Facebook Pixel Η πιο όμορφη μέρα
| 2014-09-29 21:26:00

Η πιο όμορφη μέρα

Η πιο όμορφη μέρα

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για την δικαίωση του sportdog με το αποκλειστικό θέμα για τον Πανιώνιο και εξηγεί γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει η Α1 χωρίς αυτόν!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά -δυστυχώς- δεν είναι. Μπορούμε, κατά την ταπεινή μου άποψη, να έχουμε διαφορετική αντίληψη σε ένα ζήτημα, χωρίς αυτό να με κάνει κατ' ανάγκη "οπαδό" (επειδή εσύ υποστηρίζεις το ακριβώς αντίθετο). Μπορούμε να γράφουμε, ακόμα σ' αυτόν τον τόπο, χωρίς το κίνητρό μας να είναι η αγάπη στην ομάδα, ή κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι.

Για μένα η σημερινή είναι η… πιο όμορφη μέρα. Όχι γιατί θα παίξει ο Πανιώνιος στο πρωτάθλημα τής Α1, αλλά γιατί -σε πείσμα του συνόλου των συναδέλφων- το ρεπορτάζ μας δικαιώθηκε. Κι όταν ένα ρεπορτάζ - σχόλιο γίνεται κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, με όλον τον κόσμο απέναντι, δεν μπορείς παρά να χαίρεσαι που δεν οδήγησες λάθος ένα ολόκληρο site.

Με την ευκαιρία, αν και το θεωρώ περιττό, γιατί διαφορετικά ούτε θα με καλούσαν, ούτε θα ερχόμουν, θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους του site, που πίστεψαν το ρεπορτάζ, που αποδέχθηκαν να… μπουν στην περιπέτεια, καθώς γνωρίζετε πως αν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα θα είχαμε γεμίσει από επιθετικά σχόλια.

Είναι η πιο όμορφη μέρα γιατί με την εμφάνιση της Καβάλας νιώθω ότι δεν αδίκησα στο ελάχιστο τους ανθρώπους της. Αν για να διεκδικήσεις κάτι που θεωρείς -κι είναι δικαίωμά σου- ότι σου ανήκει εμφανίζεις δίπλα σου τον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον Νομάρχη και τον πρώην γραμματέα της Κυβέρνησης (μόνο ο Μητροπολίτης έλειπε), σημαίνει ότι δεν έχεις αντιληφθεί τίποτα απ' ό,τι συμβαίνει στη χώρα.
Το πελατειακό κράτος έκανε την επανεμφάνισή του. Κι αν ίσως αδικώ (όχι με κακή διάθεση, άλλωστε παρά τις όποιες διαφωνίες μας στην κοσμοθεωρία που πιστεύει καθένας, ουδέποτε είχα κακή σχέση ή κακή σκέψη απέναντί του) τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος δικαιούται με τη δικηγορική (και μόνο) ιδιότητά του να είναι εκεί, οι υπόλοιποι απλά μας θυμίζουν το… χθες. Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να είναι χθες για τον τόπο.

Είναι η πιο όμορφη μέρα γιατί αποδόθηκε δικαιοσύνη. Το γράψαμε, το ξαναγράψαμε, το αναλύσαμε, βάλαμε κάτω ιστορικά στοιχεία, νομικές ερμηνείες, θαρρώ εξαντλήσαμε το θέμα. Όποιος πείστηκε καλώς πείστηκε, όποιος δεν θέλει να πειστεί μπορεί να βρει μια σειρά από σαθρά επιχειρήματα.

Η ουσία είναι πως ο Πανιώνιος, μια ομάδα με ιστορία, αλλά και μέλλον, δεν μπορούσε να υποβιβαστεί, μόνο και μόνο γιατί στη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) υπήρξαν λάθος χειρισμοί. Για διαδικαστικά ζητήματα, ακόμα και για μια εβδομάδα καθυστέρηση από τον αυθαίρετο ορισμό της 22ας Σεπτεμβρίου ως ημέρας ορόσημο, καμία ομάδα, πόσο μάλλον ο Πανιώνιος, δεν αποβάλλεται.

Αν συνυπολογίσετε πόσα κείμενα, δηλώσεις, ακόμα κι εκμετάλλευση της απειρίας του Αντώνη Μαργέτη, ο οποίος λειτούργησε παρορμητικά άρα λανθασμένα, υποστήριζαν το αντίθετο από αυτό που γράφαμε, αν παράλληλα δείτε την αντίδραση του κόσμου του μπάσκετ, θα συμφωνήσετε πως αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γενούν οι κότες.

Τί θέλω να πω; Αφήνω κατά μέρους τις όποιες δηλώσεις των παλαιμάχων του Πανιωνίου, καθότι απόλυτα λογικό να υποστηρίξουν αυτό που αγαπούν. Σημειώστε πως οι 13 ομάδες ΟΜΟΦΩΝΑ ζήτησαν από την Επιτροπή να δοθεί παράταση στον Πανιώνιο. Αυτοί ξέρουν. Κι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, νομομαθής εξ επαγγέλματος, γνωρίζει μέχρι πού φτάνει η δικαιοδοσία του και δεν θα περνούσε κόκκινες γραμμές.

Απέναντι στην επίθεση του Τύπου, τη νουθεσία της ΕΟΚ, την επιβλητική παρέμβαση της Καβάλας με κλιμακούμενες πολιτικές πιέσεις, απέναντι ακόμα και στην "πρωτόδικη" απόφασή της, η Επιτροπή βρήκε το σθένος να υπερασπιστεί το δίκαιο κι αυτό δεν είναι μικρή υπόθεση.
Μια Επιτροπή που έχασε σημαντικό μέρος από το κύρος της, από τη στιγμή που έδωσε -κατά δήλωση Μαργέτη- έναν μήνα παράταση σε αυτόν, που δεν είχε κανέναν θεσμικό ρόλο στην ΚΑΕ, που δεν έχει διαδραματίσει ρόλο στα μπασκετικά δρώμενα, και αρνήθηκε ("πρωτόδικα") να δώσει λίγες μέρες καιρό στον μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου, στον άνθρωπο που βάζει εδώ και χρόνια πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, ρωτώντας μάλιστα ποιος είναι και πού βρίσκει τα λεφτά του.

Αν οι άνθρωποι που καλούνται να ελέγξουν το "πόθεν έσχες" των παραγόντων δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Ηλίας Λιανός, έχουμε προβληματική Επιτροπή, αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης.

Αντί επιλόγου: Εμείς δεν θα νουθετήσουμε τους Νεοσμυρνιώτες για το πώς πρέπει να διαχειριστούν τη δική τους "όμορφη μέρα". Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, είναι έμπειροι. Θα πούμε, όμως, πως με αφορμή και την περιπέτεια του Πανιωνίου, πρέπει να επανεξετάσουμε συνολικά τη λειτουργία της ΕΕΑ, τους χρόνους, ακόμα και την εγγυητική επιστολή. Πράγματα για τα οποία θα συζητήσουμε σύντομα, από αυτήν εδώ τη στήλη…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags