Facebook Pixel Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!
| 2011-04-21 13:35:00

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Ακούγεται παντού ότι ο υποβιβασμός είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ότι θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, ότι θα επιστρέψει από τη Α2 πιο δυνατή. Μήπως τα απλοποιούμε όμως;

Ασφαλώς και η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος και η θέση της δεν είναι στην Α2, ωστόσο, πριν οι Ενωσίτες αρχίσουν να κάνουν τα όνειρά τους για την .Α1 της μεθεπόμενης χρονιάς, καλό θα ήταν να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Κι όχι γιατί θέλουμε να υποτιμήσουμε την ΑΕΚ, αλλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.

Να αναλύσουμε λοιπόν, ότι:

1) Η Α2 είναι μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία και τα ονόματα των ομάδων, ελάχιστη σημασία έχουν.

2) Στην Α2 το μόνο που δεν μετράει είναι τα χρήματα. Μπορεί μία ομάδα να ρίχνει αμέτρητες χιλιάδες ευρώ, αλλά στο τέλος να βγαίνει πάντα 3η και να αναρωτιέται κάθε χρόνο. «Τόσα λεφτά βάλαμε, τι δεν πήγε καλά;»

3) Στην Α2 τα ονόματα των παικτών δεν έχουν επίσης καμία σημασία. Είναι ένα εντελώς διαφορετική κατηγορία, ένα εντελώς διαφορετικό μπάσκετ που απαιτεί εμπειρία και γνώση της κατηγορίας.

4) Αρα, σε συνέχεια από το προηγούμενο, η ΑΕΚ για να επιστρέψει δε χρειάζεται μόνο χρήματα, ή διοίκηση. Χρειάζεται σωστές επιλογές σε παίκτες και προπονητές. Ανθρώπους που ξέρουν να παίζουν το μπάσκετ της Α2, μπορούν να αντέξουν στην πίεση, τις παράξενες έδρες, τα παράξενα ταξίδια.

5) Οι παίκτες που μάχονται επί πολλά χρόνια στην Α1, διεκδικώντας την είσοδο στα πλέι οφ, ή την παραμονή, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό της Α2. Είναι διαφορετικό να επιδιώκεις κάθε χρόνο 10-12 νίκες και διαφορετικό 20-22 για να ανέβεις, έστω και σε πιο χαμηλό επίπεδο.

6) Μην υποτιμούμε τους παίκτες και τα παιδιά που εδώ και χρόνια αγωνίζονται στην Α2 και πηγαινοέρχονται στην Α1. Αυτοί ξέρουν πολλοί καλύτερα από τα παιδιά που έχουν παίξει μία ζωή στην μεγάλη κατηγορία, τι χρειάζεται για να ανέβεις από την Α2 στην Α1.

7) Τη νέα χρονιά η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από σταρ. Εχει ανάγκη από παίκτες που θα διδάξουν τη διοίκηση και δε θα διδαχθούν από αυτή, διότι πολύ απλά η διοίκηση της ΑΕΚ, όποια κι αν είναι αυτή, δε θα ξέρε! Είναι παράλογο να ισχυριστείς ότι ξέρεις, όταν δεν έχει ζήσει ποτέ σε ένα περιβάλλον άγνωστο. Χρειάζεται παλικάρια που να έχουν φάει με το κουτάλι την κατηγορία και σε συνδυασμό με 2-3 ποιοτικούς παίκτες να επιδιώξει την επιστροφή στην Α1.

8) Ασφαλώς και δεν είναι τα ίδια μεγέθη, αλλά θυμηθείτε πόσα χρόνια έκανε ο Ηρακλής ή ο Απόλλων Πάτρας για να επιστρέψουν στην Α1. Και μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτές οι ομάδες, δεν είναι ΑΕΚ. Θα είναι μία εντελώς ανεύθυνη προσέγγιση.

9) Στη χαμηλότερη κατηγορία υπάρχει ένα διαφορετικός κώδικας επικοινωνίας, διαβίωσης και ύπαρξης. Ουδείς θα πρέπει αν υποτιμά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια πολλοί παράγοντες, όχι υψηλού, αλλά ουδόλως χαμηλού οικονομικού βεληνεκούς, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε ομάδες της Α2. Αρα, κινήσεις αφ'υψηλού και τουπέ επειδή η ΑΕΚ είναι ...ΑΕΚ, δε χωρούν.

Όλα αυτά τα λέμε όχι για να στεναχωρήσουμε, ούτε να υποτιμήσουμε κανένα. Σε κανέναν αρέσει να βλέπει μία τόσο μεγάλη ομάδα να βολοδέρνει στην Α2, αλλά από τη στιγμή που αυτή η κατηγορία έχει το δικό της, πολύ ξεχωριστό κόσμο, οφείλουν όλη να τη σεβαστούν και να μην πιστέψουν ότι την έχουν στο χέρι, διότι θα φάνε τα μούτρα τους.

Τα αναφέρουμε μόνο και μόνο για να δώσουμε ένα στίγμα της δυσκολίας που αρχίζει από τώρα με την ελπίδα ότι θα ξαναδούμε την ΑΕΚ δυνατή στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags