Facebook Pixel Κολοσσός είναι και… καθάρισε!
| 2014-04-05 18:07:00

Κολοσσός είναι και… καθάρισε!

Κολοσσός είναι και… καθάρισε!

Την παραμονή του στα σαλόνια της Α1 μπάσκετ εξασφάλισε και μαθηματικά ο Κολοσσός Ρόδου, που νίκησε με 72-60 τον Ηλυσιακό στο «Βενετόκλειο». Κορυφαίος ο Σμιθ με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Πριν το παιχνίδι στο «Βενετόκλειο», ο Κολοσσός ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή στα σαλόνια της Α1 μπάσκετ και υπό προϋποθέσεις να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες του για είσοδο στα play-offs. Το ροζ φύλλο ήρθε (72-60 τον Ηλυσιακό), αλλά επιτεύχθηκε μόνο ο πρώτος στόχος, αφού μετά τις νίκες των Άρη και Απόλλωνα Πατρών, η ομάδα της Ρόδου δεν προλαβαίνει το… τρένο για την οχτάδα. Από την άλλη, η ομάδα των Ιλισίων παρέμεινε στις δύο τελευταίες θέσεις και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, αφού απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σμιθ με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Κακαρούδη με 13 και Πάντιτς με 10 πόντους. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισαν ο Πίνγκραμ με 17 και ο Μποντζ με 12 πόντους.

Το ματς:

Ο Ηλυσιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με μπροστάρηδες τους Δορκοφίκη και Μποντζ διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι το 6ο λεπτό, φτάνοντας τη διαφορά στους έξι πόντους (5-11). Στη συνέχεια, ο Κολοσσός πίεσε περισσότερο στην άμυνα, είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και όχι μόνο κάλυψε το χάντικαπ, αλλά πέρασε και μπροστά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 20-16.

Με όπλο την πολύ καλή άμυνα, σε συνδυασμό με κάποια αβίαστα λάθη των φιλοξενούμενων, οι Ροδίτες «πάτησαν γκάζι» και ξέφυγαν μέχρι 12 πόντους (30-18) στο 14’. Σμιθ, Κακαρούδης και Πάντιτς έκαναν καλή δουλειά στην επίθεση, δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση της ομάδας τους. Αυτή των Ιλισίων «συνδέθηκε» με το καλάθι στα επόμενα λεπτά και το ημίχρονο «έκλεισε» με τον Κολοσσό να έχει μια ικανοποιητική διαφορά 8 πόντων (39-31).

Παράσταση για έναν ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, αφού ο Κολοσσός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Με επιμέρους σκορ 10-0 στα πρώτα πέντε λεπτά, η ομάδα της Ρόδου εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (47-31) και έδειχνε ότι τα υπόλοιπα λεπτά θα είναι μια τυπική διαδικασία. Μετά από αυτό το ξέσπασμα, ήρθε μια μικρή χαλάρωση, την οποία εκμεταλλεύτηκε εν μέρει ο Ηλυσιακός, αλλά και πάλι στο τέλος του 30άλεπτου, το σκορ ήταν 55-43.

Ο Ηλυσιακός προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, κάνοντας ένα μικρό σερί 6-2 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Κολοσσός αντιμετώπισε με ψυχραιμία την πίεση, πέτυχε τα καλάθια που χρειαζόταν και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη, με τελικό σκορ 72-60.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-31, 55-43, 72-60

Κολοσσός Ρόδου (Μ. Κουταλιανός): Παπαντωνίου 7, Τσαρ, Ματσαμάς, Γεωργαλής 4, Χόπκινς 9, Σμιθ 17 (14ρ.), Στεφανίδης 5, Σίμπσον, Τσάμης 2, Κακαρούδης 13, Πάντιτς 10, Νάτζφεϊ 5.

Ηλυσιακός (Δ. Κουστένης): Καυκής 5, Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 2, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης 9, Νικόπουλος, Ιωάννου 6, Τζουγκαράκης 7, Μποντζ 12, Πίγκραμ 17.

Πηγή: spor-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags