Facebook Pixel «Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που συνέβη στην ΑΕΚ»
| 2011-04-22 11:22:00

«Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που συνέβη στην ΑΕΚ»

«Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που συνέβη στην ΑΕΚ»

Ο Κώστας Φλεβαράκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στην Α2, ενώ τόνισε πως είναι ικανοποιημένος για την παραμονή του Ηλυσιακού, καθώς πέρασε δύσκολη χρονιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Sportday»:

Για την παραμονή του Ηλυσιακού:

«Εγώ και οι συνεργάτες μου από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κοιτάξαμε να βελτιώσουμε τη χημεία, να τονώσουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των νέων παιδιών και με σκληρή δουλειά καταφέραμε μέρα με την ημέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Όποιος κοιτάξει την πορεία της ομάδας στον δεύτερο γύρο θα καταλάβει. Ήμασταν τέταρτοι σε νίκες μαζί με τον Άρη. Αυτό μιλάει από μόνο του για την προσπάθεια που έγινε. Εκτός από τις νίκες, η εικόνα της ομάδας φάνηκε και στις ήττες που έρχονταν στο καλάθι. Δείξαμε αξιοθαύμαστη εικόνα και πνεύμα νικητή κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτές οι ήττες από τη μία απογοήτευαν τους παίκτες που έβλεπαν ότι μπορούσαν να πάρουν κάποια αποτελέσματα εκτός προγράμματος. Από την άλλη πλευρά, όμως, βοήθαγε στην ψυχολογία γιατί έβλεπαν ότι μπορούσαν κι ότι αν συνέχιζαν, στο τέλος θα δικαιώνονταν. Έτσι κι έγινε».

Για τη νίκη στη Ρόδο, επί του Κολοσσού:

«Ίσως μας βοήθησε ότι όλη τη σεζόν είχαμε μόνο τελικούς, οπότε για εμάς ήταν ακόμα ένας. Αρκετοί νέοι παίκτες πήραν φέτος εμπειρίες κι έτσι όπως ήταν η χρονιά μάλλον μάζεψαν για... δύο. Πήραν πολλές παραστάσεις και σκληραγωγήθηκαν μέσα σε δύσκολες καταστάσεις. Ακόμα και για τους πιο έμπειρους δεν ήταν καθόλου εύκολο. Κατά ένα περίεργο τρόπο η πίεση που είχαμε από την αρχή μάς βοήθησε και προσαρμοστήκαμε, γιατί την κάναμε τρόπο ζωής».

Για τις δυσκολίες της εφετινής σεζόν:

«Αν και έχω μάθει στα δύσκολα, ήταν μία περίοδος πρωτόγνωρη. Είδαμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί, εντός εισαγωγικών. Μαζευτήκαμε, μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το "3 στα 3". Και το κάναμε. Το δεύτερο ημίχρονο με το Περιστέρι και η απόδοση που είχαμε μας τόνωσαν ψυχολογικά. Γενικά ήταν πολύ δύσκολο το έργο, γιατί ήμασταν πολύ πίσω από την ΑΕΚ. Εκτός από τις νίκες στις οποίες υπολειπόμασταν, είχαμε πάντα στο μυαλό μας ότι χάνουμε και στην ισοβαθμία».

Για την υποδοχή των φιλάθλων της ομάδας:

«Διαχρονικά στην καριέρα μου έχω καλές σχέσεις με το κόσμο και αποκτώ ένα δέσιμο. Οι φίλαθλοι του Ηλυσιακού ήταν πάντα εκεί και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν ήταν το ίδιο σε σχέση με πέρυσι, όταν η παραμονή ήρθε πιο εύκολα. Φέτος η σεζόν ήταν πολύ έντονη και ο κόσμος το έζησε πιο δυνατά. Ήταν λογικό να υπάρξει αυτό το δέσιμο. Εγώ από τη πλευρά μου θέλω να τους ευχαριστήσω».

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:

«Δεν είναι το ευκολότερο να μιλάω γι' αυτό. Είχα πει και στο παρελθόν ότι θα ήταν καλό να μείνουν και οι δύο ομάδες. Όταν ήρθα στον Ηλυσιακό η ΑΕΚ ήταν πολύ μπροστά και δεν φαινόταν ότι θα κινδυνεύσει. Αυτές τις ημέρες έχουν ειπωθεί πολλά. Δεν είναι ωραίο μία τέτοια ομάδα με ιστορία, τρόπαια και βαριά φανέλα να βρίσκεται στην Α2. Δεν υπάρχουν λόγια γι' αυτό που συνέβη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags