεν νίκησε την τουρκική ομάδα, τον Ομπράντοβιτς νίκησε. Αυτό ήθελε κι αυτό πέτυχε.

Στο πρώτο ημίχρονο ο MVP των δύο τελευταίων Final Four είχε 16 πόντους. Έκανε… χορευτικά, μοίραζε ασίστ, έπαιζε τρομερή άμυνα, πήρε ριμπάουντ και τιμώρησε τη λάθος άμυνα που επέλεξε να τον αντιμετωπίσει ο Σέρβος τεχνικός. Και άφησε το καλύτερο για το τελευταίο δεκάλεπτο. Κάθε φορά που ο Περπέρογλου έκανε κάτι πραγματικά σπουδαίο, ο V-Span επανερχόταν και έκανε κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Όποια στιγμή η Φενέρ έδειχνε ικανή για τη μεγάλη ανατροπή, ο Σπανούλης ήταν εκεί. Και μόλις το ματς «απαίτησε» το τελικό χτύπημα, ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης φώναξε «παρών» πιο δυνατά από κάθε άλλον. Τόσο δυνατά που με τη φωνή του κάλυψε αυτές των χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού, φώναξε τόσο δυνατά που τον άκουσε μέχρι και ο «Ζοτς». Ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε μάλιστα να κοιτάει με νόημα προς τον πάγκο της τουρκικής ομάδας μετά το τεράστιο τρίποντο στο τέλος.

Πλέον, όμως, το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν. Οι δύο τους θα τα πουν ξανά τουλάχιστον μια ακόμη φορά, στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του TOP-16. Ματς που θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και ο όμιλος «φωτιά» θα έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Υ.Γ. Σε οποιοδήποτε άλλο ματς ο Περπέρογλου θα ήταν ο MVP, ότι του έκλεψε τη δόξα ο Σπανούλης δεν σημαίνει απολύτως τίποτα…

Υ.Γ. 2. Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Αθόρυβοι, αλλά απόλυτα ουσιαστικοί σε άμυνα και επίθεση.

Πηγή: Superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags