Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός παίρνει 17χρονο άσο από τον ΠΑΟΚ!
| 2014-07-22 18:03:00

Ο Παναθηναϊκός παίρνει 17χρονο άσο από τον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός παίρνει 17χρονο άσο από τον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα άνευ προηγουμένου παιδομάζωμα το φετινό καλοκαίρι. Δεν φέρνει στο ΟΑΚΑ όμως ό,τι κι ό,τι, αλλά ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στη χώρα. Γι αυτό φροντίζει να “οχυρώσει” το μέλλον του παίρνοντας παίκτες από τη σπουδαιότερη φουρνιά που έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ την τελευταία πενταετία. Αυτή του 1997.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν το πρώτο –προ διετίας βέβαια- απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Παπαγιάννης ακολούθησε πριν μερικές εβδομάδες και ο Αντώνης Κόνιαρης… έρχεται.

Οι “πράσινοι” επισπεύδουν τις διαδικασίες προκειμένου να αποκτήσουν τον νεαρό πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ θέλοντας να δημιουργήσουν ένα δίδυμο (με τον Μιχάλη Λούντζη) που θα μπορεί να στηρίξει την ομάδα στο μέλλον. Κι όχι άδικα αφού μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων κοντών στην ηλικία του στην Ευρώπη.

Ο ύψους 1μ92 πλεϊμέικερ έχει καταγωγή από τα Χανιά, ενώ τα τελευταία χρόνια φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχοντας αφήσει το στίγμα του στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ήταν άλλωστε ο κορυφαίος του “Δικεφάλου” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη στα Γρεβενά οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου. Έτσι, δεν άργησε να… ανοίξει γι αυτόν η πόρτα της πρώτης ομάδας.

Πέραν αυτού, όμως, είναι εξίσου εντυπωσιακά όσα έχει πετύχει με το εθνόσημο στο στήθος. Ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας των Παίδων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πέρσι το καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουκρανίας, έχοντας 6.7 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.8 κλεψίματα (!) και 1.9 ασίστ ανά αγώνα.

Παράλληλα, είχε αναδειχθεί MVP στο τουρνουά της Σακάρια που έγινε στις αρχές του 2013 στην Τουρκία, εκεί όπου η Ελλάδα κατετάγη πρώτη δείχνοντας τις… διαθέσεις της εν όψει Ευρωμπάσκετ.

Πρόκειται για τον πιο εξελίξιμο “κοντό” κάτω των 18 (μαζί φυσικά με τον Μιχάλη Λούντζη), διακρίνεται για την ικανότητά του στην προσωπική άμυνα, την ευχέρειά του να παίξει πικ εν ρολ, αλλά και το γεγονός πως μπορεί να σουτάρει με καλά ποσοστά από την περιφέρεια.

Η επικείμενη απόκτησή του θα δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό νεανικό πυρήνα στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα έχει… γερές βάσεις εν όψει του μέλλοντος.

Είπαμε: οι παίκτες που μετακομίζουν στον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι είναι από το πάνω ράφι.


Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags