Facebook Pixel «Να είμαστε προετοιμασμένοι για την άμυνα της Σιένα»
| 2011-04-26 17:34:00

«Να είμαστε προετοιμασμένοι για την άμυνα της Σιένα»

«Να είμαστε προετοιμασμένοι για την άμυνα της Σιένα»

Στο σκληρό αμυντικό παιχνίδι της Σιένα στάθηκε ο Στράτος Περπέρογλου μιλώντας για τον επικείμενο ημιτελικό του Final 4 στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά:
Βερολίνο 2009 τι σου έρχεται στο μυαλό σχετικά με εκείνη τη νύχτα;

"Ήταν ένα απίστευτο βράδυ για όλους μας. Κάτι που θα θυμόμαστε σε όλη μας την ζωή. Είναι μεγάλη στιγμή για κάθε μπασκετμπολίστα να είναι στο φάιναλ φορ. Να καταφέρνει να κερδίσει το τρόπαιο. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ".

Πότε πιστέψατε ότι μπορείτε να αποκλείσετε τη Μπαρτσελόνα και να πάτε στο φάιναλ φορ;
"Μετά το πρώτο ματς στην Μπαρτσελόνα που χάσαμε με ένα πόντο πιστέψαμε περισσότερο. Χάσαμε με μόλις ένα πόντο και ήταν δύσκολο να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι. Βρήκαμε τη δύναμη και παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε 16 πόντους πίσω επιστρέψαμε και πήραμε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι το πρώτο ματς μας έδειξε ότι μπορούμε να νικήσουμε".

Πως είναι ο Ομπράντοβιτς σαν κόουτς;
"Ο Ομπράντοβιτς προσπαθεί να μας κρατήσει ήρεμους. Δεν θέλει να φορτώνει και άλλη πίεση σε εμάς. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι περιμένουν να κερδίσουμε πάλι. Έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε και θεωρώ ότι ο κόουτς και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη προετοιμασία μας".

Πόσα κοινά υπάρχουν με τη σειρά του 2009 όταν είχατε αντιμετωπίσει τη Σιένα;
"Σίγουρα υπάρχουν αλλαγές. Κάποιοι παίκτες από εμάς έφυγαν, ήρθαν άλλοι. Ήταν μια δύσκολη σειρά. Είχαμε το αβαντάζ της έδρας αλλά είχαμε χάσει και έπρεπε να πάμε να νικήσουμε στην Ιταλία. Κερδίσαμε το τρίτο παιχνίδι με πολλούς πόντους διαφορά. Κάτι που δεν περίμενε κανείς να είναι τόσο εύκολο και πήραμε την τρίτη νίκη και πήγαμε στο φάιναλ φορ. Η Σιένα είναι ένας σκληρός αντίπαλος για εμάς. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό και ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε ότι και το 2009".

Πόσες πιθανότητες θα έδινες στον Παναθηναϊκός για τη κατάκτηση του τροπαίου;
"Νομίζω ότι και οι τέσσερις ομάδες που είναι στο φάιναλ φορ έχουν 25% πιθανότητες. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει φαβορί για το φάιναλ φορ και κάθε ομάδα που βρήκε τον δρόμο να πάει στη Βαρκελώνη πέρασε από δύσκολα παιχνίδια και δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί".

Ποιος τομείς πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τη Σιένα;
"Να είμαστε προετοιμασμένοι για την άμυνα της Σιένα. Είναι μια σκληρή ομάδα. Έδειξαν ότι έχουν το σθένος να επιστρέψουν παρά την μεγάλη ήττα από τον ΟΣΦΠ. Και το έκαναν μέσω της άμυνας τους νομίζω. Επίσης θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το "σκληρό" τους παιχνίδι αλλά ξέρουμε πως να παίξουμε και με αυτό το στυλ και θα είμαστε έτοιμοι".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags