Facebook Pixel Τρινκιέρι: «Έχω συμβόλαιο με την Ελλάδα»!
| 2014-03-29 18:05:00

Τρινκιέρι: «Έχω συμβόλαιο με την Ελλάδα»!

Τρινκιέρι: «Έχω συμβόλαιο με την Ελλάδα»!

Μπορεί ο Αντρέα Τρινκιέρι να μην υπολογίζεται πλέον για τον πάγκο της Εθνικής και ήδη η Ομοσπονδία να αναζητά τον διάδοχό του, ωστόσο ο ίδιος σε συνέντευξη του ξεκαθάρισε πως ακόμα έχει συμβόλαιο!

Μιλώντας στη σερβική εφημερίδα «Zurnal» με αφορμή τους προημιτελικούς αγώνες του Eurocup ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Ούνιξ Καζάν, στην οποία είναι προπονητής, όταν ρωτήθηκε για την Εθνική Ελλάδας τόνισε: «Έχω συμβόλαιο»!

Αναλυτικά:

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε στη σερβική Zurnal και αρχικά αναφέρθηκε στη... σειρά με τον Ερυθρό Αστέρα, τονίζοντας πως έχει σχεδόν όλα τα ματς της αντιπάλου της Ούνικς Καζάν. «Έχω δει σχεδόν τα πάντα. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία είναι -35, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Δεν μπορείς να πας στο ποτάμι και να πιεις κάτι ή να κάνεις μπάρμπεκιου, όπως συνηθίζετε στο Βελιγράδι», δήλωσε.

«Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολύ καλή ομάδα. Ξεκίνησε τη σεζόν στη Ευρωλίγκα, ενώ διαθέτει ένα καλό μείγμα Σέρβων και Αμερικανών παικτών. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μου άρεσε από τότε που τα πήγαινε έτσι κι έτσι στην Ιταλία. Είναι ταλαντούχα ομάδα, έχει θέληση, τα έχει όλα. Θα είναι πολύ δύσκολα ματς», συμπλήρωσε ο πρώην τεχνικός της Καντού.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της Ούνικς, απάντησε: «Δεν ήμουν ποτέ καλός για να κρίνω την ομάδα μου. Οι κόουτς είμαστε πάντα σαν θηρία. Θέλουμε η ομάδα μας να έχει μια απάντηση για όλα και αυτό είναι αδύνατο. Το μόνο που ξέρω είναι πως έχω ομάδα που θέλει να γίνεται καλύτερη, παίκτες που θέλουν να ξεπερνούν τα όρια τους κάθε μέρα. Ξεκινήσαμε με μια ιδέα, στην πορεία είδαμε πως έπρεπε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, αλλά πάντα με τους ίδιους παίκτες. Αυτή η απόφαση αποδείχθηκε σωστή. Μας έδωσε πνευματική δύναμη. Παίζουμε ως ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά μου είναι να παίρνω το καλύτερο από το σύνολο, θα δημιουργώ πράγματα, ώστε οι παίκτες μου να μπορούν να παίζουν καλό μπάσκετ».

Όταν ρωτήθηκε για την Εθνικής Ελλάδας η απάντηση του ήταν... «Έχω συμβόλαιο».
 

Στη συνέχεια ο Αντρέα Τρινκιέρι αναφέρθηκε και στους Έλληνες που υπάρχουν στο ρόστερ της Ούνικς Καζάν. «Με βοήθησαν πάρα πολύ στην Ούνικς, γιατί με ήξεραν από την Εθνική. Γνώριζαν τι ήθελα και πώς πρέπει να γίνουν σωστά τα πράγματα. Όχι μόνο ο Ζήσης και ο Καϊμακόγλου, αλλά και ο Βουγιούκας, ο οποίος δεν μπήκε στην 12άδα της Σλοβενίας. Αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να "κόβεται". Βρήκαμε όμως, καλή χημεία. Του εξήγησα ότι το πρόβλημα που υπήρχε το καλοκαίρι, θα μπορούσε να συνεχιστεί και στο Καζάν. Μιλήσαμε ειλικρινά. Πρέπει να λες την αλήθεια στους παίκτες. Όταν λες ψέματα, σε "πιάνουν" σε τρία δευτερόλεπτα και μετά έχεις πρόβλημα. Ο Βουγιούκας έκανε τεράστια προσπάθεια να διορθώσει τα λάθη του και τώρα έχουν εξαιρετική σεζόν». τόνισε.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags