Facebook Pixel «Χαρούμενος που πάμε Βαρκελώνη»
| 2011-04-26 22:17:00

«Χαρούμενος που πάμε Βαρκελώνη»

«Χαρούμενος που πάμε Βαρκελώνη»

Για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Final 4 μίλησε μεταξύ άλλων ο Νικ Καλάθης σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:
Είσαι στον Παναθηναϊκό δύο σεζόν τώρα, σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για τις συμμετοχές της ομάδας στα φάιναλ φορ όλα τα προηγούμενα χρόνια και τη κατάκτηση πέντε τίτλων;

«Είναι συναρπαστικό. Για αυτό παίζουμε όλη τη χρονιά. Είναι ένας από τους κυριότερους αν όχι ο κυριότερος στόχος της χρονιάς να πας στο φάιναλ φορ και να έχεις την ευκαιρία να το πάρεις. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος στην ομάδα υπάρχει αρκετός ενθουσιασμός και όλοι ανυπομονούμε για αυτό και απλά πρέπει να παίξουμε καλά».

Απολαμβάνεις το ρεπό σου λόγω των ημερών του Πάσχα;

«Ο προπονητής μας πάντα μας δίνει κάποιες μέρες χαλάρωσης έτσι ώστε να ξεκουραστούμε. Πόσο μάλλον τώρα λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία της σεζόν. Όπου θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι».

Πέρασες τον καιρό σου στην Ρόδο μαζί με τον αδερφό σου τον Πατ με τον οποίο έχετε παίξει και αντίπαλοι;

«Πάντα είναι συναρπαστικό να παίζουμε αντίπαλοι. Δεν έχουν πολλοί παίκτες αυτή την ευκαιρία. Επίσης πέρσι ζούσε μαζί μου, οπότε είχα την οικογένεια μου δίπλα μου για να βγαίνουμε να κάνουμε παρέα. Πέρσι μας νίκησαν στο Top-16 και ουσιαστικά μας έθεσαν εκτός της συνέχειας. Φέτος όμως είναι μια διαφορετική χρονιά και είμαι ενθουσιασμένος για μένα όπως και για αυτόν».

Ευτυχώς δηλαδή που δεν έπαιζε σε μια ομάδα την οποία αντιμετωπίσατε στους "16" (σ.σ. γέλια) γιατί έχει καλό ρεκόρ εναντίων σου;

«Ναι... αλλά πήραμε την εκδίκηση μας φέτος, νομίζω είχαμε ένα 4-0 υπέρ μας».

Μίλησε μας λίγο για την απόφαση σου να φύγεις από τη Φλόριντα όπου μεγάλωσες και το ταξίδι σου στην Ευρώπη και την επιστροφή στην Ελλάδα από όπου κατάγεσαι;

«Στη Φλόριντα ήταν αρκετά καλά. Πάντα ήθελα να πάω στο Πανεπιστήμιο αλλά αποφάσισα να κάνω ένα επαγγελματικό βήμα στη καριέρα μου. Άκουσα πολλά για μια σπουδαία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, όλοι την ήξεραν. Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αποφάσισα ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να έρθω εδώ και να παίξω και να γίνω καλύτερος και να μάθω δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές. Δεν μπορούσα να ζητήσω για κάτι καλύτερο. Αγαπώ την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου. Επίσης παίζω στην Εθνική ομάδα με τους περισσότερους συμπαίκτες μου και αυτό το κάνει πιο εύκολο. Έχω αρχίσει και συνηθίζω και τον τρόπο ζωής αλλά και το στυλ του μπάσκετ και προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος».

Άκουγες για τον Παναθηναϊκό και παλιότερα επειδή ήσουν από ελληνική οικογένεια ή όταν μεγάλωσες άρχισες να μαθαίνεις περισσότερα;

«Πάντα άκουγα. Αλλά περισσότερα έμαθα όταν άρχισα να παρακολουθώ την Euroleague βλέποντας πράγματα σαν και αυτά. Όταν μεγάλωσα νομίζω ότι έμαθα καλύτερα από ότι όταν ήμουν μικρός. Όλο και περισσότερα όταν πήγαινα στο λύκειο, στο Πανεπιστήμιο».

Η ιστορία σου θυμίζει λίγο αυτή του Νίκου Γκάλη ο οποίος από την Αμερική πήγε στην Ελλάδα και έγινε ίνδαλμα, το γνώριζες αυτό;

«Την ήξερα την ιστορία 100%. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα λένε πως ο Γκάλης έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και σίγουρα το έκανε πιο διάσημο από τη στιγμή που έπαιξε. Το πήγε σε ένα άλλο επίπεδο και είναι σπουδαίο για μένα να παίζω στην πατρίδα μου».

Ανέφερες λίγο πριν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έναν μύθο όπως είπες, τον οποίο ζεις τα τελευταία δυο χρόνια;

«Όταν ήρθα εδώ δεν ήξερα τι να περιμένω. Είχα μπροστά μου τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη. Έμαθα πολλά και φυσικά ακόμα μαθαίνω με τον κόουτς να με βοηθάει πολύ τη πρώτη χρονιά αλλά και φέτος για να γίνω καλύτερος παίκτης. Μου αρέσει να παίζω για αυτόν είναι σπουδαίος κόουτς όπως και ο βοηθός του ο Δημήτρης. Συνέχεια μαθαίνω, σίγουρα υπάρχουν πάνω και κάτω επειδή υπάρχουν και φορές που δεν έπαιζα αλλά έλεγα στον εαυτό μου «μείνε συγκεντρωμένος, συνέχισε να προσπαθείς».

Έχεις την ευκαιρία όμως να μάθεις πράγματα και δίπλα στον Διαμαντίδη, τόσο στην ομάδα σου όσο και στην Εθνική Ελλάδος.

Πως είναι να παίζεις δίπλα του;

«Είναι ένας από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Έχει κερδίσει ομαδικές διακρίσεις, ατομικές διακρίσεις. Είναι πετυχημένος σε κάθε επίπεδο και μου αρέσει να παίζω μαζί του στις προπονήσεις στα παιχνίδια. Μαθαίνω από αυτόν, τον παρακολουθώ, τι κάνει και με βοηθάει να βλέπω έναν τέτοιο παίκτη για να γίνω καλύτερος».

Για πες μας κάποιο παράδειγμα του τι έχεις κερδίσεις είτε από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, είτε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

«Πάρα πολλά. Δεν μπορώ να πω μόνο ένα. Πως να καθοδηγώ την ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που πάω πάνω κάτω και πρέπει να κάνω τις καλύτερες επιλογές. Να προσέχω τη μπασκέτα. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχα τη πρώτη χρονιά και ίσως έχω ακόμα. Μου έμαθαν να προστατεύω τη μπάλα και να τρέχω με αυτή».

Ένας από τους κυριότερους λόγους που θέλαμε να μιλήσουμε μαζί σου ήταν επειδή έπαιξες στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα τα οποία ήταν εντυπωσιακά και μόνο να τα βλέπεις. Πως ήταν να τα ζεις από κοντά;

«Καθώς μεγαλώνεις φαντάζεσαι να παίζεις σε τέτοια παιχνίδια. Μπροστά σε τόσο κόσμο. Στο γήπεδο μας είχαμε κοντά στους 25.000 «τρελούς» οπαδούς. Όλα τα ματς ήταν πολύ κοντά. Νομίζω τρία από τα τέσσερα παιχνίδια κρίθηκαν στο ένα καλάθι. Κάθε ματς ήταν κρίσιμο. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε και πάμε στην Βαρκελώνη».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags