Facebook Pixel «Μίλησε η ιστορική μας διαδρομή»
| 2014-02-01 17:53:00

«Μίλησε η ιστορική μας διαδρομή»

«Μίλησε η ιστορική μας διαδρομή»

Συγκινημένος και δικαιωμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και τον απεσταλμένο του Βασίλη Σκουντή.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, μετά το τέλος της ανακοίνωσης από τη FIBA, τόνισε στον Sentra 103,3: «Εφυγε ένα βάρος από πάνω μας… Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν σ' αυτή την προσπάθεια. Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σημαίνει πολλά πράγματα…

Δεν είναι απλά ένα οικονομικό γεγονός, αλλά ένα γεγονός με πολλές προεκτάσεις: Αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και βεβαίως οικονομικές… Ηδη η εμπορική πιάτσα μας πλησιάζει σχετικά με πώς θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την συμμετοχή μας στη διοργάνωση».

Ερωτηθείς από τον Βασίλη Σκουντή για τον βασικό ρόλο που η FIBA εμπιστεύτηκε την Ελλάδα, είπε: «Η ιστορική μας διαδρομή είναι το βασικό μας πλεονέκτημα. Είμαστε πρωταγωνιστές επί 30 χρόνια, από το 1986 από τότε που έγινε το Μουντομπάσκετ, εδώ στην Ισπανία. Είμαστε πρωταγωνιστές σε παγκόσμιο επίπεδο κι αυτό είναι πλεονέκτημα. Είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, έχουμε κάνει άριστες διοργανώσεις και γενικότερα η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτά τα πλεονεκτήματα εκμεταλλευτήκαμε».

Όταν ρωτήθηκε για την έκπληξη που λέγεται Φιναλνδία, είπε: «Ναι, ήταν έκπληξη. Οι Φινλανδοί έχουν ένα σχέδιο για το μπάσκετ και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν το γήπεδό τους, όπου κι αν αγωνίζονται».

Ο Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε και για το θέμα του νέου προπονητή στην εθνική ομάδα. «Τώρα έχουμε να λύσουμε το θέμα του προπονητή. Περισσότερο βεβαίως είναι πρόβλημα των δημοσιογράφων που έχουν αρχίσει τις προφητείες και τα σενάρια. Το βασικό είναι ότι θα είμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σκεφτείτε να μην ήμασταν… Θα τρέχαμε για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ σε… άγονη γραμμή και σκεφτείτε ποιοι παίκτες θα έρχονταν για παιχνίδια στη Μολδαβία, τη Γεωργία, τα Σκόπια κλπ. Όπως και να `εχει, σύντομα θα έχουμε προπονητή, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο ίδιος αισθάνεται πως πρόσθεσε μια χρυσή επιτυχία στην καριέρα του ως παράγοντας του μπάσκετ, απάντησε: «Η απονομή της κάρτας είναι επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ, δεν το προσωποποιώ. Ολοι όσοι έχουν δουλέψει τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν μερίδιο σ' αυτή την επιτυχία. Ένα αντίστοιχο μερίδιο έχω κι εγώ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags