Facebook Pixel Πρόκριση με... φωνές και τώρα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!
| 2014-05-08 22:13:00

Πρόκριση με... φωνές και τώρα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!

Πρόκριση με... φωνές και τώρα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ!

Στο 600ο παιχνίδι του Σούλη Μαρκόπουλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός και πήρε μία επεισοδιακή νίκη με 79-75 επί της Νέας Κηφισιάς στο Ζηρίνειο και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ένα πολύ καλό δώρο για την 600η παρουσία του στον πάγκο ομάδας του πρωταθλήματος έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αν κι έπαιξε με τη φωτιά καθώς προηγήθηκε μέχρι και με +17, επικράτησε 79-75 της Νέας Κηφισιάς στο Ζηρίνειο και με 2-0 πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε μια σειρά που αρχίζει την Τρίτη και θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Επεισοδιακό το φινάλε, με αποβολές του προπονητή των γηπεδούχων, Ηλία Παπαθεοδώρου, και του Σάσα Βασίλιεβιτς, για διαμαρτυρία. Κορυφαίος των νικητών ο Κώστας Χαραλαμπίδης με 23 πόντους.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος για το 2-0. Με ενορχηστρωτή τον Κούπερ, που μοίρασε γρήγορα τέσσερις ασίστ, και εκτελεστές τους Χαραλαμπίδη, Τσαϊρέλη και Κασελάκη είχε από την αρχή την πρωτοπορία στο σκορ φτάνοντας στο +8 (11-19). Το τάιμ άουτ του Παπαθεοδώρου και η απόσυρση του αρνητικού Ρις (0/5 σουτ) είχε αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους που έδειξαν σημάδια ανάκαμψης (15-19) χάρη κυρίως στις προσπάθειες του Τσαλδάρη. Προσωρινά, όμως, αφού οι παίκτες του Μαρκόπουλου κυριαρχούσαν στο παρκέ χάρη στην καλή τους άμυνα και τη μυαλωμένη τους επίθεση. Δέδας και Πέιν πρόσφεραν πολύτιμους πόντους από τον πάγκο, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 17 (24-41). Όμως το τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου ανήκε στη Νέα Κηφισιά, που με πέντε πόντους του Βασίλιεβιτς πλησίασε στο -11 (31-42) και πήρε θάρρος για τη συνέχεια.

Η επιλογή του Παπαθεοδώρου να πάει σε σχήμα με τρεις γκαρντ και μοναδικό ξένο τον Βασίλιεβιτς δικαιώθηκε απόλυτα. Με σαφώς πιο σκληρή άμυνα και απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Κομποδιέτα στην επίθεση η Νέα Κηφισιά άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά παρά τις προσπάθειες των Χαραλαμπίδη και Τσαϊρέλη. Με τρίποντο του Βασίλιεβιτς η διαφορά έπεσε και στο τρίποντο (54-57) και τριάμισι λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισε σε 65-65. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με προσωπικά καλάθια από Κούπερ και Χαραλαμπίδη, ο Ψαθάς μείωσε στον πόντο με τρίποντο και εκεί ήρθε η φάση που αναστάτωσε τον αγώνα. Ο Βασίλιεβιτς χρεώθηκε (ορθώς) επιθετικό φάουλ και άρχισαν μαζικές διαμαρτυρίες από τον πάγκο και τον «δράστη». Ο κόουτς Παπαθεοδώρου και ο Βασίλιεβιτς αποβλήθηκαν και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν 79’’ πριν το τέλος με δικαίωμα πέντε βολών από τις απανωτές τεχνικές ποινές. Ο Χαραλαμπίδης με 5/7 από τη γραμμή (μαζί με ένα φάουλ που κέρδισε) έφερε την ομάδα του στο +7 68-75. Τσαλδάρης και Κακιούζης με προσωπικά καλάθια μείωσαν στους τρεις (72-75), αλλά ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το παιχνίδι από τη γραμμή των βολών παρότι οι γηπεδούχοι το πάλεψαν μέχρι εσχάτων.
 

HMITEΛΙΚΑ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 13/5 (ΝΕΡΙΤ)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 15/5 (ΝΕΡΙΤ)
ΠΑΟΚ -Παναθηναϊκός 19/5 (novasports)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός* 21/5 (novasports)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ* 23/5 (ΝΕΡΙΤ)
* Αν χρειαστεί
** Οι ώρες θα ανακοινωθούν προσεχώς



Δεκάλεπτα: 17-23, 31-42, 56-60, 75-79.

Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 8, Λιακόπουλος 13 (5 ασίστ), Ρις 2, Κομποδιέτας 9, Ψαθάς 5, Πίτερσον 4, Γουντς 3, Τσαλδάρης 14, Αντεγκμπόγε 2, Κακιούζης 8 (14 ριμπ.), Μπάρλος 7.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 4 (7 ασίστ, 6 ριμπ.), Χαραλαμπίδης 23, Τσόχλας 5, Τσαϊρέλης 17 (9 ριμπ.), Δέδας 8, Μαργαρίτης 2, Μπόγρης 4 (8 ριμπ.), Κασελάκης 8, Λιάπης.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Φούφης, Μπήτης.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags