Facebook Pixel «Ψυχολογική τόνωση η νίκη επί του ΠΑΟ»
| 2011-04-18 16:43:00

«Ψυχολογική τόνωση η νίκη επί του ΠΑΟ»

«Ψυχολογική τόνωση η νίκη επί του ΠΑΟ»

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έγραψε στο blog που διατηρεί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ τονίζοντας πως «όλα τα υπόλοιπα ματς με τον Παναθηναϊκό να διεξαχθούν χωρίς ακρότητες».

Παράλληλα, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» επεσήμανε πως η νίκη επί του Παναθηναϊκού, με την οποία εξασφάλισαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αναπτέρωσε την ψυχολογία τους, μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε ο Παπαλουκάς:

«Η νίκη επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο και η εξασφάλιση τόσο του πλεονεκτήματος έδρας στους τελικούς της Α1 αλλά και του αήτητου στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αποτελούν ψυχολογική τόνωση για την ομάδα. Την είχαμε ανάγκη, ειδικά μετά τον αποκλεισμό μας από τη Σιένα στην Ευρωλίγκα. Επιπλέον ήταν απαραίτητη επειδή πριν το μεγάλο αυτό ματς είδαμε να τραυματίζεται σοβαρά ένας συμπαίκτης μας, ο Ράσο (σ.σ. Νεστέροβιτς), ο οποίος φέτος είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών στην ομάδα.

Με όλες αυτές τις καταστάσεις, μαζευτήκαμε και συσπειρωθήκαμε ως ομάδα και όποιος πάτησε παρκέ το Σάββατο προσπάθησε για το καλύτερο και βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα.

Πάντα πίστευα ότι οι μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός, διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Κόντρα στον Παναθηναϊκό είδαμε ποιοί συμπαίκτες μας είναι σε καλύτερη μέρα, όπως ο Χαλπερίν και ο Γκόρντον και φροντίσαμε να τους τροφοδοτήσουμε. Αυτό γενικώς είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε και στη συνέχεια, να βρίσκουμε δηλαδή αυτόν που είναι σε καλή μέρα και να το εκμεταλλευόμαστε προς όφελος της ομάδας.

Αυτό που μάθαμε το βράδυ του Σαββάτου στο ΣΕΦ, είναι ότι στο μπάσκετ όλα τα ματς κερδίζονται και χάνονται στο γήπεδο. Εχουμε μπροστά μας άλλα 4 έως 6 παιχνίδια ακόμα με τον Παναθηναϊκό για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και τους τελικούς της Α1. Και σε αυτά θα κριθούν οι εναπομείναντες στόχοι μας.

Το 26-0 στην Α1 θα σημαίνει για μένα κάτι, μόνο αν συνοδευτεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλωστε το ρεκόρ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Από τώρα και μέχρι την επόμενη ανάμετρησή μας με τον Παναθηναϊκό, στον τελικό του κυπέλλου, απομένει κάτι λιγότερο από μήνας. Θα μεσολαβήσουν κάποια άλλα ματς, που δεν θα έχουν το βαθμό δυσκολίας ενός ντέρμπι. Ωστόσο δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε, γιατί έχουμε μάθει πολύ καλά ότι οι ομάδες που δεν έχουν άγχος είναι ικανές να κάνουν την ζημιά. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίζουμε μυαλωμένα, όσο χρειάζεται για να κερδίζουμε, μέχρι να έρθει η στιγμή των μεγάλων αναμετρήσεων.

Πριν κλείσω, θέλω να σταθώ στην ατμόσφαιρα του Σαββατιάτικου ντέρμπι. Ήταν πραγματικά τρομερή και αποδείχθηκε ότι στην Ελλάδα όλα μπορούν να γίνουν. Η εξέδρα είχε παλμό, δυναμισμό κι ενθουσιασμό, χωρίς όμως να υπάρχουν ακρότητες, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές οι συνθήκες για ένα μεγάλο παιχνίδι. Ελπίζω όλα τα υπόλοιπα ματς με τον Παναθηναϊκό, να διεξαχθούν υπό τέτοιες συνθήκες. Θα κάνει καλό στο μπάσκετ και στον αθλητισμό γενικότερα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags