Facebook Pixel "Ας απολογηθούν αυτοί που έδιωξαν τον Φιλίππου"
| 2011-04-21 14:06:00

"Ας απολογηθούν αυτοί που έδιωξαν τον Φιλίππου"

"Ας απολογηθούν αυτοί που έδιωξαν τον Φιλίππου"

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει για τον επίλογο του χρονικού ενός προαναγγελθέντος θανάτου που γράφτηκε χθες στη Pόδο με τον υποβιβασμό της μπασκετικής ΑΕΚ. 

Αναλυτικά το άρθρο του:

O επίλογος του χρονικού ενός προαναγγελθέντος θανάτου γράφτηκε χθες στη Pόδο. H οµάδα µπάσκετ της AEK πρόσθεσε µία ακόµη θλιβερή πρωτιά στην ιστορία της. Tο 1968 έγινε η πρώτη ελληνική οµάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, σε οποιοδήποτε άθληµα. Xθες για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε µπροστά στην ταπείνωση του υποβιβασµού στην A2 κατηγορία.

Hταν η φυσιολογική εξέλιξη µιας φθίνουσας πορείας που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο Γιάννης Φιλίππου απηυδισµένος από τις συνθήκες ζούγκλας που δηµιουργούσαν στα παιχνίδια της οµάδας οι υποτιθέµενοι οπαδοί της, αλλά και από τις βρισιές που άκουγε αυτός και η οικογένειά του επειδή ήθελε να παίζει η οµάδα στο OAKA και όχι στο «Γ. Mόσχος» στη N. Φιλαδέλφεια, έριξε πίσω του µαύρη πέτρα και δεν θέλησε ούτε να ξανακούσει τη λέξη AEK.

Eίµαι από τους λίγους ίσως που παρακολουθούν την Eνωση από τότε που ιδρύθηκε, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, µε την πεντάδα της να αποτελείται από τους Kαραµανλή, Tζέκο, Eυαγγελάτο, Σεβδίνογλου και Πανούτσο. Tην είδα να παίζει στα, ανοιχτά βέβαια τότε, γήπεδα του Πανελλήνιου, του Tυφώνα στην Kυψέλη, του Tρίτωνα, αλλά και στο δικό της, στη N. Φιλαδέλφεια, πίσω από το πέταλο που βρισκόταν στην πλευρά του άλσους, εκεί που αργότερα έγινε το «Γ. Mόσχος».

Στα εξήντα και πλέον αυτά χρόνια είχε τα πάνω και τα κάτω της, όπως όλες οι οµάδες. Πάντοτε, όµως, επιβίωνε και έβρισκε τρόπους να στέκεται, εύκολα ή δύσκολα, στο ύψος της ιστορίας της. Hταν φανερό όµως ότι ο δρόµος στον όποιο µπήκε πριν από µερικά χρόνια είχε προδιαγεγραµµένη κατάληξη.

Mια οµάδα χωρίς χρήµατα, χωρίς παίκτες αντάξιους του ονόµατός της, χωρίς διοίκηση, εγκαταλειµµένη από τον κύριο όγκο των οπαδών της και παρατηµένη στο έλεος των άµυαλων νεαρών, που της προκάλεσαν µεγάλες ζηµιές, ήταν φυσικό κάποια στιγµή να φτάσει εκεί που έφτασε.

Eίναι πολλοί που πιστεύουν ότι ο υποβιβασµός της ίσως αποτελέσει ένα σοκ και γίνει αφετηρία ανασυγκρότησής της. Δυστυχώς οι αντικειµενικές συνθήκες που επικρατούν και σ' αυτό το άθληµα δεν συνηγορούν για κάτι τέτοιο. Aπό σήµερα αρχίζει για την AEK η αναζήτηση ενός θαύµατος, που θα είναι η εµφάνιση ενός σωτήρα. Mένει να δούµε αν γίνονται τέτοια θαύµατα στην εποχή µας.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags