Facebook Pixel Άξιος και καλύτερος
| 2011-04-17 17:22:00

Άξιος και καλύτερος

Άξιος και καλύτερος

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Πανάξια ο Ολυμπιακός κατάκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Ήταν η καλύτερη ομάδα, βάσει αποτελεσμάτων. Και τους ευχαριστώ, που με δικαίωσαν για όλα όσα γράφω από τον Οκτώβρη και φυσικά για τον τίτλο στο προηγούμενο πόστ, ότι μια χαρά είναι η ομάδα, για τον εντεύθεν των συνόρων χώρο.

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν κάτι παραδέχθηκα, ήταν η στάση των παικτών. Αρνήθηκαν να δώσουν βολές, γύρισαν την πλάτη σε μια…συμφέρουσα ήττα, γιατί πολύ απλά, ήξεραν ότι έπρεπε να κερδίσουν. Ολυμπιακός είσαι! Δε γίνεται να χάνεις και να προσπαθείς μετά επικοινωνιακά να κάνεις τον άλλο να χαμογελάσει. Ειδικά, όταν έχεις αποτύχει στην Ευρωλίγκα.

Το ντέρμπι του ΣΕΦ ήταν ενδιαφέρον. Άκουσα στο τέλος προσεκτικά έναν καλό μου φίλο να μου λέει: «Στα πλέι- οφ πως θα κερδίσει χωρίς τον Νεστέροβιτς; Αν ο Σλοβένος δεν παίζει, πως θα κάνει τρεις νίκες ο Ολυμπιακός; Θα παίζουν συνέχεια καλά ο Χαλπερίν κι ο Γκόρντον, ακόμη και ο Κέσελι;»

Μετά πετάχτηκε άλλος και απάντησε: «Γιατί; Θα είναι σε κακή βραδιά πάντα ο Σπανούλης;» Εγώ αυτό που ξέρω, είναι, ότι η συγκεκριμένη λογική δεν υπάρχει. Κάθε ματς είναι και μια ιστορία.

Στα δυο 40λεπτα που έδωσαν ως τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι των «αιωνίων» αντιπάλων τους, αλλά κανένας τίτλος δεν έχει κριθεί. Όμως και ψυχολογική τόνωση δόθηκε με αυτό το 2/2 μέχρι τώρα, και συνεχίζει ο Ίβκοβιτς τουλάχιστον για την Α1, να παίρνει πράγματα από τους μπασκετμπολίστες του. Κακά τα ψέματα, η συγκεκριμένη επτάδα ξένων δεν έχει δώσει όσα περίμεναν στο λιμάνι. Όταν φτάνεις στο σημείο να πετάς μια και καλή έξω, παίκτη που αγόρασες και έλεγες «αυτός ξέρει καντάρια μπάσκετ και θα βοηθήσει» έχεις ήδη πέσει έξω…

Ωστόσο, κανείς δεν έχει δικαίωμα να ξεγράψει, να «θάψει» και να «τελειώσει» μια ομάδα που αν μη τι άλλο, έχει ρυθμό και ενθουσιασμό στο πρωτάθλημα. Όσο κι αν οι ταχύτητες είναι διαφορετικές, το απόλυτο 26/26 επαναλαμβάνεται(λέτε να στραβώσει στο Ιβανόφειο;) ,μετά από 25 χρόνια. Και είναι επιτυχία του Ολυμπιακού, που πρέπει να την αναγνωρίσουμε.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο, συνεχίζω να πιστεύω αυτά που έχω επισημάνει, μετά την ήττα στην Μπάμπεργκ. Για την ώρα, «πέφτω μέσα»…

Πηγή: superbasket.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags