Facebook Pixel «Πριν από ένα μήνα ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στον Αθηναίου»!
| 2014-03-28 20:10:00

«Πριν από ένα μήνα ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στον Αθηναίου»!

«Πριν από ένα μήνα ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στον Αθηναίου»!

Ο Γιάννης Αθηναίου ανήκει πλέον στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, ωστόσο ο πρόεδρος του Αρη, Λευτέρης Αρβανίτης αποκάλυψε πώς ο 26χρονος γκαρντ είχε δεχθεί πρόταση και από τον Παναθηναϊκό!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Αρης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4»:

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου: «Καταρχήν είναι πολύ καλός προπονητής. Όταν τον πήραμε με καθύβριζε όλο το σύστημα του ΑΡΗ και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι επιλογή ήταν σωστή. Συνεχίσαμε τη συνεργασία μας με πλάνο τριετίας. Το περσινό τελείωμα ήταν πολύ καλό. Έφτιαξε μία ομάδα με συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες και συνθήκες. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε εκείνη την εποχή.

Είχαμε και φέτος μια καλή πορεία με την πρόκρισή στον τελικό. Λίγο πριν τον ημιτελικό του ήρθε η πρόταση από την Τουρκία. Ο μοναδικός όρος που είχε βάλει ήταν αν υπάρξει πρόταση από ομάδα ευρωλίγκας εξωτερικού και ποσό πάνω από 200.000 ευρώ να αποχωρήσει. Αυτή η πρόταση ήρθε. Μου είπε πως είναι πολλά τα χρήματα και πως δεν θα τα ξανά βρω ποτέ στη ζωή μου. Δεν μπορώ να μείνω άλλο είπε.

Με το ζόρι δεν μπορείς να κρατήσεις κανέναν. Εδώ και χρόνια φεύγουν από τον ΑΡΗ οι περισσότεροι σαν προδότες και εξυβρίζονται. Θεωρήσαμε σωστό να αποχωρήσει και να κάνει ότι θέλει».

Για τον Γιάννη Αθηναίου: «Τέτοια λάσπη που δέχεται αυτή η διοίκηση είναι άνευ προηγουμένου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να συμβαίνει αυτό. Δεν υπήρχε κανένας όρος με το αν φύγει ο Αγγέλου θα μπορεί να αποχωρήσει και ο Αθηναίου. Αν υπήρχε τέτοιος όρος δεν θα έφευγε και ο αθλητής αμέσως; Πριν από ένα περίπου μήνα είχε πρόταση από Παναθηναϊκό, από τούρκικη και ιταλική ομάδα. Οι 30 μέρες έχουν να κάνουν με περίπου 45 ημερολογιακές. Ήταν πληρωμένος ο παίκτης, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Θεωρείται βλάκες τους ανθρώπους της Αρμάνι που έδωσαν λεφτά για να πάρουν τον αθλητή; Άρα δεν ήταν ελεύθερος.

Είναι καλός αθλητής, καλός χαρακτήρας, πρόσφερε στην ομάδα πάρα πολλά. Και γι” αυτόν μας κοροϊδεύανε όταν τον φέραμε και τώρα πήγε σε μια ομάδα Ευρωλίγκας. Με την αλλαγή προπονητή τον επηρέασαν αρνητικά κάποιοι, του χαλάσανε το μυαλό. Με τις προτάσεις που ερχόταν έλεγε συνέχεια να τις δούμε, θέλω να φύγω.

Ενώ απορρίψαμε όλες τις προτάσεις, εκείνη την εποχή θεώρησε ότι πρέπει να μείνει και να τελειώσει την χρονιά και θεώρησε ότι πρέπει να κάνει την δήλωση μέσω της ΚΑΕ. Μετά το ματς με τον Ηλυσιακό ήρθε μια πρόταση από την Αρμάνι η οποία είναι μια πλούσια ομάδα που πληρώνει καλά. Μας ζήτησε να φύγει.

Ο λόγος της αποχώρησής του έχει να κάνει με την δύσκολη οικονομική κατάσταση, με το ότι δεν παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα η ομάδα.

Ο ίδιος έχει υψηλούς στόχους, θέλει να βάζει ψηλά τον πήχη. Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ δεν είναι ο Αρης που ήταν παλιά. Όταν ένας αθλητής έχει υψηλούς στόχους που δεν συμβαδίζουν με την ομάδα τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Επί μήνες υπήρχε πρόβλημα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον πείσουμε να μείνει. Θεώρησε την τελευταία πρόταση ως μια μεγάλη ευκαιρία γι” αυτόν».

Για το πως θα αντικατασταθεί ο Αθηναίου τόνισε: «Χάσαμε τον καλύτερό μας γκαρντ. Θα κερδίσουμε την υπόλοιπη ομάδα. Λαρεντζάκης, Πουλιανίτης θα μπουν στο ροτέισον. Μποχωρίδης, Γκίκας, Μούρτος θα πάρουν περισσότερες αρμοδιότητες».

Για το πρόβλημα με την FIBA: «Είναι σύνθετο το θέμα της ΦΙΜΠΑ. Είχαμε συνολικά έξι απαγορεύσεις, όχι μία. Η μοναδική ομάδα που υπάρχει και παίζει με έξι απαγορεύσεις, που λειτουργεί και έχει αξιοπρέπεια είναι ο ΑΡΗΣ. Πνίγονται ομάδες με μία και δύο απαγορεύσεις. Κάναμε μια πορεία θετική. 14 μήνες δουλέψαμε το άρθρο 99. Είχαμε την υπόθεση Ματσόν που διακανονίστηκε απ” τον προηγούμενο πρόεδρο αλλά εμείς πληρώνουμε. Τελειώσαμε με Πάουνιτς, συμφωνήσαμε με τον Μπετς.

Απομένουν τρεις απαγορεύσεις. Ντάνστον, Μάιλς και Σκορδίλης. 115 χιλιάδες ευρώ είναι του Σκορδίλη, 100 χιλιάδες δολάρια του Μάιλς και 75 χιλιάδες δολάρια του Ντάνστον. Το σύνολο δηλαδή 250.000 ευρώ περίπου και άλλα τόσα ήταν οι άλλοι τρεις.

Για να τελείωνε το θέμα θα έπρεπε και για τους 6 να δίναμε μετρητά 200.000 ευρώ πακέτο. Δεν είχαμε αυτά τα χρήματα σε καμία περίπτωση. Πάση θυσία θα πρέπει να βρεθεί λύση για τη νέα χρονιά. Με τα χρήματα του Αθηναίου κλείνουμε το θέμα του Ντάνστον, και θα μας μένουν Μάιλς και Σκορδίλης».

Για τον Μίλαν Μίνιτς: «Μας κατηγορήσανε ότι δεν δουλεύει καλά με τους νέους. Αυτό είναι πέρα για πέρα μη αληθινό καθώς στην καριέρα του δουλεύει μόνο με τα νέα παιδιά. Να του καταλογίσουν κάτι άλλο θα μπορούσαν. Ο συγκεκριμένος μόνο αυτό έχει κάνει στη ζωή του. Έχει δουλέψει με νεαρούς σέρβους που έχουν κάνει τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ. Ασχολείται πάντα με τους νέους ανθρώπους. Είναι πολύ της λεπτομέρειας, στο γήπεδο δουλεύει πολύ και έχει καλή αντιμετώπιση με τους νεαρούς.

Για το περιστατικό με τον φίλαθλο μας έδωσε εξηγήσεις, δεν μιλάει καλά ελληνικά, νόμιζε ότι επιτέθηκαν στους παίκτες, το κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη απ” όλους. Σαφώς και είχε δίκιο ο φίλαθλος».

Για τον Νίκο Γκάλη: «Ο Νίκος ήταν 30 χρόνια μακριά από την ομάδα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και ήρθε πολύ κοντά. Είναι πάντα δίπλα μας σε ότι του ζητάμε. Αυτός είναι που θα αποφασίσει το πότε και το πώς θα το κάνει. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί για το… σπίτι του. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει τουρνουά προς τιμήν του και ελπίζουμε να καθιερωθεί. Κάθε χρόνο στο τουρνουά θα είναι ο Αρης και 3 ομάδες της Ευρωλίγκα για να τον τιμάμε».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ήρθε κοντά και ο Γιαννάκης. Βλέπει και αυτός πως στη ΚΑΕ υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν με ανιδιοτέλεια. Θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει, τεράστια προσωπικότητα, θα εξετάσει τα δικά του δεδομένα και τις προτάσεις που θα έχει. Και ο Αρης είναι μέσα στην σκέψη του σίγουρα»

Για όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου: «Η έδρα ορίστηκε πριν την πρόκρισή μας στον τελικό. Δεν πίστευε κανένας μας ότι θα έφτιαχνε τελικό η ΕΟΚ χωρίς φιλάθλους. Όταν ορίστηκε το Ηράκλειο εμείς ξέραμε ότι ο κόσμος θα ακολουθούσε στην Κρήτη. Μόνο ο Αρης έκανε θέμα για τα εισιτήρια . Θεσμικά στείλαμε έγγραφο. Ζητήσαμε 1500 εισιτήρια και ο παναθηναϊκός μόνο 200-300. Η ΕΟΚ ήταν αυτή που αποφάσισε και τον ορισμό της έδρας και τον αριθμό των εισιτηρίων. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Δεν ξέραμε και οι δύο ομάδες πως θα το χειριστούμε.

Για το πάρε την ομάδα και φύγε είναι πολύ απλό το να λες. Στην πράξη όμως θα σήμαινε υποβιβασμό στην Α2. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να λειτουργήσεις σαν πρόεδρος και όχι σαν οπαδός».

Για την αρμοδιότητά του ως Εκπρόσωπουτου ΑΣ στην ΚΑΕ Αρης και ως πρόεδρος: «Η αρμοδιότητά μου ως εκπροσώπου είναι να διαφυλάσσω τα συμφέροντα του ΑΣ Αρης όσον αφορά δηλαδή το 10% των μετοχών που έχουμε. Αυτό το έκανα από την πρώτη στιγμή. Τα πρώτα χρόνια σπανίως με καλούσαν στα συμβούλια. Μόνος μου πήγαιναν. Αργότερα δεν με φωνάζανε και καθόλου. Τα μέλη του συμβουλίου του ΑΣ γνώριζαν στο περίπου τι γινόταν στην ΚΑΕ Αρης.

Απαγορευόταν να δίνονται στοιχεία. Ήταν όλοι ενημερωμένοι πάντως. Ως εκπρόσωπος του ΑΣ θεωρώ έκαναν το καλύτερο δυνατόν. Πλέον βάζω την υπογραφή μου σε 5.5 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Έβαλα το κεφάλι μου μπροστά. Νομίζω ότι πρόσφερα πολλά και ως εκπρόσωπος του ΑΣ. Έφαγα και 3-4 πεσίματα εκείνη την εποχή. Το φύγε από τον Αρη το έχω ακούσει πολλές φορές».

Για το επικοινωνιακό κομμάτι της ΚΑΕ και το να θα πρέπει να στελεχωθεί αυτή από παραπάνω άτομα: «υπάρχει τεράστιο επικοινωνιακό έλλειμμα αλλά θα λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να διευρυνθεί το διοικητικό συμβούλιο κα με άλλα άτομα. Στο υπάρχον συμβούλιο όλοι είναι τίμιοι άνθρωποι, καθαροί και με διάθεση για προσφορά. Θα πρέπει από πενταμελές να γίνει τουλάχιστον επταμελές ή ακόμη και εννεαμελές. Με το βάρος του Αρη και είκοσι άτομα λίγοι θα ήμασταν. Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα. Θα το δούμε».

Για τη συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς: «Καταρχήν η ΚΑΕ Αρης δεν εξήγγειλε τίποτα εδώ και μήνες. Προχθές υπογράψαμε. Περιμένουμε να βάλουν και αυτοί τις υπογραφές ώστε να ανακοινώσουμε την συμφωνία που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο εταιρείες. Και για την ΚΑΕ Αρης και για την τράπεζα Πειραιώς. Σπουδαία συμφωνία. Μόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΚΑΕ Αρης θα έχουν τέτοιες κάρτες».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι όσοι δουλεύουν θα κάνουν και λάθη. Αυτή τη στιγμή στην ΚΑΕ υπάρχει ανιδιοτέλεια και τιμιότητα. Τρώμε λάσπη και ψέματα καθημερινά. Τον παρακαλώ να είναι πιο κοντά στην ομάδα. Αύριο έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με Ελευσίνα και θέλουμε να κερδίσουμε ώστε να κυνηγήσουμε τον στόχο που βάλαμε από την αρχή και είναι η έκτη θέση. Το βασικότερο είναι να έρθει πιο κοντά στα νεαρά παιδιά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags