Facebook Pixel Νίκη εκτός παρκέ!
| 2014-06-16 21:19:00

Νίκη εκτός παρκέ!

Νίκη εκτός παρκέ!

Ηττήθηκαν στο πρωτάθλημα, έχασαν το Κύπελλο, υστερούν διαδοχικά στα επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά εκτός παρκέ, οι αφοί Αγγελόπουλοι πέτυχαν μία σημαντική νίκη επί του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ που έγιναν πριν λίγες ώρες, ο Γιώργος Χαλβατζάκης υπερίσχυσε του συνυποψηφίου του, Γιώργου Μαμαλάκη με ψήφους 8-5 (και ένα λευκό) και θα συνεχίσει για τα επόμενα δύο χρόνια στην προεδρεία του ΕΣΑΚΕ.
Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα πρόσωπα με τους δύο ηγέτες του ελληνικού μπάσκετ;

Μα στη νίκη του Χαλβατζάκη επί του Μαμαλάκη καθρεπτίζεται η επικράτηση του Ολυμπιακού μπλοκ απέναντι σε αυτό της ΕΟΚ και του Παναθηναϊκού, που στήριξαν καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τον Γιώργο Μαμαλάκη.

Πώς μεταφράζεται;

Ως μία αρχική ουσιαστική νίκη σε ένα από τα κέντρα αποφάσεως με τον Ολυμπιακό μάλιστα να συντάσσετε στην ένσταση που κατέθεσε ο Χαλβατζάκης πριν την έναρξη της διαδικασίας για τη νομιμότητα της υποψηφιότητας του Μαμαλάκη (εκπρόσωπο του Ρεθύμνου).

Οι ερυθρόλευκοι με τον δικό τους τρόπο υποστήριξαν την ένσταση του ...εκλεκτού τους, αλλά δεν αντέδρασαν όταν κατόπιν ορθών επιχειρημάτων που ακούστηκαν η ένσταση αποσύρθηκε. Προφανώς σε εκείνο το σημείο τα ...κουκιά είχαν μετρηθεί κι έδειχναν ...Χαλβατζάκη.

Η νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μαμαλάκης μπήκε ως φαβορί στη διαδικασία, καθώς φανερά ελάχιστες ήταν οι ομάδες (πλην Ολυμπιακού) που στήριζαν την παραμονή του νυν προέδρου. Το μεσημέρι όμως, τα κόζια άλλαξαν, όπως συχνά πυκνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Χαλβατζάκης έλαβε 8 ψήφους, ο Μαμαλάκης πέντε, ενώ υπήρχε κι ένα λευκό από τη στιγμή που η ΕΟΚ δεν ψήφισε, αφού δεν είχε ορίσει εκπρόσωπο.

Στην ουσία των πραγμάτων τώρα, ο Ολυμπιακός πέτυχε μία νίκη, η οποία όμως, ελάχιστη αξία σε έναν οργανισμό που έχει ελαχιστοποιημένο ρόλο και λειψές αρμοδιότητες, όπως ο ΕΣΑΚΕ.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που στήριξε πολύ την υποψηφιότητα Μαμαλάκη και βέβαια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. Οι "μπασμένοι" στα κόλπα λένε ότι μια νέα κόντρα ξεκινάει, χωρίς όμως ορατές "μάχες" και "κάστρα" που πρέπει να καταληφθούν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags