Facebook Pixel Η Γη της Επαγγελίας!
Μπάσκετ
| 2011-04-20 21:02:00

Η Γη της Επαγγελίας!

Η Γη της Επαγγελίας!

Ο Βασίλης Σκουντής γράφει για την πρώτη αναρρίχηση του Παναθηναϊκού στον θρόνο, το...  σκούξιμο της Μπαρτσελόνα, μια συγγνώμη από τη FIBA και την ανείπωτη συγκίνηση του Γιαννάκη.

9ο ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
 
ΠΟΤΕ: Τρίτη 9 και Πέμπτη 11 Απριλίου 1996. ΠΟΥ: Palais de Bercy, Παρίσι. ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ: Παναθηναϊκός...ΚΙ ΕΜΕΙΣ: Ταυτοπροσωπία,  πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ! ΜVP: Ντομινίκ Γουίλκινς

Πέντε χρόνια μετά το three-peat της (αποψιλωμένης) Γιουγκοπλάστικα και τη μεγάλη απογοήτευση του Μάλκοβιτς το Φάιναλ Φορ ξαναγύρισε στην πόλη του φωτός για να επιβεβαιωθεί κιόλας (για εμάς τους Ελληνες) πόσο δίκιο είχε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, όταν στην κλασικότερη σκηνή της “Καζαμπλάνκα” κοιτάζει την Ινγκριντ Μπέργκμαν, θυμάται πού έζησαν τον έρωτα τους και  δεσμεύεται ότι “We'll always have Paris”.


Ο Παναθηναϊκός (που αυτή τη φορά πήγε μόνος του στο Φάιναλ Φορ, όπως συνέβη και με τον Ολυμπιακό την επόμενη χρονιά) και το ελληνικό μπάσκετ θα έχουν πάντα το Παρίσι: τηρουμένων των μπασκετικών αναλογιών και μετά από τις οκτώ αποτυχημένες απόπειρες σε έξι Φάιναλ Φορ, το Παρίσι έγινε η... Χαναάν μας. Εκεί στήθηκε το πρώτο ελληνικό μνημείο στα χρονικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και επειδή η συνέχεια υπήρξε λαμπρή, ασφαλώς εδώ ταιριάζει και άλλη μια ατάκα από την “Καζαμμπλάνκα”: πράγματι, “ this is the beginning of a beautiful friendship”!
Η αρχή μιας όμορφης φιλίας ανάμεσα στο ελληνικό μπάσκετ και στις κούπες!

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags