Facebook Pixel «Καρφιά» Ούκιτς για Παναθηναϊκό: «Δε μπορώ να βγάλω νόημα...»
| 2014-08-05 00:06:00

«Καρφιά» Ούκιτς για Παναθηναϊκό: «Δε μπορώ να βγάλω νόημα...»

«Καρφιά» Ούκιτς για Παναθηναϊκό: «Δε μπορώ να βγάλω νόημα...»

Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς σε δηλώσεις του σχολίασε τον σχεδιασμό του «νέου Παναθηναϊκού», εξήγησε γιατί έφυγε και αναρωτήθηκε γιατί αποκτήθηκαν «Αμερικανοί από από τρίτου επιπέδου ευρωπαϊκές ομάδες». Για τον κόσμο πάντως είπε (σχεδόν) τα καλύτερα...

Ο 30χρονος Κροάτης γκαρντ μίλησε στην ιστοσελίδα της χώρας του slobodnadalmacija.hr και για τον Παναθηναϊκό ανέφερε αρχικά: «Κερδίσαμε 4 τρόπαια σ' αυτά 2 τα χρόνια μας, η Αθήνα είναι μία σπουδαία πόλη για να ζήσεις, αλλά, αν κάποιος με ρωτήσει, θα 'θελα να επιστρέψω περισσότερο στην οργάνωση του παιχνιδιού, όπως γνωρίζω, απ' όταν ήμουν και στο ΝΒΑ».

Για την αποχώρηση του όμως και το νέο πλάνο του Παναθηναϊκού, σχολίασε: «είναι ένας συνδυασμός επένδυσης στο μέλλον και περικοπών στον προϋπολογισμό. Ποτέ δεν ήταν χειρότερα στη μπασκετική αγορά. Κι οι ομάδες με μεγάλα μισθολόγια πέρυσι στρέφονται στην παραγωγή παικτών, αν κι ειλικρινά δε βλέπω πώς ομάδες χωρίς παράδοση στην παραγωγή παικτών μπορούν να κάνουν στροφή σ' ένα χρόνο και ξαφνικά να γίνουν παραγωγοί. Έπειτα δεν είναι λογικό, όταν, μία ομάδα μιλάει για παραγωγή παικτών, στη συνέχεια να υπογράφει δύο Αμερικανούς από τρίτου επιπέδου ευρωπαϊκές ομάδες... Δε μπορώ να βγάλω νόημα, αλλά είναι σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός κράτησε εμένα, τον Ματσιούλις και τον Λάσμε, επειδή ήταν οικονομικά ισχυρός πέρυσι. Γι' αυτό τώρα επελεξαν διαφορετικού είδους πολιτική, όπως είναι δικαίωμά τους, αλλά κατά συνέπεια έχασαν τους καλύτερους ξένους τους. Αυτό για μερικά χρόνια, όλοι κάνουν περικοπές, τώρα είναι σαφές, μη συνυπολογίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, τις ρωσικές κι αρκετές τουρκικές ομάδες... Υπάρχουν ομάδες με χρήματα, αλλά είναι απρόθυμες στο άνοιγμα, όταν βλέπουν τον ανταγωνισμό, επομένως ξοδεύουν λιγότερα».

Απ' την άλλη, έχει να λέει τα καλύτερα για τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι «είναι οι πιο "τρελοί" οπαδοί», έστω κι αν σε κάθε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό «ποτέ δεν ήξερες τι θα 'ταν το επόμενο αντικείμενο στο παρκέ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags